اعتراض گسترده مسیحیان سوری با آتش زدن درخت کریسمس در حماه
مسیحیان سوریه بامداد سهشنبه در مناطق مسیحینشین دمشق به خیابانها آمدند تا به آتش زدن درخت کریسمس در نزدیکی حماه اعتراض کنند.
به گزارش شبکه شرق، مسیحیان سوریه صبح روز سهشنبه در مناطق مسیحی دمشق به خیابانها آمدند تا به آتشزدن یک درخت کریسمس در نزدیکی حماه در مرکز سوریه اعتراض کنند.
به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، مسیحیان سوریه بامداد سهشنبه در مناطق مسیحینشین دمشق به خیابانها آمدند تا به آتش زدن درخت کریسمس در نزدیکی حماه اعتراض کنند.
بنابر روایت دین آنلاین، این معترضان که شمار آنان به صدها نفر میرسید در حین راهپیمایی به سمت دفتر پاتریارک ارتودکس در محله باب شرقی، شعار میدادند: “ما خواهان حقوق مسیحیان هستیم”.
یکی از معترضان به نام جورج در گفتوگو با AFP اظهار داشت: “اگر اجازه نداشته باشیم که ایمان مسیحی خود را مانند گذشته زندگی و ابراز کنیم، دیگر به اینجا تعلق نداریم”.
سوزاندن درخت کریسمس در سوکایلابیه
این اعتراضات پس از انتشار ویدیویی در شبکههای اجتماعی آغاز شد که نشان میداد جنگجویان نقابدار یک درخت کریسمس را در شهر مسیحینشین سوکایلابیه، نزدیک حماه، به آتش کشیدند.
به گفتهی ناظران حقوق بشر سوریه، این افراد از اعضای گروه اسلامگرای انصار التوحید بودند.
در واکنش، رهبر مذهبی هیأت تحریر الشام (HTS)، که اخیراً قدرت گرفته است، در ویدیویی اعلام کرد که عاملان این اقدام “سوری” نیستند و قول داد که این افراد مجازات خواهند شد. او گفت: “درخت تا صبح فردا ترمیم و روشن خواهد شد”.
هیأت تحریر الشام و آینده اقلیتها و مسیحیان سوریه
گروه اسلامگرای HTS که ریشه در القاعده دارد و از حمایت ترکیه برخوردار است، پس از عملیات برقآسا و سرنگونی بشار اسد، وعده داده که از اقلیتها محافظت کند.
احمد الشرا، رهبر فعلی سوریه، اعلام کرد که تمامی گروههای مسلح تحت وزارت دفاع ادغام خواهند شد. نخستوزیر، محمد البشیر، نیز از برنامههایی برای بازسازی این وزارتخانه با استفاده از نیروهای سابق شورشی و افسران فراری خبر داد.
با این حال، تحلیلگران معتقدند که تلاش برای جلوگیری از درگیریهای داخلی میان گروههای متعدد، چالش بزرگی برای دولت جدید خواهد بود.
مسیحیان سوریه از گذشته تا حال
بی بی سی نوشت، مسیحیان سوریه از قدیمیترین جوامع مسیحی در جهان هستند که حضورشان به قرون اولیه میلادی بازمیگردد. پیش از آغاز جنگ داخلی در سال ۲۰۱۱، جمعیت مسیحیان حدود ۱۰٪ از جمعیت کشور را تشکیل میداد؛ اما با شروع جنگ، بسیاری از آنان به کشورهای دیگر مهاجرت کردند و تعدادشان به حدود ۳٪ کاهش یافت.
مسیحیان سوریه به فرقههای متعددی مانند ارتدکس شرقی، کاتولیک شرقی، ارتدکس مشرقی و پروتستان تقسیم میشوند. بزرگترین فرقه، کلیسای ارتدکس شرقی انطاکیه است. شهرهایی مانند حلب، دمشق، حمص و لاذقیه مراکز اصلی تجمع مسیحیان بودهاند.
برخی دیگر از منابع نوشتند، در طول تاریخ، مسیحیان نقش مهمی در توسعه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی سوریه ایفا کردهاند. با روی کار آمدن حزب بعث در سال ۱۹۶۳، بسیاری از مسیحیان به حزب پیوستند و در ساختار حکومتی نقش داشتند. آنها با قرار گرفتن در کنار رهبران سوریه، وفاداری خود را به کشور و حزب اثبات کردند؛ بهطوریکه امروزه مسیحیان سوریه جزو وفادارترین گروههای کشور به اسد دانسته میشوند.
با این حال، جنگ داخلی تأثیرات منفی بر زندگی مسیحیان و سایر اقلیتهای دینی در سوریه داشته است. بسیاری از آنها مجبور به ترک خانههای خود شده و با چالشهای متعددی مواجه شدهاند. با وجود این مشکلات، مسیحیان همچنان به حفظ هویت دینی و فرهنگی خود در سوریه ادامه میدهند.