|

رفع ممنوعیت تیک‌تاک در آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده اعلام کرد که از شرکت‌های فناوری خواسته است تا پلتفرم شبکه اجتماعی تیک‌تاک را فعال نگه دارند. او همچنین از برنامه خود برای صدور فرمان اجرایی به‌ منظور به تعویق انداختن ممنوعیت فدرالی این پلتفرم خبر داد.

رفع ممنوعیت تیک‌تاک در آمریکا

به گزارش شبکه شرق، ترامپ با انتشار پستی در شبکه اجتماعی "تروث سوشال" تأکید کرد که از شرکت‌ها انتظار دارد اجازه ندهند تیک‌تاک غیرفعال شود. او وعده داد که پس از تحلیف خود، فرمانی برای تمدید مدت‌زمان اجرای قانون ممنوعیت صادر می‌کند تا زمان بیشتری برای دست‌یابی به توافقی در جهت حفاظت از امنیت ملی وجود داشته باشد. ارتباط این اپلیکیشن با حکومت چین، مهمترین دلیل نگرانی نسبت به فعالیت تیک‌تاک در امریکا محسوب می‌شود. 

این اظهارات در حالی بیان شد که بسیاری از کاربران آمریکایی دیگر به تیک‌تاک دسترسی نداشتند. پس از این سخنان، تیک‌تاک اعلام کرد که دسترسی کاربران آمریکایی به این پلتفرم مجدداً برقرار شده است و اکنون استفاده از اپلیکیشن برای آن‌ها دوباره ممکن است. 

شنبه شب تیک‌تاک در ایالات متحده مسدود شده بود. این اتفاق درست پیش از اجرای ممنوعیتی فدرالی رخ داد که بر اساس آن، شرکت بایت‌دنس، مالک تیک‌تاک، ملزم بود تا تاریخ ۱۹ ژانویه عملیات مرتبط با این اپلیکیشن در آمریکا را به یک خریدار مورد تأیید منتقل کند؛ در غیر این صورت، فعالیت آن متوقف می‌شد. 

در شب مسدودی، کاربران با پیامی مواجه شدند که اعلام می‌کرد قانون مربوط به ممنوعیت تیک‌تاک در آمریکا به اجرا درآمده است. در این پیام آمده بود که از این پس امکان استفاده از این اپلیکیشن وجود ندارد. با این حال، اشاره شد که دونالد ترامپ اعلام کرده پس از آغاز به کار رسمی خود برای یافتن راه‌حلی جهت بازگشت تیک‌تاک همکاری خواهد کرد و از کاربران خواسته شد منتظر اخبار آینده بمانند. 

گوگل و اپل نیز به‌منظور تبعیت از قانون فدرال، اپلیکیشن تیک‌تاک را از فروشگاه‌های دیجیتال خود حذف کردند.  

ترامپ تمایل خود را به مشارکت ایالات متحده در یک سرمایه‌گذاری مشترک با این شبکه اجتماعی ابراز کرد. او پیشنهاد داد که این سرمایه‌گذاری می‌تواند بین مالکان فعلی، مالکان جدید یا هر دو ایجاد شود. ترامپ همچنین توضیح داد که ایالات متحده در این مشارکت سهم ۵۰ درصدی خواهد داشت، و این سهام میان کشور و هر خریدار انتخابی ایالات متحده تقسیم خواهد شد. 

او افزود که این اقدامات به حفظ تیک‌تاک در شرایط امن کمک می‌کند و اجازه ادامه فعالیت به این اپلیکیشن داده می‌شود. ترامپ ادعا کرد بدون تأیید ایالات متحده، تیک‌تاک نمی‌تواند وجود داشته باشد، اما با حمایت این کشور، ارزش بالقوه‌اش می‌تواند به صدها میلیارد یا حتی تریلیون‌ها دلار برسد. 

این قانون که امکان ممنوعیت تیک‌تاک را در صورت عدم فروش تاییدشده مطرح می‌کند، به رئیس‌جمهور اختیار داده است که در صورت پیشرفت یک معامله محتمل، ۹۰ روز زمان برای تکمیل فروش به اپلیکیشن اختصاص دهد. هرچند چندین پیشنهاد برای خرید ارائه شده، بایت‌دنس تا پیش از این مخالفت خود را با هرگونه فروش اعلام کرده بود. 

در همین حال، کنگره قانونی را به تصویب رساند که بایت‌دنس را ملزم می‌کند تا روابط خود با عملیات آمریکایی تیک‌تاک تا ۱۹ ژانویه قطع کند مگر آنکه فروش تأییدشده‌ای به یک شرکت مادر جدید انجام شود. قانون‌گذاران با استناد به نگرانی‌های ارتباط احتمالی این اپلیکیشن با حکومت کمونیستی چین، آن را تهدیدی برای امنیت ملی دانسته‌اند. 

جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی، پس از تصویب این قانون با حمایت گسترده هر دو حزب در آوریل ۲۰۲۴، بلافاصله آن را امضا کرد. هرچند تیک‌تاک و بایت‌دنس چنین قوانینی را ناقض اصلاحیه اول قانون اساسی ایالات متحده دانستند و واکنش قانونی نشان دادند، دیوان عالی آمریکا در تاریخ ۱۷ ژانویه اجرای آن را تأیید کرد.