واکنش ها به پایان تحصن مدافعان قانون حجاب در مقابل مجلس ادامه دارد
از صبر مهربانانه تا ادعای نفوذ
پایان تحصن مدافعان قانون حجاب در مقابل مجلس در عین حال که یک اقدام اجرایی به نظر میرسد، پیامدهای عمیقتری در ساختار سیاسی و اجتماعی ایران دارد.

به گزارش گروه رسانهای شرق؛ شب گذشته، تجمع غیرقانونی حدودا ۲۰ نفر از حامیان ابلاغ قانون عفاف و حجاب با ورود نیروهای فراجا جمعآوری شد. گفتنی است ابلاغ این قانون با مصوبه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به تعویق افتاده است اما متحصنین که تحت حمایت نمایندگان جریان رادیکال مجلس؛ عدم ابلاغ قانونحجاب را به بهانهای برای حملات تند به سران قوا تبدیل کرده بودند؛ حاضر به تمکین از قانون و جمع کردن بساط غیر قانونی خود نبودند.طبق گزارشها برای متفرق کردن این افراد با توجه به حضور زنان در جمع متحصنین از پلیس زن استفاده شده است.
ادعای برخورد فیزیکی با متحصنین!؟
اما خبرگزاری فارس در گزاشی مدعی شده که «این تحصن که با شعارهایی در دفاع از حجاب همراه بود، با مداخله نیروهای پلیس و استفاده از روشهای فیزیکی به پایان رسید» اما تاکنون تصاویری از برخورد فیزیکی در فضای مجازی منتشر نشده که با توجه به مبایل به دست بودن متحصنین و نبود تصاویری اینچنینی؛ ادعای ضرب و شتم قابل تایید یا رد نیست، زیرا فقط تصاویری از فریاد زدن در تنهایی بعد از انتقال به حرم امام خمینی «ره» و صورت به ظاهر خونی یکی از این زنان توسط اکانتهای وابسته به جریان تندرو بازنشر شده است.
از صبر مهربانانه تا ادعای نفوذ در نهایت این اقدام واکنشهای متفاوتی را به همراه داشت. از یک سو، امیرابراهیم رسولی، مشاور قالیباف، از پایان این تحصن استقبال کرد و آن را نتیجهی «صبر مهربانانه» دانست. از سوی دیگر، حمید رسایی، نماینده تندرو مجلس، این تصمیم را به شدت نقد کرد و آن را یا ناشی از «بیعقلی» یا «نفوذ» دانست.
*فراخوان جدید با ادبیاتی تندتر از سابقالبته جریان حامی تجمع و اعتراض خیابانی برای امروز ساعت ۱۵ باردیگر فراخوان تجمع داده البته در تمامموارد قبلی تعداد حاضران به ۵۰ تن هم نمیرسید و فقط تجمعی که اتوبوسها با حمایت مالی جریانی خاصی از مشهد و قم راهی تهران شدند؛ تعداد حاضران به ۵۰۰ تن رسید و با بازگشت به خانه این افراد؛ تعداد متخصنین ۲۰ تن هم نبود.اما امروز با فراخوان تجمع جدید توسط حامیان قانون حجاب و استفاده از عباراتی چون «کودتاچیان» نشاندهنده تغییر در زبان و ابزار اعتراضات است. این نوع زبان، میتواند جامعه را قطبیتر کند و سطح تنشها را افزایش دهد.
همچنین سازماندهی سریع تجمعات، نشاندهنده قدرت شبکههای اجتماعی و گروههای مردمی در بسیج نیرو است.البته این اقدام پلیس با استقبال عمومی از پایان تحصن، بهویژه در فضای مجازی، مواجه شده که نشاندهنده خستگی بخشی از جامعه از تنشهای مداوم و اعتراضات خیابانی است. بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی این اقدام را گامی مثبت در جهت کاهش تنشها و بازگشت به ثبات اجتماعی دانستهاند. این استقبال میتواند به عنوان نشانهای از تمایل جامعه به آرامش و حل مسائل از طریق گفتوگو و تعامل تلقی شود.
نباید از نظر دور داشت که تحصن مدافعان قانون حجاب در برابر مجلس، که حالا به یکی از نقاط تنشزا در فضای سیاسی و اجتماعی ایران تبدیل شده است، نشاندهنده چند لایه از چالشهای موجود در جامعه است. زیرا قانون حجاب به عنوان یکی از ارکان فرهنگی و اجتماعی جمهوری اسلامی، سالها محل بحث و جدل بوده است. اعتراضات اخیر، نشانهای از اختلاف عمیق در برداشت از این قانون است؛ از یک سو، مدافعان قانون حجاب آن را به عنوان ارزش غیرقابلچانهزنی میبینند و از سوی دیگر، عدهای معتقدند که سیاستهای سختگیرانه، موجب بروز گسست اجتماعی شده است.