|

پیش‌بینی مایک پنس از مذاکره با ایران

رئیس‌ جمهوری آمریکا به ایران دو ماه فرصت داده است تا برای مذاکره درباره توافقی جدید به جای برجام پای میز گفت‌وگو بیاید.

پیش‌بینی مایک پنس از مذاکره با ایران

مایک پنس، معاون پیشین رئیس‌ جمهوری آمریکا می‌گوید دونالد ترامپ آماده است در صورت لزوم از حمله نظامی علیه ایران استفاده کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا به ایران دو ماه فرصت داده است تا برای مذاکره درباره توافقی جدید به جای برجام پای میز گفت‌وگو بیاید. توافقی که ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد و تحریم‌های شدیدی علیه ایران اعمال کرد. او هشدار داده که اگر این مذاکرات به نتیجه نرسد، برای اقدام نظامی تردید نخواهد کرد.

در پاسخ به این تهدیدات علی خامنه‌ای، رهبر ایران با اشاره به آنچه او «تهدید برای انجام شرارت در داخل ایران» از سوی کشورهای دیگر خواند، تاکید کرد که «زیاد احتمال نمی‌دهد» که اقدامی از خارج علیه ایران صورت گیرد. 

اکنون که تنها یک ماه تا پایان این مهلت باقی مانده، پرسش این است که ترامپ چقدر در تهدید خود جدی است؟ 

آقای پنس در گفت‌وگویی با برنامه «گزارش روزنبرگ» در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ واقعا آماده استفاده از نیروی نظامی است یا خیر، گفت: «به نظر می‌رسد که به این نقطه نزدیک شده‌ایم.»

 

او گفت: «فکر می‌کنم ترامپ باور دارد که صلح از مسیر قدرت حاصل می‌شود. در حالی که به درستی می‌دانید او رئیس‌جمهوری است که خواهان پایان دادن به جنگ‌هاست و تمایل دارد نیروهای آمریکایی را از مناطق مختلف جهان خارج کند... اما مردم آمریکا می‌توانند مطمئن باشند و دشمنان ما در منطقه باید بدانند که ترامپ برای دفاع از نزدیک‌ترین متحدان ما، اقدامات لازم را انجام خواهد داد.»

 

شخصیت راست‌افراطی که در اخراج مقام‌های امنیتی ترامپ نقش داشت؛ لورا لومر کیست؟

آقای پنس در توضیح سوابق عملکرد دولت ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش، به حمله پهپادی آمریکا در ژانویه ۲۰۲۰ اشاره کرد که منجر به کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران در نزدیکی فرودگاه بغداد شد. عملیاتی که در زمان خود تنش‌ها میان تهران و واشنگتن را به شدت افزایش داد.

دونالد ترامپ پس از بازگشت به کاخ سفید، با دعوت‌های مکرر از مقام‌های ایران، خواستار ازسرگیری مذاکرات شده است. همزمان، او سیاست «فشار حداکثری» را فعال کرده و هدف خود را رساندن صادرات نفت ایران به صفر اعلام کرده است، اقدامی که با واکنش تند تهران روبرو شده است.

با وجود مخالفت‌های پیشین از جمله سخنان علی خامنه‌ای، رهبر ایران که مذاکره با دولت ترامپ را «غیرشرافتمندانه» خوانده بود، مقام‌های ایرانی اخیرا آمادگی خود را برای مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا اعلام کرده‌اند.

پس از ارسال نامه دونالد ترامپ به رهبر ایران که متن کامل آن منتشر نشده، ایران از طریق عمان، جواب نامه رئیس جمهوری آمریکا را ارسال کرد. 

 

ترامپ به دنبال توافق است یا حمله ؟

جوئل روزنبرگ، مجری برنامه «گزارش روزنبرگ» از پنس پرسید:«آیا ترامپ واقعا به دنبال توافق است یا فقط به ایران فرصت می‌دهد که مسیر دیپلماسی را رد کند تا زمینه را برای اقدام نظامی فراهم کند؟»

آقای پنس پاسخ داد: «من ترامپ را به‌خوبی می‌شناسم. در دوران ریاست جمهوری اولش، دیدم که او هیچگاه برای استفاده از زور تعلل نکرد، اما همیشه این کار را به عنوان آخرین گزینه انجام داد.»

او افزود: «صادقانه معتقدم که اکنون زمانی است که باید به آیت‌الله‌ها و ملاهای تهران صراحتا بگوییم که آمریکا، اسرائیل و دنیای آزاد هرگز اجازه نخواهند داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد. اینکه رئیس‌ جمهور آمادگی برای گفت‌وگو با رئیس‌جمهور ایران را اعلام کرده، نباید ذره‌ای از قاطعیت آمریکا در این زمینه بکاهد.»

پنس گفت: «آمریکا در کنار اسرائیل در صورت لزوم، دست به اقدام خواهد زد.»

او در پایان افزود: «انزوای اقتصادی و سیاسی که ما در دوران خود برای ایران رقم زدیم، و سقوط حکومت اسد در سوریه نشان می‌دهد که باید همین مسیر را ادامه داد.»

در ادامه تشدید تنش‌ها میان ایران و آمریکا، برخی منابع آگاه نزدیک به وزارت دفاع ایالات متحده روز گذشته اعلام خبر دادند که سامانه‌های پدافند موشکی «پاتریوت» را از کره جنوبی به خاورمیانه منتقل می‌شود. این تصمیم در پی نگرانی‌ها از احتمال حمله تلافی‌جویانه ایران اتخاذ شده است.

به گفته آنها این جابه‌جایی به منظور تقویت توان دفاعی در برابر هرگونه تهدید احتمالی از سوی ایران صورت گرفته و نشانه‌ای از آمادگی ایالات متحده برای مقابله با سناریوهای پیش‌بینی‌نشده در منطقه است.

همچنین در روزهای گذشته، آمریکا هواپیماهای جنگی بیشتری را به منطقه اعزام کرده است.

همزمان مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران در گفت‌وگوی تلفنی با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی گفت که تهران با هیچ کشوری «سر جنگ» ندارد، اما در دفاع از خود «هیچ تردیدی» نیز نخواهد داشت.

آقای پزشکیان با بیان اینکه «ایران هیچ‌گاه به دنبال جنگ و درگیری نبوده است»، تاکید کرد که استفاده غیرصلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای «به هیچ‌وجه» جایی در دکترین امنیتی و دفاعی کشورش ندارد.

منبع: یورونیوز