|

خبرگزاری تسنیم مدعی شد؛

«ون‌های» گشت ارشاد به خیابان‌ها برنمی‌گردند

خبرگزاری تسنیم نوشت: در ۲۴ ساعت گذشته سؤالات بسیاری درباره نحوه اجرای این طرح در فضای مجازی مطح شد که این سؤالات را از فرماندهان ارشد فراجا پیگری شد.

«ون‌های» گشت ارشاد به خیابان‌ها برنمی‌گردند

به گزارش شبکه شرق، 

طرح جدید پلیس برای مقابله با پوشش‌های نامتعارف از روز گذشته اجرا شده است که جزئیات آن را از فرماندهان ارشد فراجا جویا شدیم.

روز گذشته سردار سعید منتظرالمهدی سخنگوی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی از مستقر شدن گشت‌های خودرویی و پیاده پلیس برای مقابله با پوشش نامتعارف در سراسر کشور خبر داد؛ بازگشت مجدد ون‌های گشت ارشاد به خیابان مفهومی بود که مخاطبان از این خبر برداشت کردند.

در ۲۴ ساعت گذشته سؤالات بسیاری درباره نحوه اجرای این طرح در فضای مجازی مطح شد که خبرنگار تسنیم این سؤالات را از فرماندهان ارشد فراجا پیگری کرد. نکته قابل توجه این است که به هیچ عنوان "ون‌های" گشت ارشاد به خیابان‌ها برنمی‌گردند و هیچ خودرویی با بغل‌نویسی "گشت ارشاد" در خیابان‌ها دیده نخواهد شد.

بر این اساس اگر از این پس، فیلمی از حضور "ون‌ها" در خیابان یا درگیری‌هایی در سوار کردن افراد به این خودروها منتشر شد یا ساختگی است یا آرشیوی که با اهداف خاص منتشر شده است.

"گشت‌های خودرویی و پیاده پلیس" که پیش از این هم مردم آنها را در خیابان دیده‌اند، در کنار تمام ماموریت‌های قبلی اگر مواردی از پوشش‌های نامتعارف را ببینند به افراد تذکر لسانی می‌دهند.

تحلیل اغلب فرماندهان فراجا و البته کارشناسان این است که ۹۰ درصد افراد به همان تذکر لسانی تمکین می‌کنند، فقط ۱۰ درصد هستند که ممکن است برنامه‌ریزی شده رفتار کنند و بخواهند که با برنامه اقداماتی انجام بدهند که ماموران پلیس مانع از رفتار هنجارشکنانه آنها در راستای ایجاد نظم و امنیت روانی جامعه می‌شوند.

در اجرای این طرح، به تمامی ماموران دستور داده شده تا رفتارهایشان با رعایت همه الزامات اخلاقی و انسانی باشد و کرامتهای انسانی حتماً باید رعایت شود.

تیم‌هایی که برای این کار مامور شدند مجوز قضایی دارند، امکان دارد در برخی از خودروها "قاضی کشیک" همراه ماموران پلیس هم باشد؛ اینکه قاضی کشیک همراه ماموران پلیس باشد یا از قبل حکم داده باشند در سایه هماهنگی با سیستم قضایی انجام می‌شود چرا که پلیس که مجری و ضابط قضایی است و از خودش نمی تواند دستوری صادر کند.

تمامی ماموران پلیس شرکت ‌کننده در این طرح به دوربین البسه مجهز خواهند بود و در صورت نداشتن دوربین البسه از دوربین‌های دیگر برای ثبت و ضبط صحنه (مستندسازی) استفاده خواهند کرد تا در صورت نیاز از این فیلم‌ها استفاده شود.

برخورد با پوشش‌های نامتعارف از سوی پلیس دستور رئیس جمهور، وزیر کشور و قوه قضاییه است و پلیس مجبور به اجرای این طرح در کنار تمام وظایف دیگرش است. در واقع پلیس می‌تواند نظر خود برای نحوه اجرای این طرح را اعلام کند اما تصمیم‌گیرنده نهایی نیست.

فرماندهان پلیس معتقدند افرادی که پوشش‌های نامتعارف دارند، به هیچ عنوان دشمن نیستند و حتی تعداد بسیاری از آنها بر اساس برخی هیجانات، دست به این کار زده‌اند و باید بتوانیم با گفتمان آنها را هوشیار کنیم.

 

منبع: تسنیم
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها