خطیب جمعه تهران: اگر دلی از بیحجابی بلرزد، بی مسوولیتی اجتماعی است
اگر بر اثر نوع لباس من و رعایت نکردن حریم عفاف و حجاب و کاهش پوشش و استفاده از زینت های غیرمجاز دلی بلرزد و کسی به گناه بیفتد، از مصادیق ضرر است و بی مسوولیتی اجتماعی است
به گزارش شبکه شرق، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاجعلیاکبری خطیب جمعه تهران در خطبه های این هفته نماز جمعه تهران با دعوت همه به رعایت تقوا گفت: یکی از برجسته ترین جلوه های تقوا در روابط اجتماعی تعریف میشود.
وی افزود: طبق اراده الهی روابط بین انسان ها براساس سلم و سلام است؛ یعنی افراد جامعه باید از یکدیگر احساس ایمنی کنند. حق عمومی به عنوان حق الناس فراگیر این است که از ناحیه دیگران احساس ایمنی کند و احساس خطر نداشته باشد. این موضوع اولین جلوه مسوولیت اجتماعی است.
خطیب این هفته نماز جمعه تهران گفت: از ناحیه ما حقی از کسی تضییع شد باید این دنیا و آن دنیا پاسخگو باشیم.
علی اکبری ادامه داد: ما باید به کیفیتی زندگی کنیم، ظلم و آزار و اذیتی به کسی وارد نشود. انسان مسلمان آغاز زندگی مومنانه اش مبتنی بر این است که از ناحیه او و زبان و قدم و قلم و دارایی او به دیگران آسیبی وارد نشود. به عنوان مثال اگر بر اثر رانندگی من آلودگی صوتی پیش بیاید و اگر زمینه آزار و اذیت دیگران فراهم شود ضامن و مسوول هستم.
وی افزود: اگر بر اثر نوع لباس من و رعایت نکردن حریم عفاف و حجاب و کاهش پوشش و استفاده از زینت های غیرمجاز دلی بلرزد و کسی به گناه بیفتد، از مصادیق ضرر است و بی مسوولیتی اجتماعی است و چنین شخص بی حیا و بی عفت و بی حجاب در برابر همه ضررهای مادی و معنوی که به دیگران وارد می شود ضامن و مسوول است. اگر کسی در مدیریت قرار میگیرد و براثر تصمیم غلط او آسیب به جامعه وارد می شود برای تمام خسارت هایی که وارد شده مسوول است. اگر کسی حیوانی را همراه خود میکند و بعنوان دوست صمیمی زندگی وارد محیط اجتماعی میکند، اگر باعث نگرانی و ترس دیگران شود مسوول است. کسانی که به اسم آزادی، سلامت اجتماعی را به مخاطره می اندازند افرادی بی مسوولیت هستند.
علی اکبری ادامه داد: در جریان ویروس کرونا حساسیت و نقش و مسوولیت روابط اجتماعی را بهتر درک کردیم، ولی زود فراموش کردیم. همه باید ماسک می زدند. کاش می دانستیم ویروس بی حیایی و بی عفتی به مراتب از ویروس کرونا خطرناک تر است.