|

کتابسوزی برای غذا

در هفدهمین روز از آغاز مجدد جنگ علیه غزه، تمام نانوایی‌های جنوب این منطقه به دلیل کمبود سوخت و مواد اولیه مورد نیاز برای فعالیت خود، تعطیل شدند، در حالی که هشدارها در مورد ورود این منطقه به مرحله جدیدی از قحطی افزایش یافته است.

کتابسوزی برای غذا

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ دکتر فایز ابوشماله، استاد دانشگاه و نویسنده فلسطینی، از این‌که مجبور شده است به دلیل کمبود سوخت ناشی از محاصره خفقان‌آور اسرائیل، دیوان شعری را برای روشن کردن آتش برای پختن غذا بسوزاند، عذرخواهی کرد.

ابوشماله گفت: «دیوان شعر نازک الملائکه، از اشعار فاخر و باشکوه عربی، ما امروز در نوار غزه مجبوریم پس از آنکه این دیوان شعر را از زیر آوار بیرون آوردیم، اشعار، تاریخ، تمدن و انسانیت خود را در آتش بسوزانیم تا غذای خود را بپزیم و نان خود را تهیه کنیم.»

او افزود: «من ناراحتم که دیوان شعر نازک الملائکه را می‌سوزانم و از شاعران، نویسندگان، ادبا و خوانندگان عذرخواهی می‌کنم و از تمام امت عربی که ما را خوار کردند و در حمایت از ما و تهیه یک جرعه آب یا یک تکه نان یا یک شعله آتش برای پختن غذایمان کوتاهی کردند، عذر می‌خواهم. با سپاس از امت عربی، اشعار خود را خواهیم سوزاند.»

در هفدهمین روز از آغاز مجدد جنگ علیه غزه، تمام نانوایی‌های جنوب این منطقه به دلیل کمبود سوخت و مواد اولیه مورد نیاز برای فعالیت خود، تعطیل شدند، در حالی که هشدارها در مورد ورود این منطقه به مرحله جدیدی از قحطی افزایش یافته است.

عبدالناصر العجرمی، رئیس اتحادیه صاحبان نانوایی‌ها در غزه، گفت که تمامی نانوایی‌های تحت حمایت برنامه جهانی غذا پس از اتمام مقادیر آرد، شکر، نمک، خمیرمایه و گازوئیل در اثر تعطیلی مداوم گذرگاه‌ها توسط اسرائیل، از کار افتاده‌اند.

در ۲ مارس گذشته، ارتش اسرائیل گذرگاه‌های غزه را به روی ورود کمک‌های بشردوستانه، امدادی و پزشکی به این منطقه بست که منجر به وخامت بی‌سابقه اوضاع انسانی شد.

د رهمین حال، جنبش حماس تأکید کرد که «سکوت جامعه بین‌المللی، اشغالگران را به ادامه سیاست‌های کشتار، گرسنگی و محاصره تشویق می‌کند» و اسرائیل را مسئول کامل «پیامدهای انسانی فاجعه‌باری که هر ساعت افزایش می‌یابد» دانست.

نانوایی‌های تحت حمایت برنامه جهانی غذا، نان را با قیمت‌های اسمی به فلسطینی‌ها ارائه می‌دهند که به ۲ شِکِل برای هر بسته می‌رسد که ۲ کیلوگرم وزن دارد و تعداد قرص‌های متوسط ​​آن بین ۲۳ تا ۲۴ عدد است، این در حالی است که گرانی شدیدی کالاها و اقلام کمیاب را فرا گرفته است.

در همین راستا، حماس از امت‌های عربی و اسلامی خواست مسئولیت‌های خود را بر عهده بگیرند و برای نجات نوار غزه از قحطی اقدام فوری انجام دهند، همچنین از مردم آزاده خواست تا برای شکستن محاصره و نجات بیش از دو میلیون انسان در غزه، فورا اقدام کنند.

این جنبش خواستار بازگشایی فوری گذرگاه‌ها و تأمین آب، غذا، دارو و عوامل پایداری برای شهروندان در غزه شد و تأکید کرد که «مقابله با این تجاوز وحشیانه، یک وظیفه انسانی، اخلاقی و ملی است که تاخیر یا سستی در آن پذیرفتنی نیست.»

از زمان از سرگیری جنگ که سازمان ملل آن را «نسل‌کشی» در غزه در ۱۸ مارس گذشته توصیف کرده است، اسرائیل بیش از ۱۳۰۰ فلسطینی را کشته و بیش از ۳۰۰۰ نفر دیگر را زخمی کرده است که بیشتر آنها کودک و زن هستند.

 

منبع: جماران