|

ایران مد، تجربه ای نو برای بازار تجهیزات پزشکی

نمایشگاه تجهیزات پزشکی ایران مد، روز هجدهم مهرماه در محوطه نمایشگاهی شهر آفتاب آغاز به کار خواهد کرد

ایران مد، تجربه ای نو برای بازار تجهیزات پزشکی

 

نمایشگاه تجهیزات پزشکی ایران مد، روز هجدهم مهرماه در نمایشگاه شهر آفتاب درحالی آغاز به کار خواهد کرد که موافقان و مخالفان آن از چند ماه پیش، صفوف خود را مشخص، و رایزنی ها و تحلیل ها پیرامون آن را هر روز گسترده تر می کنند.

 

به گزارش آیمد90  از یک سو، عده ای معتقداند که ظرفیت تجهیزات پزشکی کشور، بیش از یک نمایشگاه در سال نیست و ایران هلث برای این بازار کفایت می کند. آن ها به سابقه و بزرگی ایران هلث به عنوان یک سرمایه ملی تاکید می کنند و بر تقویت آن اصرار دارند. از منظر ایشان، برگزاری نمایشگاه دوم، خودزنی یا به عبارتی خودکشی فعالان تجهیزات پزشکی است. ضمن اینکه خروج از محوطه نمایشگاهی خیابان سئول را نیز یک استراتژی نادرست قلمداد می کنند چرا که میزان استقبال مخاطبین و بازدیدکنندگان را تحت شعاع قرار داده و سبب بی رونق شدن نمایشگاه می شود.

ایران مد، نماد تلاش برای تغییر نگاه و هندسه تصمیم گیری

اما از سوی دیگر، به نظر می رسد سه تشکل فعال در عرصه تجهیزات پزشکی که سهم عمده ای از بازار را در اختیار دارند، از اینکه صدای ایشان در سیاستگذاری ایران هلث شنیده نمی شود، خسته و ناامید شده و برای تزریق نگاهی نو به نحوه برگزاری نمایشگاه، تصمیم گرفته اند مستقل از ایران هلث، نمایشگاه دیگری را تحت عنوان “ایران مد” برگزار کنند.

از این منظر، ایران مد را باید تمرین سه تشکل برای هم افزایی و هم صدایی در عرصه تجهیزات پزشکی تلقی کرد که می تواند با تکیه بر “ اصل همگرایی” نویدبخش روزهایی بهتر برای بازار تجهیزات پزشکی کشور باشد.

اینکه تامین کنندگان تجهیزات پزشکی اعم از تولیدکننده و واردکننده، علی رغم تعارض منافعی که ممکن است در بازار با یکدیگر داشته باشند، توانسته اند برای رسیدن به یک هدف واحد، دور یک میز نشسته، گفتگو کنند و در نهایت به یک تفاهم و توافقی برسند که وارد فاز اجرایی هم شده است، یک اتفاق ویژه و شاید کم نظیر در عرصه تجهیزات پزشکی محسوب می شود.

 

ایران مد و به رسمیت شناختن رقابت سالم در چهارچوب جهانی

اینکه تولیدکنندگان حاضر شده اند زیر یک سقف، وارد گردونه رقابت با واردکنندگان شوند نشان می دهد که به کیفیت و ظرفیت علمی و فنی خود اعتماد داشته و می دانند که بقا و حضورشان در بازار آینده در گرو رقابت با برندهای جهانی است.

آن ها می دانند که حمایت از تولید داخل و توسعه توانمندی های صنعت داخل، در فضای محدودیت و ممنوعیت واردات شکل نخواهد گرفت و برای عمق بخشی به تولید، افزایش صادرات و گرفتن سهم بیشتر از بازار جهانی، راهی جز رقابت با برندهای جهانی نخواهند داشت و چه بهتر که این رقابت را در زمین خودی انجام دهند.

البته این به معنای واگذاری نمایشگاه به واردکنندگان نیست و بر اساس اطلاعاتی که از سوی مجریان نمایشگاه ارائه شده، بیش از هفتاد درصد نمایشگاه در اختیار تولیدکنندگان ایرانی است.

طبیعی است که در سایه یک سیاستگذاری درست و هدفمند، در صورتی که واردات را صرفا در اقلامی شاهد باشیم که مشابه تولید داخل ندارند یا فاصله کیفی آن ها با  تولیدات ایرانی زیاد است، ایران مد می تواند زمینه ساز افزایش سطح مطالبه گری جامعه پزشکی از تامین کنندگان تجهیزات پزشکی باشد.

به این صورت، دانشجو و استاد ایرانی، تولیدکننده و واردکننده، مسئول و سیاستگذار دولتی و همچنین پزشک ایرانی به جای مراجعه به عرب هلث و سایر نمایشگاه های دنیا، می توانند در ایران مد با آخرین تکنولوژی دنیا آشنا شوند.

ایران مد در مسیر مصلحت اجتماعی

اما در این میان باید به یک مصلحت اجتماعی هم اشاره کرد و آن، اینکه به هرحال بنابر تجربه جهانی، نمایشگاه های بزرگ و پر تردد، باید از میانه شهرها به مناطق حاشیه ای انتقال پیدا کنند و این مسیری است که چه صنعت بخواهد و چه نخواهد، باید مبتنی بر مصلحت اجتماعی طی شود. ضمن اینکه ضرورت تغییر در کیفیت سازه ها و امکانات نمایشگاهی مبتنی بر استانداردهای روز دنیا نیز موضوع دیگری است که صنایع مختلف را علیرغم تعلق خاطر به محوطه نمایشگاه بین المللی تهران، به مسیری سوق خواهد داد که هرچه زودتر با خیابان چمران و سئول خداحافظی کرده و به شهرآفتاب دل ببندند.

ایران مد و عبور از محافظه کاری

همه این ها نشان از آن دارد که تجهیزات پزشکی باید با عبور از مرزهای محافظه کاری، در زمان حرکت کند و با کنار گذاشتن نگاه های سنتی و شیوه های قدیمی، نگاهش را به آینده بدوزد و از تجربه های نو نهراسد. اگر ایران مد به درستی سیاستگذاری و اجرا شود، به درستی اطلاع رسانی و برندسازی شود، به درستی به مسئولین دولتی و حاکمیتی معرفی شود و مخاطب اصلی خود را جذب کند، می تواند گام بلندی در مسیر ساختن آینده و تزریق نگاهی نو به صنعت نمایشگاهی تجهیزات پزشکی محسوب شود و بی شک زمینه ساز تغییر در هندسه تصمیم سازی و سیاستگذاری ایران هلث و  همچنین کل اکوسیستم تجهیزات پزشکی کشور شود.

خلاصه اینکه، آیمد90 معتقد است که ایران مد می تواند همزمان با گام برداشتن در مسیر تامین مصالح اجتماعی، بر رقابتپذیری عرصه تجهیزات پزشکی تاکید کند و زمینه ساز کاهش هزینه های نمایشگاهی، کاهش هزینه های تامین، کاهش هزینه های درمان و درنهایت ارتقای کمی و کیفی خدمات درمانی در کشور شود.

ایران مد و ضرورت همگرایی چندجانبه

بسیاری از فعالان اقتصادی در این عرصه استراتژیک، امید دارند که این تجربه جدید مبتنی بر ضرورت به رسمیت شناختن تنوع آرا و سلائق، تزریق روح جوانی و درک مفهوم رقابت سالم در چهارچوب جهانی، دستمایه تزریق نگاهی نو برای تجربه های جدید در زیست بوم تجهیزات پزشکی کشور باشد و صد البته توجه دارند که ایران هلث و ایران مد، دو روی یک سکه هستند که باید ضمن تقویت هردو، در اندیشه همگرایی، تلفیق و یکی شدن آن ها باشند.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها