برای تمرکز بیشتر روی «دیوار»:
هلدینگ هزاردستان سهام کارنامه را واگذار میکند
هلدینگ هزاردستان اعلام کرده در راستای استراتژی خود برای تمرکز بر توسعه و رشد پلتفرم دیوار، تصمیم دارد بخش یا تمامی از سهام خود در «کارنامه» را واگذار کند.

بعد از فروش کافه بازار به تپسل از سوی هلدینگ هزاردستان، حالا در تصمیم جدید این هلدینگ اعلام کرده در راستای استراتژی خود برای تمرکز بر توسعه و رشد پلتفرم دیوار، تصمیم دارد بخش یا تمامی از سهام خود در «کارنامه» را واگذار کند. چندی پیش هم، هزادستان گفته بود برای پلتفرم دیگر خود یعنی «بلد» به دنبال یک شریک است تا با سرمایهگذاری به رشد و توسعه آن کمک کند.
به گزارش روابط عمومی هزاردستان، مجید رضوی مدیرعامل هلدینگ هزاردستان در این باره اعلام کرده است که تصمیم برای واگذاری بخش یا تمامی سهام «کارنامه» با هدف فراهم کردن فرصت و تسهیل رشد مستقل برای کارنامه و همچنین تمرکز بیشتر آنها روی دیوار اتخاذ شده است.
رضوی در این مورد گفت: «کارنامه طی سه سال گذشته موفق شده هر سال رشدی بیش از ۱۵۰ درصد را تجربه کند و برای ادامه این روند، نیازی به جذب سرمایه جدید ندارد. این شرکت در سال ۱۴۰۳ نیز به سوددهی رسیده و توانسته با اتکا به منابع داخلی خود مسیر رشد را ادامه دهد.»
آینده پیشرو برای کارنامه
کارنامه یکی از پلتفرمهای فعال در حوزه خودرو و زیرمجموعه هلدینگ هزاردستان (مالک دیوار و قبلتر هم کافهبازار) است. این شرکت در زمینه ارائه خدمات کارشناسی خودرو، تسهیل معاملات خودرو و توسعه خدمات لیزینگ (لندتک خودرو) فعالیت دارد. کارنامه تلاش میکند با ارائه خدمات تخصصی ارزیابی فنی و قیمتی خودروهای دست دوم، به خریداران و فروشندگان خودرو کمک کند تا معاملات مطمئنتری داشته باشند.
به گفته رضوی، کارنامه در سال گذشته فقط در تهران نزدیک به ۷۰ هزار خودرو را کارشناسی کرده و در معامله ۱۰ هزار خودرو هم به عنوان واسطه یا تامینکننده مالی ایفای نقش کردهاست.
او در مورد نحوه همکاری کارنامه با دیوار اعلام کرد: «کارنامه دو سال است بدون دریافت هیچگونه کمک از دیوار، به فعالیت خود ادامه داده و مانند سایر کسبوکارها با پرداخت هزینه، از فضاهای تبلیغاتی دیوار بهره برده است.»
مدیرعامل هلدینگ هزاردستان با اشاره به آینده کارنامه گفته است که تا به امروز بر بازار تهران متمرکز بوده و قصد دارد در سال ۱۴۰۴ خدمات خود را به شهرهای دیگر بهخصوص اصفهان، مشهد، شیراز و رشت گسترش دهد و بازار خود را در این کلانشهرها نیز توسعه دهد. یکی از محورهای راهبردی کارنامه، تسهیلگری لیزینگ خودرو و تبدیل شدن به یک پلتفرم لندتک تخصصی خودرو است.
رضوی در ادامه توضیح داد: «همانگونه که تجربه موفق واگذاری کافهبازار با هدف تمرکز بر توسعه و تقویت پلتفرم دیوار به اجرا درآمد، این بار نیز هلدینگ هزاردستان تصمیم دارد با واگذاری کارنامه، منابع و ظرفیتهای خود را به طور کامل بر رشد و تحکیم جایگاه دیوار بهعنوان اصلیترین محور فعالیتهای خود متمرکز کند. بر همین اساس هزاردستان آماده است درباره واگذاری سهام کارنامه به شرکتهایی که مسیر رشد کارنامه برای آنها جالب است گفتوگو کند.»
واگذاریهای سریالی
تصمیم به واگذاری زیر مجموعههای هلدینگ هزاردستان از سال گذشته شروع شد. بهمن ماه گذشته در اقدامی در حالی که پذیرش کافه بازار در بورس اتفاق افتاده بود، خبر آمد که هزاردستان تمام سهام خود در «بازار» را به تپسل فروخته است. آن زمان هم دلیل این تصمیم تمرکز روی دیوار اعلام شد. هفته گذشته نیز حسام آرمندهی، از مدیران هلدینگ هزاردستان اعلام کرد بود که نقشه و مسیریاب «بلد» باوجود همه فشارهایی که در این سالها با آن روبهرو بوده به کار خودش ادامه داده، اما حالا این پلتفرم برای رشد بهتر به دنبال شریکی است.
کوچک کردن هلدینگ هزاردستان به پاییز سال ۱۴۰۱ و در اوج محدودیتهای اینترنتی کشور بازمیگردد. در آن زمان این هلدینگ پلتفرم سرمایه گذاری روی شرکتهای نوپا خود به نام «جوانه» را به یکی از زیرمجموعههای دیوار تبدیل کرد و در ادامه عملا فعالیت این شرکت سرمایهگذاری متوقف شد.
موج خرید و فروش و واگذاری سهام شرکتهای استارتاپی از پاییز سال گذشته سیر صعودی داشته است. «فنزی» در پرونده شماره هشتم خود به موشکافی این روند پرداخت. در این پرونده اکثر مدیران و کارشناسان اکوسیستم استارتاپی علت این اتفاقها را خارج از روند طبیعی که در دنیا اتفاق میافتد، دانسته بودند. به باور آنها فشارهای امنیتی و محدودیتهایی که پای فعالان این کسبوکارها گذاشته میشود، در نهایت باعث میشود آنها عطای نوآوری و کمک به اقتصاد دیجیتال در کشور را به لقایش ببخشند.
حسام آرمندهی از بنیانگذارن بازار، دیوار و... هم، تاکنون بارها نسبت به سیاستهای محدودکننده از جمله قطع و اختلال اینترنت و همچنین فشارهای نهادهای امنیتی روی استارتاپها در شبکههای اجتماعی انتقاد کرده بود.