|

نصب دوربین ساختمان اجباری شد

سازندگان ساختمان‌های مسکونی در صورت نصب نکردن دوربین مدرسه مجوز پایان کار دریافت نمی‌کنند.

نصب دوربین ساختمان اجباری شد

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ «۱۰ تکلیف اضافه» برای سازندگان مسکن از سوی وزارت راه و شهرسازی تعیین شده که جنبه‌ی حفاظتی-انتظامی برای «تأمین امنیت جانی و مالی ساکنان» دارد. این تکالیف شامل نصب تجهیزات مانع سرقت می‌شود و رعایت آن بر عهده‌ی سازنده‌ها است. نیروی انتظامی موظف به همکاری با وزارت راه برای اجرای این تکالیف شده است.

خرید و نصب تجهیزات حفاظتی از جمله «دوربین، نرده‌‌‌های آهنین و حفاظ‌‌‌های امن» از موارد حفاظتی جدیدی است که سازندگان ساختمان‌های مسکونی ملزم به رعایت آن هستند.

بنابراین، از این به بعد همه‌ی ساختمان‌‌‌های مسکونی جدید باید «مجهز به دوربین مداربسته» در ورودی اصلی باشند. نصب دوربین در «موتورخانه، آسانسورها، انباری‌‌‌ها و حتی ورودی و خروجی راه‌‌‌پله‌‌‌‌‌‌های فضای مشاعات ساختمان» نیز الزامی است.

پیش‌از این، سازندگان ساختمان‌های مسکونی الزامی برای نصب دوربین مداربسته در ساختمان نداشتند و مالکان به خواست خود می‌توانستند ساختمان را به دوربین مجهز کنند؛ اما با الزامات جدید نصب «این تجهیزات حفاظتی» در حکم «جزء ضروری ساختمان» است و اگر نصب نشود، پایان‌‌‌کار ساختمان صادر نخواهد شد.

با این ابلاغیه‌ی جدید، سازنده‌‌‌ها مکلف شده‌اند مجموعه‌‌‌ای از تغییرات ۱۰گانه را در شیوه‌ی ساخت‌‌‌وساز از «ویلا گرفته تا ساختمان‌‌‌های کم‌‌‌طبقه مسکونی، برج‌‌‌ها و حتی شهرک‌‌‌های مسکونی و همچنین ساختمان‌‌‌های اداری، برج‌‌‌های تجاری و…» اعمال کنند؛ درصورت رعایت نکردن این موارد امکان صدور «پایان‌‌‌کار» برای ساختمان فراهم نیست.

به‌جز تجهیزات فناورانه مثل دوربین، سازندگان بناهای مسکونی موظف شده‌اند که برای بالکن‌‌‌ها و پنجره‌‌‌های طبقات همکف و اول ساختمان‌‌‌های مسکونی از نرده آهنین استفاده کنند.

محدودیت ساخت از نوع «همجوارسازی» یکی دیگر از الزامات جدید است. طبق دستور وزارت راه و شهرسازی، از این پس احداث ساختمان کنار ساختمان دیگر باید طوری باشد که «امکان رفت و آمد از طریق بام ساختمان بین دو ساختمان مجاور» و همچنین، «امکان رفت و آمد از بالکن یک ساختمان به بالکن ساختمان دیگر» وجود نداشته باشد تا احتمال سرقت و دزدی کاهش پیدا کند.

تجهیز پنجره‌ی همه‌ی طبقات ساختمان به نرده آهنین برای ساختمان‌هایی که فاصله کمی با درخت یا تیر برق دارند نیز مورد دیگری است که سازندگان باید رعایت کنند. در خصوص ارتفاع دیوار حیاط ساختمان‌های مسکونی نیز دستور داده شده که دیوارها باید حداقل ۳.۲ متر ارتفاع داشته باشند.

«تامین یک پارکینگ به‌ازای یک واحد مسکونی» یکی دیگر از الزامات تعیین‌شده است و علاوه‌بر این، ساختمان‌های مسکونی بیشتر از ۲۰ واحد باید نگهبان و محل استقرار نگهبان در مشاعات ساختمان داشته باشند.

 
منبع: زومیت