|

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

کمتر از ۵۰ میلیون دلار در هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده‌ایم

وزیر ارتباطات اعلام کرد در حالی که کشورهای همسایه میلیاردها دلار در هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده‌اند، ایران کمتر از ۵۰ میلیون دلار در این بخش سرمایه‌گذاری کرده است.

کمتر از ۵۰ میلیون دلار در هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده‌ایم

وزیر ارتباطات در آیین امضای تفاهم‌نامه «حکمرانی هوشمند و اقتصاد با محوریت هوش مصنوعی» اعلام کرد در حالی که کشورهای همسایه میلیاردها دلار در هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده‌اند، ایران کمتر از ۵۰ میلیون دلار در این بخش سرمایه‌گذاری کرده است.

به گزارش «فن‌زی»، ستار هاشمی با اشاره به اینکه وضعیت ایران در هوش مصنوعی خوب نیست، گفت: «در شاخص جهانی هوش مصنوعی، وضعیت کشور ما در منطقه مطلوب نیست. کشور ما درحالی در رتبه ۶۰ قرار گرفته که کشورهایی مانند عربستان و امارات وضعیت بهتری از کشور ما دارند.»

به باور هاشمی این وضعیت در نتیجه سرمایه‌گذاری پایین در این حوزه است: «میزان سرمایه‌گذاری در کشورهای عربستان و امارات در زیرساخت‌های اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی با فاصله از ما بیشتر است. در عربستان سرمایه‌گذاری در حوزه هوشمندسازی و هوش مصنوعی حدود ۲۰ میلیارد و در امارات ۱.۴ میلیارد دلار برآورد می‌شود و درحالی‌که در کشور ما کمتر از ۵۰ میلیون دلار در این حوزه سرمایه‌گذاری انجام شده است.»

در بخش دیگر از این برنامه ستار هاشمی اعلام کرده که ارتباطات به طور مستقیم متاثر از ناترازی انرژی است. او در این مورد گفت: «وقتی برق ما قطع می‌شود ارائه سرویس به مردم نیز دچار مشکل می‌شود. ما ورود جدی به این موضوع کردیم و از بعد اقتصادی هم توجه ویژه‌ای به حل مشکل ناترازی انرژی به کمک فناوری‌های نوین داریم.»

ستار هاشمی همچنین با اعلام اینکه باید سهم اقتصاد دیجیتال در حوزه انرژی را افزایش دهیم، اعلام کرد: «در بحث اقتصاد دیجیتال عمده ورودی که در دهه ۹۰ شاهدیم در حوزه خدمات است و در حال حاضر میزان ورودی در این بخش به سقف خود رسیده است. اگر بخواهیم سهم اقتصاد دیجیتال را دو برابر کنیم از طریق ورود به حوزه خدمات موفق نمی‌شویم و باید به بخش‌های دیگر مانند انرژی ورود کنیم.»

تسهیلات بیش از 5 هزار میلیارد تومانی به شرکت‌های دانش‌بنیان

در این نشست رئیس هیئت عامل صندوق ملی توسعه اعلام کرد ۵ و شش دهم همت از طریق صندوق توسعه به واسطه بانک به شرکت دانش بنیان تسهیلات داده شده است.

مهدی غضنفری از ادامه ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان در سال جدید خبر داد و گفت: «یک و نیم همت تسهیلات برای شرکت‌های دانش بنیان در سال ۱۴۰۴ درنظر گرفته شده است. تسهیلات در نظر گرفته شده برای سال 1404 از طریق پرداخت‌هایی است که وارد صندوق شده تا به شرکت‌های دانش‌بنیان وام و تسهیلات بدهند.»

  او در این نشست با اشاره به امضای تفاهم‌نامه «حکمرانی هوشمند و اقتصاد با محوریت هوش مصنوعی» با وزارت ارتباطات تاکید کرد که امضا این تفاهم‌نامه به معنی این نخواهد بود که منابع صندوق در اختیار وزارتخانه‌ها قرار بگیرد: «بودجه آنها از جای دیگر تامین می‌شود و ما همکاری می‌کنیم که منابع در جای درستی مصرف شود.»