|

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان:

آبخیزداری؛ مهم‌ترین راهکار مقابله با فرسایش خاک

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با اشاره به اجرای عملیات آبخیزداری در حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی، نقش آبخیزداری را در جلوگیری از سیلاب، ذخیره نزولات، کنترل فرسایش و تأمین آب پایدار بی‌بدیل دانست.

آبخیزداری؛ مهم‌ترین راهکار مقابله با فرسایش خاک

به گزارش شرق ، اسفندیار خزایی در تشریح آخرین وضعیت و برنامه‌های آتی این اداره کل در حوزه آبخیزداری اظهار کرد: استان همدان با مساحتی بالغ بر یک میلیون و ۹۴۵ هزار هکتار، از مناطق مستعد کشور برای اجرای طرح‌های آبخیزداری محسوب می‌شود.

 وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات کارشناسی دقیق، حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی استان قابلیت اجرای این نوع پروژه‌ها را دارا هستند، ابراز کرد: خوشبختانه، تا کنون مطالعات تفصیلی و اجرایی برای ۸۹۰ هزار هکتار از این اراضی به اتمام رسیده و از این میزان، عملیات اجرایی در ۳۹۰ هزار هکتار با موفقیت انجام شده است که این نشان‌دهنده گام‌های موثر و برنامه‌ریزی شده اداره کل در راستای مدیریت منابع آب و خاک استان است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با اشاره به برنامه‌های آتی افزود: با توجه به اهمیت حیاتی موضوع آبخیزداری در حفظ منابع طبیعی و مقابله با چالش‌های کم‌آبی، در برنامه هفتم توسعه کشور، هدف‌گذاری ویژه‌ای برای استان همدان در نظر گرفته شده است. بر اساس این برنامه، سالانه ۵۰ هزار هکتار از اراضی مستعد استان تحت پوشش عملیات آبخیزداری قرار خواهد گرفت؛ این بدان معناست که در طول برنامه هفتم، در مجموع ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی استان، شاهد اجرای این طرح‌های مهم خواهد بود.

 وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نیز حدود ۵۰۰ هزار هکتار دیگر از اراضی استان، مطالعات لازم برای اجرا را پشت سر گذاشته و آماده انجام عملیات هستند، با ابراز خرسندی از حمایت‌های صورت گرفته تصریح کرد: خوشبختانه در سال جاری، با اهتمام ویژه دولت محترم، استاندار گرانقدر و نمایندگان محترم استان در مجلس شورای اسلامی، شاهد پیگیری‌های مجدانه برای تامین اعتبارات مورد نیاز هستیم. رایزنی‌های مستمری از طریق سازمان مراتع و آبخیزداری کشور در حال انجام است و نشانه‌های مثبتی مبنی بر تخصیص اعتبارات به صورت تصاعدی در سال جاری به چشم می‌خورد.

خزایی افزود: امیدواریم که امسال، وضعیت تخصیص منابع مالی به مراتب بهتر از سنوات گذشته باشد و بتوانیم با توان بیشتری، اهداف خود در زمینه توسعه آبخیزداری و آبخوانداری را در استان محقق سازیم.