|

۳ هزار تُن برنج در بشقاب ایرانی‌ها: داستانی از اسراف یا فرهنگ غذایی؟

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تأکید بر لزوم فرهنگ‌سازی در خصوص مصرف غذا در کشور بیان کرد: در ایران روزانه ۸ تن برنج را از بشقاب خود دور می‌ریزیم که در سال به ۳ هزار تن می‌رسد که برای آن ۱۸ میلیون متر مکعب آب مصرف شده است.

۳ هزار تُن برنج در بشقاب ایرانی‌ها: داستانی از اسراف یا فرهنگ غذایی؟

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق؛ صبح چهارشنبه ۲۷ فروردین ماه و به مناسبت روز ملی گندم و نان با حضور رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، معاون اقتصادی استاندار خراسان رضوی، مدیرکل جهاد کشاورزی استان و جمعی دیگر از مسئولین استانی از طرح چرخه تأمین نان کامل در استان خراسان رضوی رونمایی شد.

غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، در این مراسم به اهمیت نان در فرهنگ ایرانی و نقش کلیدی این محصول در تأمین امنیت غذایی کشور اشاره کرد و گفت: نان در میان تمام جهانیان اهمیت بسیاری دارد و وزارت جهاد کشاورزی متولی مسئله گندم و ایجاد امنیت غذایی برای کشور است.

گل‌محمدی با اشاره به تاریخچه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خاطرنشان کرد: این سازمان به عنوان نهاد متولی علمی در زمینه کشاورزی شناخته می‌شود و ۵ پژوهشکده آن قبل از تأسیس دانشگاه تهران فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

وی همچنین به ابلاغ سند دانش بنیان امنیت غذایی توسط شهید ابراهیم رئیسی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: این سند چهار رکن اصلی دارد که شامل فرآوری، دسترسی، سلامت و مصرف و ثبات پایداری است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: بیش از ۸۰ درصد اجزای این سند در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اجرا می‌شود و تمرکز اصلی آن بر روی سلامت و مصرف گندم و نان است.

وی همچنین به چالش‌های موجود، از جمله بحران آب در کشور، اشاره کرد و گفت: سند دانش بنیان امنیت غذایی با در نظر گرفتن همه مشکلات از جمله ابر بحران آب تدوین شده است.گل‌محمدی با اشاره به تولید ۱۵۷ رقم گندم در کشور، اظهار داشت: حدود ۵۴ رقم از این ارقام دیم معرفی شده‌اند که نشان‌دهنده آینده‌نگری در حوزه کاهش آب و پیش‌بینی‌ها برای تأمین امنیت غذایی است.

وی همچنین به معرفی ۱۰ محصول گندم مقاوم به تنش‌های مختلف در سال گذشته اشاره کرد و افزود: امروز مصرف آفت‌کش را یک سوم کاهش داده‌ایم و به دنبال استفاده از گندم‌های مقاوم هستیم.

وی همچنین از طرح‌های جدید این سازمان در زمینه استفاده از سبوس گندم خبر داد و گفت: با فناوری‌های نوین، چرخه تولید نان کامل را داریم. هدف ما کاهش جداسازی سبوس گندم از ۱۵ درصد به ۷ درصد است که این کار صرفه‌جویی زیادی در مصرف گندم خواهد داشت.

گل‌محمدی تأکید کرد: این اقدامات باعث افزایش پروتئین و فیبر در نان و کاهش کربوهیدرات‌ها خواهد شد.معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین به موضوع کاهش ضایعات کشاورزی اشاره کرد و گفت: ما درصدد هستیم تا ضایعات کشاورزی که حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد است را کاهش دهیم و بتوانیم این ضایعات را مورد استفاده قرار دهیم.

وی با بیان اینکه برای هر دانه برنجی که در بشقاب می‌ماند یک لیوان آب مصرف شده است، افزود: ما تنها در روز ۸ تن برنج را از بشقاب خود دور می‌ریزیم که در سال به ۳ هزار تن می‌رسد و معادل ۱۸ میلیون متر مکعب آب مصرف شده است. بنابراین باید در این خصوص فرهنگ‌سازی کنیم.

 

 

منبع: همشهری