پیشبینی قیمت دلار در هفته دوم فروردین ۱۴۰۴/ کاهش قیمت دلار تا کجا ادامه دارد؟
قیمت دلار در هفته جاری و با شروع مذاکرات هستهای تا ۸۵ هزار تومان سقوط کرد اما در نهایت با کمی تعدیل نرخ دوباره صعودی شد. شنبه پیش رو دوره دوم مذاکره ایران و امریکا شروع میشود اما آیا دلار کانال قیمت ۸۰ هزار تومان را از دست میدهد؟

به گزارش گروه رسانهای شرق؛ امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ قیمت دلار در بازار آزاد به ۸۸ هزار و ۵۰۰ تومان رسید. در کمترین قیمت معاملاتی بهای دلار امروز ۸۶ هزار و ۷۰۰ تومان بود که نسبت به روز قبل کاهش حدود ۵۰۰ تا هزار و ۶۵۰ تومان را تجربه کرد.
قیمت دلار در حالی امروز به انتهای کانال ۸۰ هزار تومان نزدیک شده است که با شروع مذاکرات هسته ای بین ایران و امریکا در روز شنبه هفته جاری بهای دلار تا ۸۵ هزار تومان سقوط کرد.
این در شرایطی است که قیمت دلار پیش از این رکورد تاریخی ۱۰۰ هزار تومان را شکسته و تا ۱۰۵ هزار تومان صعود کرده بود.
در مجموع در این بازه زمانی، قیمت دلار در بازار آزاد ایران با نوسانات کاهشی روبرو بوده است.
مقایسه قیمت دلار با هفته گذشته نشان میدهد که قیمت دلار با کاهش قابل توجه حدود ۱۲.۴ تا ۱۴.۸ درصد کاهش قیمت روبرو شده است.
مهمترین عامل کاهش قیمت دلار، کاهش تنشهای منطقهای و بینالمللی و شروع مذاکرات هسته ای بوده است.
البته باید گفت که بازار همچنان در انتظار کاهش قیمت ارز است چرا که شنبه هفته آینده دوره دوم مذاکرات شروع می شود و البته ممکن است انتظارات بازار شنبه تغییر کند چرا که ممکن است انتظارات فعالان بازار نسبت به آینده اقتصاد ایران و نرخ ارز تغییر کرده باشد.
باید تاکید کرد که با توجه به اینکه همهچیز تحت تاثیر اخبار سیاسی و روانی است، کف قیمت فعلی را باید شکننده دانست و احتمال کاهش بیشتر در صورت تداوم جو مثبت را جدی گرفت، اما چشمانداز بلندمدت کاملاً وابسته به نتایج واقعی مذاکرات، تغییرات در سیاستهای کلان اقتصادی، وضعیت تحریمها و سایر متغیرهای کلان خواهد بود.
قیمت دلار پس از یک دوره اوجگیری، به دلیل سیگنالهای مثبت سیاسی وارد فاز اصلاحی و نزولی شدیدی شده است. کف قیمت مشخص نیست و بازار در حال حاضر در محدوده ۸۵ هزار تومان در حال محک زدن سطوح حمایتی است. تعیین کف نهایی قیمت در کوتاهمدت وابسته به تداوم و نتیجه اخبار سیاسی و واکنش بازار به آن خواهد بود.
تداوم سیگنالهای مثبت از مذاکرات یا بهبود چشمانداز سیاسی و اقتصادی ایران یک احتمال خوشبینانه محسوب میشود که در بهترین حالت به افزایش فشار فروش منجر میشود.