|

یارانه نقدی حذف می‌شود؟

وزیر کار گفت: دولت یک‌سری سیاست‌های کمک معیشتی و تشویقی برای مردم دارد که بنا دارد به شکلی بتواند قیمت‌ها را متعادل کند. یارانه نقدی تا آن زمانی که مصوب بوده است، ادامه پیدا خواهد کرد.

یارانه نقدی حذف می‌شود؟

به گزارش شبکه شرق، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سیاست‌های جدید کمک معیشتی و تشویقی دولت را برای تاثیر بر قیمت‌ها اجرا می‌کنیم و تاکید کرد که دولت بنای قطع یارانه نقدی هیچ خانواری را ندارد.

سیدصولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه جلسه هیات دولت بیان کرد: حسب دستوری که رئیس جمهور صادر کردند افزایش ۲۰ درصدی یارانه‌ها را داشتیم که در گام نخست صرفاً جامعه تحت پوشش نهادهای حمایتی از جامعه کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی را در‌بر‌می‌گرفت به سه دهک اول توسعه داده شد. الان سه دهک اول قادر هستند از این امتیاز، یعنی افزایش ۲۰ درصدی یارانه‌شان استفاده کنند. به عبارت دیگر، یارانه ۴۰۰ هزار تومانی سه دهک اول به ۴۸۰ هزار تومان ارتقا پیدا خواهد کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در رابطه با میزان استقبال مردم از کالابرگ الکترونیکی اطمینان خاطر داد که دولت تحت هیچ شرایطی، بنا ندارد که «یارانه نقدی» مردم را قطع کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه عنوان کرد: تفاهم‌نامه‌ای میان چند دستگاه اجرایی از جمله وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت آموزش و پرورش، کمیته امداد امام خمینی، بسیج سازندگی و دانشگاه آزاد اسلامی تحت عنوان «طرح تابستانه مهارت» منعقد شده که بر اساس آن مقرر شده در تابستان سال ۱۴۰۲ برای آموزش و حرفه آموزی بازماندگان از تحصیل و آحاد مختلف جامعه برنامه‌ریزی شود.

مرتضوی همچنین از افزایش ۴۰ درصدی حق پرستاری و یارانه مراکز غیر‌دولتی در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: این موضوع از سوی همکارانمان در سازمان بهزیستی با موفقیت آغاز شده که برخی از مشکلات مددجویان برطرف خواهد شد. همچنین ارائه آموزش های مهارتی به ۱۶۲ هزار سرباز وظیفه در سال جاری از دیگر موضوعاتی است که طی تفاهم نامه ای که با سازمان فنی و حرفه ای و ستاد کل نیروهای مسلح داشته ایم، انجام خواهد شد. 

او  در رابطه با اقدامات ویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه سلامت کارگران عنوان کرد: تدوین سند برنامه ملی پیشگیری از اعتیاد و تدوین برنامه ارتقاء سلامت روان جامعه کار و تولید، بازنگری در برنامه مشترک ارائه مراقبت های بهداشتی به بیمه‌شدگان پس از ۳۰ سال، رشد ۳۰۰ درصدی تأسیس خانه‌های بهداشت کارگری و تأسیس حدود ۱۰۰۰ ایستگاه بهگر در بنگاه های ۲۰ تا ۵۰ نفر در سال ۱۴۰۱، رشد ۵۰۰ درصدی برگزاری دوره های آموزشی برای کارگران در سال ۱۴۰۱ و انتخاب جمهوری اسلامی ایران به ریاست گروه منطقه‌ای آسیا و اقیانوسیه در سازمان بین المللی کار از جمله این موضوعات است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوالی در خصوص سخنان معاون وزیر تعاون در رابطه با استفاده مردم از یارانه کالابرگی و اینکه یارانه جداگانه ای برای اقلام در نظر گرفته شده، مکانیسم آن چگونه است، گفت: بر اساس دستوری که رئیس‌جمهور صادر کردند افزایش ۲۰ درصدی یارانه‌ها را برای سه دهک اول را داشتیم. این کالاها ۱۱ قلم هستند و قیمتی که مشتری باید از جیب خودش پرداخت کند بر اساس قیمت پایه اردیبهشت سال ۱۴۰۱ است. به عنوان مثال آنچه که یارانه‌بگیر بابت خرید یک کیلو مرغ از جیب خود پرداخت می‌کند، همان قیمت اردیبهشت سال ۱۴۰۱ است که تقریباً ۳۲ هزار تومان بود و مابقی آن از یارانه کسر می شود و اگر مشتری بتواند از این فرصت استفاده کند، مشمول افزایش ۲۰ درصدی یارانه خواهد شد. 

مرتضوی در پاسخ به این سوال که آیا سهم یارانه بر اساس خانوار تفاوت دارد، بیان کرد: مثلا قیمت پایه برنج، روغن نباتی، گوشت منجمد و مرغ بر اساس اردیبهشت سال ۱۴۰۱ است. 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص میزان استقبال مردم از کالابرگ الکترونیکی گفت: خوشخبتانه این روند هر روز بهتر می شود و رو به افزایش است و امیدواریم با تمهیدات دیگری که در آینده به عمل خواهد آمد تبدیل به یک اقدام و استقبال عمومی شود. 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تاکید بر اینکه تحت هیچ شرایطی یارانه نقدی مردم قطع نمی‌شود، اظهار کرد: کسانی مشمول یارانه مضاعف می‌شوند که کالا خریداری کنند. 

منبع: ايسنا