رفتار افراد در شبکههای اجتماعی برای ویزای آمریکا بررسی میشود
دولت ایالات متحده روز چهارشنبه ۹ آوریل (۲۰ فروردین) اعلام کرد که از این پس فعالیت مهاجران و متقاضیان ویزا در شبکههای اجتماعی را از نظر «رفتارهای یهودستیزانه» بررسی خواهد کرد.

به گزارش گروه رسانه ای شرق، این تصمیم در حالی گرفته شده که دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، فشارها را بر اعتراضات حامی فلسطینیها در واکنش به حملات نظامی اسرائیل به غزه افزایش داده است. حملاتی که پس از عملیات مرگبار گروه حماس در اکتبر ۲۰۲۳ تشدید شد.
در بیانیهای که توسط اداره مهاجرت و خدمات شهروندی آمریکا منتشر شد، آمده است: «از امروز، اداره مهاجرت ایالات متحده بررسی فعالیتهای ضدیهودی در شبکههای اجتماعی و همچنین آزار و اذیت فیزیکی افراد یهودی را بهعنوان مبنایی برای رد درخواست مزایای مهاجرتی در نظر خواهد گرفت.»
این اقدام بلافاصله بر روند رسیدگی به درخواستهای اقامت دائم، ویزای تحصیلی و همچنین بر مؤسسات آموزشی مرتبط با فعالیتهای ضدیهودی تأثیر خواهد گذاشت.
در ادامه بیانیه آمده است: «برای همدستان تروریستهای بینالمللی در ایالات متحده جایی نیست.»
دولت دونالد ترامپ در ماههای اخیر، صداهای منتقد اسرائیل و حامی حقوق فلسطینیان را بارها به «ضدیهودی بودن» یا همدلی با گروههایی نظیر حماس، حزبالله و حوثیها متهم کرده است.
این گروهها طبق قوانین آمریکا در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دارند.
دولت دونالد ترامپ همچنین برای اخراج برخی دانشجویان خارجی اقدام کرده، ویزای افراد متعددی را لغو کرده و به دانشگاهها هشدار داده که در صورت ادامه اعتراضات حامی فلسطینیها، ممکن است بودجه فدرال آنها قطع شود.
اقدام تازه دولت آمریکا واکنش سریع گروههای مدافع حقوق بشر، از جمله برخی گروههای یهودی، را بهدنبال داشته است. این گروهها هشدار دادهاند که چنین سیاستی، تهدیدی برای آزادی بیان و ترویج نظارت گسترده بر مهاجران محسوب میشود.
منتقدان اعتقاد دارند دولت ترامپ حمایت از فلسطینیها و انتقاد از عملکرد اسرائیل در غزه را با افراطگرایی و یهودستیزی یکسان تلقی میکند.
آنها میگویند چنین نگاهی، آزادی بیان را سرکوب میکند و بر مهاجران فشار مضاعف وارد میسازد.
گروه حقوقی «بنیاد آزادی بیان و ابراز نظر» در واکنش به تصمیم تازه دولت آمریکا اعلام کرد: «دولت ترامپ در حال قانونی کردن سانسور است. دولت کنونی با نظارت بر دارندگان ویزا و گرینکارت بهدلیل ابراز نظرات محافظتشدهشان، آزادی بیان در آمریکا را با ترس و سکوت جایگزین میکند.»