|

آخرین موضعگیری ترامپ درباره جنگ اوکراین

رئیس‌جمهور آمریکا در پیامی با گفتن این که رئیس‌جمهور اوکراین و «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا از جلوگیری از وقوع جنگ اوکراین خودداری کردند، تاکید کرد که این جنگ باید سریع‌تر خاتمه بیابد.

آخرین موضعگیری ترامپ درباره جنگ اوکراین

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا امروز(دوشنبه) در پیامی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین و «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا با اجازه دادن به آغاز جنگ اوکراین، به‌رغم فرصت‌های متعددی که برای جلوگیری از آن وجود داشت، عملکرد «کاملا وحشتناکی» داشتند.

ترامپ نوشت: جنگ بین روسیه و اوکراین، جنگ بایدن است نه من. در دوره چهار ساله من، در جلوگیری از وقوع آن مشکلی نداشتم. رئیس‌جمهور پوتین و هرکس دیگری به رئیس‌جمهور شما احترام می‌گذاشتند. این جنگ هیچ ارتباطی با من ندارد اما من خیلی جدی در حال تلاش برای توقف مرگ و ویرانی هستم. اگر در سال ۲۰۲۰ تقلب نمی‌شد، این جنگ وحشتناک هیچ‌وقت اتفاق نمی‌افتاد.

او در ادامه نوشت: رئیس‌جمهور زلنسکی و و جو بایدن فاسد در اجازه دادن به این وضعیت مضحکه عملکرد کاملا وحشتناکی داشتند. راه‌های بسیار زیادی برای جلوگیری از شروع آن وجود داشت. ما این در گذشته است. حالا باید سریع آن را متوقف کنیم. بسیار غم‌انگیز است.

ترامپ در کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود که یک هفته پس از ورود به کاخ سفید جنگ اوکراین را متوقف خواهد کرد. اگرچه، او که جزئیاتی درباره برنامه خود اعلام نکرده بود، تا کنون و با گذشت بیش از دو ماه از بازگشت او به کاخ سفید، هنوز موفق به انجام دادن اقدامات ملموسی در حل‌وفصل صلح‌آمیز جنگ اوکراین نشده است.

دولت ترامپ کمک‌های نظامی به دولت اوکراین را به مدت ۹۰ روز متوقف کرد.

با این حال، تماس‌های واشنگتن با کی‌یف و مسکو در این زمینه ادامه دارد و هیات دیپلماتیک بلندپایه آمریکایی مذاکرات جداگانه‌ای را در عربستان و ترکیه با هیات‌های اوکراینی و روسی درباره ترسیم برنامه‌ای برای صلح داشته است.

اوکراین پس از گفت‌وگوها با آمریکا در عربستان موافقت خود با آتش‌بسی ۳۰ روزه را اعلام کرد.

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرده با کلیت طرح آمریکا برای صلح در اوکراین موافق است اما جزئیاتی وجود دارد که باید حل‌وفصل شود. پایتخت‌های اروپایی این اظهارات پوتین را شرط گذاشتن برای صلح دانسته‌اند.

 

منبع: ايسنا