۵۰۰ هزار نفر در غزه از زمان حملات دوباره اسرائیل آواره شدهاند
استفانی ترمبلی، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد، گفت: شرکای بشردوستانه ما تخمین میزنند که از ۱۸ مارس، حدود نیم میلیون نفر آواره شدهاند.

به گزارش گروه رسانهای شرق؛ معاون سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که از زمان پایان آتش بس غزه و از سرگیری حملات اسرائیل به این منطقه، حدود ۵۰۰ هزار فلسطینی آواره شده اند.
استفانی ترمبلی، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد، گفت: شرکای بشردوستانه ما تخمین میزنند که از ۱۸ مارس، حدود نیم میلیون نفر آواره شدهاند.
او افزود: دفتر هماهنگی امور بشردوستانه در مورد وضعیت غزه گزارش میدهد که خصومتها در سراسر نوار غزه همچنان تلفات ویرانگری بر غیرنظامیان وارد میکند و باعث مرگ، آوارگی و تخریب بیشتر زیرساختهای حیاتی میشود.
ترمبلی تصریح کرد: شرکای بشردوستانه ما تخمین میزنند که از ۱۸ مارس، حدود نیم میلیون نفر دوباره آواره یا بیخانمان شدهاند. این علاوه بر صدها هزار نفری است که قبل از آتشبس بارها آواره شده بودند. همکاران بشردوستانه ما به ما میگویند که چادرها دیگر برای توزیع در سراسر غزه در دسترس نیستند.
این سخنگوی سازمان ملل گفت: به عنوان مثال، در شهر بنی سهیلا در استان خان یونس، خانوادههایی که اخیراً آواره شده بودند، فقط تنها مقادیر محدودی پتو و چادر دریافت کردند. هفته گذشته، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل از مکانهای اسکان موقت در خان یونس بازدید کرد. بیشتر مردم آنجا در پناهگاههای شلوغ زندگی میکنند و از کمبود سرپناه، غذا، آب و دارو شکایت داشتند.
ترمبلی افزود: همچنین، شرکای بشردوستانه ما از افزایش سوءتغذیه حاد در نوار غزه خبر دادهاند. در ماه مارس، تعداد کودکانی که تغذیه تکمیلی دریافت کردهاند، بیش از دو سوم کاهش یافته است. افزون بر این، موانع دسترسی مانع از آن میشود که بیمارستانها بتوانند به ذخایر دارویی مورد نیاز خود دست یابند؛ این موضوع جان بیماران بیشتری را به خطر انداخته است.
او اضافه کرد: در شرایطی که عملیات نظامی گسترش یافته، فعالیتهای بشردوستانه بهطور فزایندهای دشوار شده است، چرا که در حال حاضر هیچ کمکی وارد غزه نشده و این وضعیت اکنون وارد هفته هفتم خود شده است.
معاون سخنگوی سازمان ملل گفت: اوچا همچنین گزارش داده که مقامات اسرائیلی همچنان ماموریتهای بشردوستانه هماهنگشده را رد میکنند. امروز، از شش ماموریت بشردوستانه هماهنگشده با طرف اسرائیلی، تنها دو مورد تسهیل شد. چهار مورد دیگر رد شدند، از جمله یک ماموریت برای انتقال سوخت از رفح که به گفته منابع، بهشدت مورد نیاز است.
این مقام سازمان ملل ادامه داد: با وجود محدودیتهای دسترسی و ناامنی موجود، سازمانهای امدادی همچنان تلاش میکنند تا به آسیبپذیرترین افراد کمکرسانی کنند. بهطور روزانه، آشپزخانههای مردمی بیش از یک میلیون وعده غذایی برای نیازمندان در سراسر غزه تهیه میکنند. اما این میزان برای پاسخگویی به نیازهای جمعیت ۲.۱ میلیونی که بهطور کامل وابسته به کمکهای بشردوستانه هستند، کافی نیست.
معاون سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: طبق حقوق بینالملل بشردوستانه، غیرنظامیان از جمله کارکنان امدادی و درمانی و تأسیسات آنها باید مورد احترام و حمایت قرار گیرند و نیازهای اساسی غیرنظامیان باید تأمین شود.
منبع:
ایرنا