پناهندگان به سراغ کدام کشور اروپایی میروند
سوریها بزرگترین گروه درخواست کننده پناهندگی بود که با ۱۴۸ هزار درخواست برای اولین بار، ۱۶ درصد از کل اتحادیه اروپا را تشکیل می دادند.

درخواست پناهندگی برای اولین بار در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ به کمتر از یک میلیون نفر کاهش یافت.
به نقل از یورونیوز، تعداد درخواست های پناهندگی برای اولین بار در کشورهای اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ به ۹۱۲ هزار نفر رسید که نسبت به سال قبل ۱۳ درصد کاهش یافته است.
سوریها بزرگترین گروه درخواست کننده پناهندگی بود که با ۱۴۸ هزار درخواست برای اولین بار، ۱۶ درصد از کل اتحادیه اروپا را تشکیل می دادند.
پس از سوریه، ونزوئلاییها با نزدیک به ۷۳ هزار درخواست و افغانها با کمی بیش از ۷۲ هزار درخواست در جایگاههای بعدی قرار گرفتند.
درخواستهای پناهندگی همچنین شامل ۳۶ هزار کودک بدون همراه بود که بیشتر آنها از سوریه (۳۲٪)، افغانستان (۱۶٪) و مصر (۸٪) بودند.
یک چهارم کل درخواستها به آلمان ارسال شدند، اسپانیا با (۱۸٪) در جایگاه دوم ارسال درخواستها و پس از آن ایتالیا (۱۷٪)، فرانسه (۱۴٪) و یونان (۸٪) بودند.
با این حال قبرس با ۷٫۲ متقاضی به ازای هر هزار نفر برای نخستین بار با بیشترین فشار برای درخواست پناهندگی مواجه شد، در حالی که میانگین اتحادیه اروپا (دو نفر) به ازای هر هزار نفر است.
قبرس در ماه گذشته یک عملیات بزرگ نجات دریایی را انجام داد که در طی آن یک قایق مهاجر حامل حداقل ۲۰ سرنشین در ۴۵ کیلومتری ساحل جزیره مدیترانه غرق شد و تنها دو نفر از بازماندگان باقی ماندند.
به گفته آژانس حفاظت مرزی اتحادیه اروپا، تلاش برای نجات افراد در بحبوحه افزایش گذرگاههای مرزی نامنظم در شرق مدیترانه همراه بوده است.
آلمان، اتریش، دانمارک و یونان روند رسیدگی به درخواستهای پناهندگی اتباع سوریه را متوقف کردند
از نظر تعدد درخواستها به ازای هر هزار نفر، کشور یونان پس از قبرس با ۶.۶ متقاضی شاهد بیشترین درخواستها است. ایرلند و اسپانیا (۳.۴) و لوکزامبورگ (۳.۲) پر متقاضیترین مقاصد ارسال درخواست هستند.