محمد مصطفی به لندن سفر کرد
آیا بریتانیا قصد به رسمیت شناختن کشور فلسطین را دارد؟
لندن روز دوشنبه میزبان محمد مصطفی نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین بود. سفر مصطفی در حالی صورت گرفت که او پیش از این هم گفتگوهایی را با دیوید لمی داشت و از بریتانیاییها درخواست کرد تا کشور مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسند.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،در بحبوحه جنگ در غزه و در شرایطی که یک آتشبس دور از دسترس به نظر میرسد، ورود محمد مصطفی به انگلیس و گفتگو با مقامات ارشد انگلیسی؛ به اختلاف میان تلآویو و لندن تعبیر شده است.
از سال ۲۰۲۱ تا امروز هیچ یک از مقامات فلسطینی به انگلیس سفر نکرده بودند. به همین دلیل حضور محمد مصطفی، مورد توجه زیادی قرار گرفته است. با اینحال جزئیات زیادی در مورد گفتگوهای او با نخستوزیر بریتانیا و وزیر خارجه این کشور منتشر نشده است.
بریتانیا و رویای میانجیگری
انگلیسیها تلاش دارند تا نفوذ خود را در خاورمیانه حفظ کنند. از آنجایی که تشکیلات خودگردان فلسطینی تلاش دارد تا خود را در آینده فلسطینیها و غزه جا دهد، استقبال از محمد مصطفی به معنای پذیرش او از سمت لندن و حمایت از تشکیلات خودگردان فلسطینی ارزیابی میشود. به نظر میرسد که انگلیسیها ترجیح میدهند که از تشکیلات خودگردان در مقابل رقبایی چون حماس کنند. همچنین لندن مایل است تا خود را به عنوان یک میانجی میان اسرائیل و فلسطینیها نشان دهد. البته میانجیگری در این ماجرا تا امروز از سوی هیچ یک از کشورها، مانند قطر و مصر و آمریکا و... نتیجهای در پی نداشته است.
فشارها بر دولت افزایش داشته است
طولانی شدن جنگ در غزه و آمار بالای کشته شدگان فلسطینی از یک سو و گرسنگی و اوضاع وخیم انسانی در این باریکه، فعالان مدنی انگلیسی را تحت تاثیر قرار داده است. دولت به ریاست استارمر از حزب کارگر، خود را تحت فشار این گروه میبیند و دعوت از محمد مصطفی میتواند به دلیل فشارهایی باشد که بر استارمر وارد میشود. از سوی دیگر بریتانیا سیاست محافظهکارانهای را در قبال ماجرای غزه دنبال میکند. حمایت از تشکیلات خودگردان فلسطینی میتواند به معنای تلاش این کشور برای حمایت چراغخاموش از فلسطینیها باشد، بدون اینکه بخواهند نتانیاهو را خشمگین کنند.
آیا انگلیس کشور فلسطین را به رسمیت میشناسد؟
بریتانیا خود را حامی طرح دو کشوری در سرزمینهای اشغالی میداند. البته لندن تاکنون از به رسمیت شناختن کشور فلسطین سر باز زده است و در اروپا کشورهایی چون اسپانیا، نروژ، سوئد، مجارستان، لهستان، چک و رومانی و بلغارستان و... کشور فلسطین را به رسمیت میشناسند. به نظر میرسد همانطور که محمد مصطفی در دیدار خود با دیوید لمی در سال ۲۰۲۴ از آنها درخواست کرد، لندن تصمیم خود را برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین اعلام کند.
انگلیسیها شریک بازسازی غزه میشوند؟
محمد مصطفی در سال ۲۰۲۴ از سوی محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان، نخست وزیر شد. او یک اقتصاددان است که از دانشگاه جورج واشنگتن فارغالتحصیل شده و چهرهای شناخته شده و قابل اعتماد در غرب محسوب میشود. مصطفی از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۴ رئیس صندوق سرمایهگذاری فلسطین بود که نقش مهمی در توسعه اقتصادی فلسطین ایفا میکند. تحت مدیریت او، این صندوق پروژههای زیرساختی و اقتصادی متعددی را در کرانه باختری و غزه اجرا کرد. محمد مصطفی، با سابقهاش در بازسازی غزه پس از جنگ ۲۰۱۴، بهعنوان چهرهای کلیدی برای جلب حمایت مالی و دیپلماتیک برای بازسازی معرفی شده است.