حواشی و جنجال میزبانی ایران در رقابتهای جهانی بدنسازی؛ ۶۵ کشور کجا هستند؟
رئیس فدراسیون بدنسازی درباره حواشی و شایعههایی که درباره رقابتهای جهانی این رشته در کیش رخ داده است، توضیحاتی ارائه داد. او معتقد است حالا بدنسازی ایران مانند کشتی یک برند جهانی شده است.
رئیس فدراسیون بدنسازی درباره حواشی و شایعههایی که درباره رقابتهای جهانی این رشته در کیش رخ داده است، توضیحاتی ارائه داد. او معتقد است حالا بدنسازی ایران مانند کشتی یک برند جهانی شده است.
به گزارش تابناک ورزشی، هفتادوهشتمین دوره رقابتهای جهانی پرورش اندام به میزبانی ایران و کیش برگزار شد که در پایان ایران با 51 طلا، 52 نقره و 50 برنز (مجموع 153 مدال) در هر سه رده سنی جوانان، بزرگسالان و پیشکسوتان به مقام نخست رسید. بنابه اعلام سایت فدراسیون 65 کشور در این رقابتها شرکت کردند، اما مانند بیشتر رقابتهایی که در ایران برگزار میشود، حواشی و حرفوحدیثهایی درباره آن به وجود آمده است. درباره تعداد کشورهای شرکتکننده در این رقابتها شایعه عجیبی به گوش رسید که تعداد آنها را کمتر از 65 اعلام کرده بود. بنابر آنچه در سایت فدراسیون جهانی و در بخش نتایج این تورنمنت ثبت شده، تعداد کشورها تقریبا نصف است! البته در خبرهای اولیه سایت فدراسیون تعداد کشورها 70 اعلام شده بود.
ایران، اسلواکی، رومانی، بلغارستان، چین، السالوادور، عربستان، مکزیک، مونتهنگرو، عراق، ترکیه، امارات، سوریه، آفریقای جنوبی، اکوادور، روسیه، ارمنستان، ونزوئلا، چینتایپه، اسلوونی، عمان، اسپانیا، فرانسه، بلژیک، افغانستان، کوزوو، بلاروس، هند، گرجستان، مصر، آمریکا، گواتمالا و صربستان، 33 کشوری هستند که نام نمایندگانشان در بخش نتایج وجود دارد. ضمن اینکه برخی کشورها نظیر فرانسه، آمریکا و اسپانیا فقط یک نماینده داشتند و تیم نبودند و در هیچ قسمت دیگری نام کشورهای بیشتری وجود ندارد. در یکی از تصاویری که از افتتاحیه مسابقات روی سایت فدراسیون منتشر شده بود، پرچم برزیل، ایتالیا، استونی، جمهوری چک، مقدونیه، تایلند، یونان، لبنان، سوئیس، بحرین و استرالیا نیز به چشم میخورد، اما نتیجهای از نمایندگان آنها به ثبت نرسیده است و در نتایج هیچ ورزشکاری از این کشورها وجود ندارد. مشخص نیست این پرچمها به خاطر حضور نمایندگان کشورهای مختلف برای حضور در اجلاس جهانی که در حاشیه مسابقات برگزار شده، روی سن بودهاند یا نه؛ چراکه پرچم برخی کشورها در دست نفراتی از جمله قزاقستان است که شباهتی به ورزشکاران ندارند!
نکته دیگر مربوط به عنوان مسابقات است که گفته میشد فدراسیون ایران خودش نام «رقابتهای جهانی» را روی آن گذاشته است. البته در پوستر رسمی رقابتها که روی سایت فدراسیون جهانی منتشر شده، از عنوان «IFBB WORLD MENS BODYBUILDING CHAMPIONSHIP» استفاده شده است. هرچند روی سایت فدراسیون عنوان دقیق «مسابقات پرورش اندام، فیتنس و فیتنسچلنج قهرمانی جهان» به کار رفته است. عبدالمهدی نصیرزاده، رئیس فدراسیون بدنسازی، در این زمینه گفتوگویی با تابناک ورزشی داشت. او درباره اینکه گفته میشود چیزی به نام رقابتهای جهانی بدنسازی وجود ندارد، گفت: همهچیز مشخص است و ما در حضور نمایندگان فدراسیون جهانی این مسابقات را برگزار کردیم. نمیدانم چه جوابی دراینباره بدهم. مگر میشود ما عنوان مسابقات را تغییر دهیم؟ وقتی از تمام قارهها نماینده در رقابتها شرکت میکند و مسئولان فدراسیون جهانی نظارهگر هستند، چطور میتوانیم این کار را انجام دهیم!
نصیرزاده درباره تعداد کشورهای حاضر در مسابقه نیز گفت: سطح مسابقات جهانی است و همهچیز روی سایت قرار دارد. افرادی که به دنبال حاشیهسازی هستند، بهجای آنکه در فضای مجازی یا به شکل دیگری اقدام به انتشار اخبار نادرست کنند، بهتر است نقدشان را به خودمان بگویند.
او در ادامه افزود: تمام نفراتی که در این دوره از رقابتها میهمان ما بودند از تمام شرایط رضایت داشتند. همه به ما کمک کردند تا بتوانیم سربلند باشیم. بسیاری از مردم داوطلبانه ما را در برگزاری این رقابتها همراهی کردند. عدهای وقتی میبینند جمهوری اسلامی ایران با موفقیت میزبانی کرده، شروع به پخش این حواشی میکنند. افتخار برگزاری بدون ایراد این رقابتها نه برای فدراسیون، بلکه برای ایران است. رئیس فدراسیون بدنسازی در پایان گفت: از لحاظ کیفیت نیز همه دیدند که نمایندگان ما چقدر قدرتمندانه در رقابتها شرکت کردند و حالا بدنسازی ایران مانند کشتی ما یک برند جهانی شده است. یکسری از کشورها که روابط سیاسی نزدیکی با ما ندارند، در این رقابتها نماینده داشتند و همین سبب دوستی دو ملل میشود. بسیاری از کارشناسان نیز معتقدند این دوره از رقابتها نسبت به دوره قبل که در اسپانیا برگزار شد، کیفیت بالاتری داشت. علاقهمندی مردم نسبت به بدنسازی نشان میدهد ما خوشبختانه در جذب مخاطب برای این رشته موفق بودهایم.