|

پیشنهاد آتش‌بس 2روزه

رئیس‌جمهوری مصر اعلام کرد کشورش پیشنهادی برای آتش‌بس موقتی و دوروزه در غزه ارائه کرده است تا چهار گروگان اسرائیلی در دست حماس با تعدادی زندانی فلسطینی مبادله شوند. این در حالی است که تلاش‌ها برای پایان‌دادن به جنگ ویرانگری که بیش از یک سال به طول انجامیده، در قطر از سر گرفته شده است و مدیران سازمان سیا و موساد اسرائیل در این مذاکرات شرکت دارند.

پیشنهاد  آتش‌بس 2روزه

رئیس‌جمهوری مصر اعلام کرد کشورش پیشنهادی برای آتش‌بس موقتی و دوروزه در غزه ارائه کرده است تا چهار گروگان اسرائیلی در دست حماس با تعدادی زندانی فلسطینی مبادله شوند. این در حالی است که تلاش‌ها برای پایان‌دادن به جنگ ویرانگری که بیش از یک سال به طول انجامیده، در قطر از سر گرفته شده است و مدیران سازمان سیا و موساد اسرائیل در این مذاکرات شرکت دارند. سیسی که در کنار عبدالمجید تبون، رئیس‌جمهوری الجزایر، در یک کنفرانس مطبوعاتی در قاهره صحبت می‌کرد، گفت مذاکرات باید ظرف ۱۰ روز پس از اجرای آتش‌بس موقت از سر گرفته شوند تا به یک آتش‌بس دائمی دست یابند. در حال حاضر هیچ واکنش فوری از سوی اسرائیل یا حماس دیده نشده است، اما یک مقام فلسطینی نزدیک به میانجی‌‌ها به رویترز گفت: «من انتظار دارم حماس پیشنهادهای جدید را بررسی کند، هرچند همچنان اصرار دارد که هر توافقی باید جنگ را پایان دهد و نیروهای اسرائیلی را از غزه خارج کند». این در حالی است که اسرائیل اعلام کرده است تا زمانی که حماس به‌عنوان یک نیروی نظامی و نهاد حاکم در غزه از بین نرود، جنگ پایان نخواهد یافت. برخی منابع آگاه نیز از مخالفت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با پیشنهاد مصر خبر می‌دهند.

در همین حال سازمان ملل اعلام کرده ‌وضعیت اسفبار غیرنظامیان فلسطینی در شمال غزه تحمل‌ناپذیر است و درگیری‌ها با کمترین توجه به الزام‌های حقوق بشر بین‌المللی ادامه دارد. در بیانیه سازمان ملل آمده که آنتونیو گوترش، دبیرکل این نهاد، از میزان بالای مرگ، جراحت و ویرانی در شمال غزه و زندگی آوارگان و بیماران بدون مراقبت‌های بهداشتی شوکه شده است. استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، در این بیانیه تأکید کرد که مقام‌های اسرائیلی تلاش‌ها برای تحویل غذا، دارو و سایر لوازم ضروری بشردوستانه را با مشکل مواجه می‌کنند و زندگی غیرنظامیان را به خطر می‌اندازند. اسرائیل ادعا می‌کند نیروهایش طبق قوانین بین‌المللی عمل می‌کنند و ارتش هم مدعی است که تنها عوامل حماس را هدف قرار می‌دهد که خود را در میان غیرنظامیان پنهان کرده‌اند؛ اتهامی که حماس رد می‌کند. اسرائیل ادعای مسدودکردن دسترسی به کمک‌های بشردوستانه در غزه را هم انکار می‌کند و سازمان‌های بین‌المللی را در توزیع‌نشدن آنها مقصر می‌داند و حماس را به سرقت از کاروان‌های کمک متهم می‌کند.