|

خشونت علیه زنان خشونت علیه بشر است

سازمان ملل متحد ۲۵ نوامبر را روز جهانی محو خشونت علیه زنان نام‌گذاری کرده است. هدف از این روز، افزایش آگاهی از خشونتی است که زنان در معرض آن قرار می‌گیرند و این واقعیت که مقیاس و ماهیت موضوع اغلب پنهان است.

خشونت علیه زنان خشونت علیه بشر است

سازمان ملل متحد ۲۵ نوامبر را روز جهانی محو خشونت علیه زنان نام‌گذاری کرده است. هدف از این روز، افزایش آگاهی از خشونتی است که زنان در معرض آن قرار می‌گیرند و این واقعیت که مقیاس و ماهیت موضوع اغلب پنهان است. براساس گزارش سازمان ملل، خشونت علیه زنان و دختران همچنان یکی از شایع‌ترین و فراگیرترین موارد نقض حقوق بشر در جهان است. در سراسر جهان، تقریبا یک زن از هر سه زن حداقل یک بار در زندگی خود مورد خشونت فیزیکی ‌یا جنسی قرار گرفته است. برای حداقل 51‌هزار‌و 100 زن در سال 2023، چرخه خشونت مبتنی‌بر جنسیت با قتل آنها توسط شریک زندگی یا اعضای خانواده پایان یافت. از امروز به مدت 16 روز برنامه‌های مختلفی در سراسر جهان به این مناسبت برگزار می‌شود. نباید فراموش کرد خشونت مبتنی‌بر جنسیت، اولین مورد نقض حقوق بشر در سراسر جهان است.

افغانستان؛ زندان زنان

افغانستان یکی از کشورهایی است که زنان در بدترین شرایط در‌حال زندگی هستند. یکی از نهادهای فعال زنان افغانستان‌ به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان، بیانیه‌ای منتشر کرده ‌که در بخشی از آن آمده است: «طالبان کشور را به زندان زنانه تبدیل کرده‌اند». همچنین در بخشی دیگر از از نهادهای حقوق‌بشری و جامعه بین‌المللی خواسته است‌ با استفاده از فشار، طالبان را وادار به احترام‌گذاشتن به ارزش‌های انسانی، لغو دستور‌های «زن‌ستیزانه» و باز‌شدن مدارس دختران کنند.

تظاهرات در فرانسه

به گزارش فرانس۲۴، در آستانه روز محو خشونت علیه زنان، هزاران نفر در سرتاسر فرانسه در اعتراض به خشونت علیه زنان تظاهرات کردند. آنان به ‌طور خاص نسبت به یک پرونده اعتراض داشتند. فقط در پاریس، ارسی، لیل و رنه هزاران زن و مرد علیه خشونتی که بر دختران و زنان فرانسوی روا داشته می‌شود، تظاهرات کردند. روزنامه فرانسوی لوموند گزارش داده‌ حدود 80 هزار معترض در پاریس به خیابان‌ها آمدند و 400 سازمان مختلف در تظاهرات شرکت کردند. تعریف قانونی فرانسه از تجاوز جنسی‌‌ شامل هرگونه اعمال نفوذ جنسی از طریق خشونت، محدودیت، تهدید یا غافلگیری است که البته هیچ سخنی درباره رضایت در این قانون وجود ندارد. یکی از خواسته‌های تظاهرات‌کنندگان علیه خشونت زنان، تغییر و تکمیل این قانون است.

تظاهرات در اروپا

نمونه این تظاهرات در کشورهای دیگر اروپا نیز برگزار شد‌. به گزارش یورونیوز، خشونت علیه زنان و دختران به دلیل مصونیت از مجازات، سکوت، انگ و شرم عمدتا گزارش نمی‌شود. در آستانه روز جهانی منع خشونت علیه زنان، هزاران نفر در کشورهای مختلف در اعتراض راهپیمایی کردند. تظاهرات‌کنندگان به همه اشکال خشونت علیه زنان، اعم از جنسی، فیزیکی، روانی و اقتصادی اعتراض کردند.

تلاش‌های جهانی

در سال 2017، اتحادیه اروپا به همراه سازمان ملل بودجه 500 میلیون یورویی برای آغاز بزرگ‌ترین تلاش هدفمند جهانی برای پایان‌دادن به همه اشکال خشونت علیه زنان و دختران‌ اختصاص داد. این رویکرد‌ می‌توانست بزرگ‌ترین تلاش هدفمند برای پایان‌دادن به همه اشکال خشونت علیه زنان و دختران‌ باشد. طبق این طرح جهانی، ‌پایان‌دادن به خشونت علیه زنان و دختران باید در مرکز اولویت‌های توسعه ملی قرار گیرد و به جوامع محلی ابزارهای مورد نیاز ارائه شود. تاکنون در پنج منطقه در سراسر جهان از طریق 26 برنامه کشوری، شش برنامه منطقه‌ای و دو برنامه صندوق امانت سازمان ملل اجرا شده است. با وجود برخی پیشرفت‌ها در کشورهای جهان، خشونت علیه زنان و دختران همچنان یک موضوع جدی و چالش‌برانگیز است. به این ترتیب، موضوع 2024 سازمان ملل متحد، برای پایان‌دادن به خشونت علیه زنان، یک فریاد جمعی است. طبق آمار جهانی سازمان ملل، هر 11 دقیقه یک زن کشته می‌شود. نگران‌کننده‌تر اینکه در برخی کشورها شاهد اعتراض فزاینده‌ای به برابری جنسیتی و حقوق زنان هستیم.