|

گزارش یک جشن

در تاریخ دوم دی‌ماه مصادف با ۲۰ جمادی الثانی که سالروز میلاد یگانه دختر پیامبر اعظم و روز زن و مادر است و به دعوت معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور در مراسم «نشان مهر» ‌ حضور یافتم و بر آن شدم تا نقاط در‌خور‌توجه و البته امیدوارانه‌ای را که در این نشست دیدم، با عموم مردم به اشتراک بگذارم.

گزارش یک جشن

زینب تعالی-حقوق‌دان:  در تاریخ دوم دی‌ماه مصادف با ۲۰ جمادی الثانی که سالروز میلاد یگانه دختر پیامبر اعظم و روز زن و مادر است و به دعوت معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور در مراسم «نشان مهر» ‌ حضور یافتم و بر آن شدم تا نقاط در‌خور‌توجه و البته امیدوارانه‌ای را که در این نشست دیدم، با عموم مردم به اشتراک بگذارم.

 

۱- برای اولین بار در مراسمی رسمی که با پوشش زنده صداوسیما همراه بود و در حضور رئیس‌جمهور، تعدادی از معاونان و نیز وزرای ایشان اعم از زن و مرد، برنامه با تلاوت آیات قرآن به نحو ترتیل از سوی قاری زن جوان و به صوت احسن و جمیل آغاز شد و ایشان پس از قرائت، از سوی رئیس‌جمهور و هیئت همراه مورد تشویق و حمایت قرار گرفت.

 

۲- ورود دکتر پزشکیان مطابق برنامه و دقیقأ رأس ساعت ۱۰ صبح به سالن برگزاری موجب تعجب مدعوین و البته تحسین ایشان قرار گرفت.

 

۳- دکتر زهرا بهروزآذر، معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور، به‌عنوان میزبان این مراسم، قبل از شروع رسمی برنامه به استقبال میهمانان‌شان رفته و به گرمی به اغلب آنان شخصا خوشامد گفتند.

 

۴- حضور زنان فعال و تأثیرگذار در این اجلاس به پایتخت و اطراف آن محدود نشده و مدعوین از سراسر ایران به‌ویژه نقاط مرزی و دور از مرکز هم انتخاب شده بودند.

 

۵- انتخاب پنج سخنران با تنوع موضوع و سنخیت سخن ایشان با موقعیت اجتماعی‌شان و نیز در‌نظر‌‌گرفتن زمان چهار دقیقه برای هر‌یک موجب رعایت تکثر، نظم و اختصار مطالب ارائه‌شده بود که در کمتر اجلاسی دولتی دیده شده است.

 

۶- سخنان دکتر پزشکیان صریح و ساده و اصولا در پاسخ به ابهامات و مطالبات اجتماعی و سیاسی مطروحه از طرف سخنرانان بود که روزنه‌های امید به اصلاح قوانین و رویه‌های نابرابر و غیر‌عادلانه در موضوع زنان را باز نگه داشته و زنان را به روند رفع تبعیض و منع خشونت که لایحه آن پس از سال‌ها تعویق و تعلیق در مسیر مجلس شورای اسلامی است، امیدوارتر کرد.

 

۷- پذیرایی ناهار تدارک‌یافته ساده، اما مناسب با شأن یک اجلاس دولتی و به دور از اسراف و تبذیرهای معمول بود که در نشست‌های مشابه، رایج اما مؤکدا محلی برای نقد و نشانه‌ای از پایبندنبودن به رعایت حقوق عامه در بیت‌المال است.

 

در پایان و در مجموع، برگزاری این مراسم با مشخصات معروض، بار دیگر تأکیدی بر جزئی‌نگری، توانمندی، انضباط‌محوری و اندازه‌دانی مدیریت زنانه بود که معاونت زنان و خانواده دولت چهاردهم به نیکی از خود بر جای گذاشت که خدا قوت‌شان دهد.