|

در نشست خبری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ مطرح شد

فیلم‌ها روزنه خوبی برای صحبت با مردم دنیا‌ست

روز گذشته، دوم دی‎‌‌‌ماه، نشست خبری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در سازمان فرهنگی-هنری سوره برگزار شد. در ابتدای این جلسه، حمید‌رضا منصوری، دبیر این رویداد هنری‌ گفت: «این جشنواره نتایج سال‌ها زحمات دوستان ما در حوزه هنری است و بسیاری از هنرمندانی که این روزها در محیط حرفه‌ای سینما کار می‌کنند، سابقه‌ای در جشنواره فیلم ۱۰۰ داشته‌اند.

فیلم‌ها روزنه خوبی برای صحبت  با مردم دنیا‌ست

 

شرق: روز گذشته، دوم دی‎‌‌‌ماه، نشست خبری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در سازمان فرهنگی-هنری سوره برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، حمید‌رضا منصوری، دبیر این رویداد هنری‌ گفت: «این جشنواره نتایج سال‌ها زحمات دوستان ما در حوزه هنری است و بسیاری از هنرمندانی که این روزها در محیط حرفه‌ای سینما کار می‌کنند، سابقه‌ای در جشنواره فیلم ۱۰۰ داشته‌اند. این جشنواره علاوه ‌بر اینکه عرصه مهمی برای پا‌گذاشتن در حوزه سینما‌ست، نوع خاص انتقال پیام در فضای مجازی بخش مهمی از خوراک فرهنگی روزانه مردم است و روزنه خوبی برای صحبت با مردم خودمان و مردم جهان است و از این طریق می‌توان بحث‌های فرهنگی مهمی را انتقال داد».

او ادامه داد: «خانم نرگس آبیار و آقای هومن سیدی از‌جمله هنرمندانی هستند که آثاری در جشنواره فیلم ۱۰۰ داشتند و هنرمندان مطرح کشور ما هستند. امسال هویت بصری جدیدی برای جشنواره طراحی شده و طی فعالیت چند‌ماهه دوستان من لوگوی جشنواره تغییر کرده است.

جشنواره ۱۰۰ در بخش ملی با همان عنوان «ایران عزیز» برگزار خواهد شد. در این بخش پذیرای فیلم‌سازان ایرانی هستیم. در بخش بین‌الملل جشنواره هنرمندان ایرانی هم می‌توانند حضور داشته باشند و طبیعی است آثاری از کشور‌های مختلف خواهیم داشت و رویکرد متفاوتی نسبت به بخش ایران عزیز خواهیم داشت. این دوره جشنواره تفاوت دیگری هم دارد و آن بخش سوم ما با نام «فلسطین آزاد» یا «فراست» است. در این بخش هنرمندان مجاز هستند تا ۳۰۰ ثانیه فیلم داشته باشند. مقصود ما در این بخش مختص فلسطین نیست، بلکه هر آن چیزی که در طول تمامی این سال‌ها با مفهوم فلسطین گره خورده است، مثل مبارزه با اشغالگری، مقاومت علیه استعمار، هنر در مقابل نژاد‌پرستی، همبستگی و اتحاد جهانی، نسل‌کشی و... مفاهیمی هستند که در این بخش به آن  پرداخته می‌شود».

یوسف جعفریان، رئیس سازمان سینمایی و دبیر شورای سیاست‌گذاری‌ این جشنواره نیز گفت: «دوره سیزدهم دو سال پیش برگزار شد و اتفاقات خوبی را در آن دوره تجربه کردیم. این رسم جشنواره ۱۰۰ را به‌عنوان دو‌سالانه در این دوره خواهیم داشت و از اعضای شورای سیاست‌گذاری جشنواره سپاسگزارم و یکی از محور‌های مهم جشنواره موضوع فلسطین است و این دوره هم تقویمی در نظر داریم و اختتامیه کمی دیرتر  برگزار می‌شود».

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: «در مضامینی که با توسعه فضای مجازی پررنگ‌تر شده است، فیلم‌های صدثانیه‌ای هم پررنگ‌تر شده است؛ فیلم‌هایی که در کوتاه‌ترین زمان پیام مهمی را انتقال می‌دهند».

دبیر این رویداد هنری در پاسخ به پرسشی مبنی‌ بر اینکه چرا به فیلم‌های بخش مرتبط با فلسطین زمان بیشتری اختصاص داده شده است، گفت: «آیا ما در جشنواره ۱۰۰ باید متعهد به تایم صدثانیه‌ای باشیم یا در دسته‌بندی جهانی اجازه بدیم بالای صد ثانیه هم حضور داشته باشند؟ علاقه ما به این بود که جامعه مخاطب این جشنواره را گسترده کنیم. ما برای بخش فلسطین آزاد گزینه‌های زیادی داریم و بخش مهمی در جشنواره خواهد بود؛ چرا‌که برای ما اهمیت دارد در مورد موضوع مهم روز صحبت کنیم و جشنواره باید‌ موضوع فلسطین را جایگاه ویژه‌ای در نظر بگیرد».