طرح مکزیک علیه واردات از چین
کلودیا شینبائوم، رئیسجمهور مکزیک، از استراتژی اقتصادی جدیدی رونمایی کرد که شامل برنامههایی برای کاهش واردات از چین است؛ چراکه مکزیک تحت فشار ایالات متحده و کانادا قرار گرفته است.
کلودیا شینبائوم، رئیسجمهور مکزیک، از استراتژی اقتصادی جدیدی رونمایی کرد که شامل برنامههایی برای کاهش واردات از چین است؛ چراکه مکزیک تحت فشار ایالات متحده و کانادا قرار گرفته است.
طرح «مکزیک» در نظر دارد وابستگی صنایع نساجی و خودروسازی مکزیک به واردات از چین را کاهش دهد و به تولیدکنندگان فولاد مکزیک کمک کند. تولیدکنندگان فولاد، چین را به فروش محصولاتشان با قیمتهایی پایینتر از بازار متهم کردهاند. شینبائوم همچنین از پیمان تجاری ایالات متحده - مکزیک - کانادا (USMCA) که در سال ۲۰۲۶ مورد بازبینی قرار خواهد گرفت، دفاع کرد.
او گفت: «این پیمان یکی از بهترین توافقنامههای تجاری تاریخ بوده و تنها راهی است که میتوانیم با کشورهای آسیایی، بهویژه چین، رقابت کنیم».
تنشها با ایالات متحده -بزرگترین شریک تجاری مکزیک- در ماههای اخیر افزایش یافته؛ زیرا دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب، تهدید کرده است تعرفههایی تا ۲۵ درصد اعمال کند و چین را متهم کرده که از مکزیک بهعنوان راهی غیرمستقیم برای ورود به ایالات متحده استفاده میکند.
هفته گذشته، داگ فورد، نخستوزیر استان انتاریو کانادا، در گفتوگو با شبکه فاکسنیوز اظهار کرد: «چین مشکل است. چین قطعات ارزان را به مکزیک ارسال میکند و سپس مکزیک با چسباندن برچسب «ساخت مکزیک» آنها را به ایالات متحده و کانادا صادر میکند که باعث از دست رفتن شغلهای آمریکایی و کانادایی میشود. مکزیک باید انتخاب کند؛ یا با پکن یا با واشنگتن».
مکزیک اخیرا تعرفههایی را اعمال کرده است که شرکتهای بزرگ تجارت الکترونیک، مانند «شین» و «تیمو» را هدف قرار میدهد.
شینبائوم که در ماه ژوئن انتخاب شد و جایگزین آندرس مانوئل لوپز اوبرادور از همان حزب مورنا شده است، در سخنرانی خود بهطور مستقیم به انتقادات ترامپ یا فورد اشارهای نکرد.
شینبائوم گفت: «هدف ما گسترش به کل قاره آمریکاست. این دیدگاهی است که میخواهیم داشته باشیم تا به منطقهای با بیشترین پتانسیل و توسعه در جهان تبدیل شویم».
او اظهار کرد رشد اقتصادی را در اولویت قرار داده و سیاستهایی که ارائه کرده، سرمایهگذاری را افزایش داده و مکزیک را تا سال ۲۰۳۰ به یکی از ۱۰ اقتصاد برتر جهان تبدیل خواهد کرد. درحالحاضر، مکزیک دوازدهمین اقتصاد بزرگ جهان است و پس از روسیه و کانادا قرار دارد.
شینبائوم اعلام کرد قصد دارد بوروکراسی را کاهش داده و محیطی دوستدار کسبوکار ایجاد کند. او همچنین قصد دارد سرمایهگذاری را به ۲۸ درصد تولید ناخالص داخلی برساند و ۱.۵ میلیون شغل در بخش تولید ایجاد کند.
ترامپ که بهزودی به کاخ سفید بازخواهد گشت، در تاریخ هفتم ژانویه بار دیگر قصد خود را برای اعمال تعرفه بر مکزیک و کانادا اعلام کرد و نگرانیهایی را در مورد عبور غیرقانونی از مرزها و قاچاق مواد مخدر و اسلحه از هر دو مرز به ایالات متحده مطرح کرد.
شینبائوم تلاش کرده است نگرانیهای ترامپ را کاهش دهد. در ماه نوامبر ترامپ اعلام کرد پذیرفته است که مانع عبور مهاجران غیرقانونی از مرز مکزیک به ایالات متحده شود.