|

خیز صندوق بازنشستگی کشوری برای ارتقای دارایی بازنشستگان؛ این‌ بار ایران‌خودرو

صندوق بازنشستگی کشوری در حالی توانست در مجمع پر‌سر‌و‌صدای ایران‌خودرو، صاحب یک کرسی در هیئت‌مدیره شود که تنها ۸.۷ درصد از سهام این خودروساز را در اختیار داشت.‌

خیز صندوق بازنشستگی کشوری برای ارتقای دارایی بازنشستگان؛ این‌ بار ایران‌خودرو

صندوق بازنشستگی کشوری در حالی توانست در مجمع پر‌سر‌و‌صدای ایران‌خودرو، صاحب یک کرسی در هیئت‌مدیره شود که تنها ۸.۷ درصد از سهام این خودروساز را در اختیار داشت.‌ پس از موفقیت چشمگیر و تلاش صندوق بازنشستگی کشوری در تصاحب سه صندلی مدیریتی در بیمه ملت و اخذ امتیاز انتخاب مدیرعامل این بانک خارج از اختیار هیئت‌مدیره، آن‌هم در رقابت با گروه بهمن و کروز‌ در ماه قبل، این‌ بار در مجمع ایران‌خودرو نیز توانست با صراحت از منافع و دارایی بازنشستگان دفاع کند.‌ حضور فعالانه در مجامع شرکت‌های بزرگ را می‌توان نشانه خوشبینانه‌ای از تغییر در جهت‌گیری‌های صندوق بازنشستگی کشوری و خانه‌تکانی از ساختار دولتی و غبارگرفته ‌آن تلقی کرد. چهره نمایندگان صندوق در مجامع اخیر، با محافظه‌کاری مرسوم و رخوت سال‌های گذشته آن، همخوانی ندارد و از رویکردهای تازه خبر می‌دهد.

‌به‌ نظر می‌رسد ترکیب میدری-‌میرزایی که هر دو دانش‌آموخته اقتصاد بوده و به‌خوبی با مفهوم‌ ناترازی در صندوق‌های بازنشستگی و تبعات اقتصادی-‌اجتماعی آشنایی دارند، توانسته است در همین مدت کوتاه، چرخش مؤثری را در سیاست‌های اداره این صندوق پایه‌ریزی کند.‌ در مجمع ۱۷ بهمن ایران‌خودرو، صندوق بازنشستگی با زیرکی سمت درست ماجرا ایستاد و به نفع تغییر مدیریت در یکی از زیان‌ده‌ترین شرکت‌های ایران رأی داد و در فضای پرتنش مجمع ایران‌خودرو، علاوه بر رأی به تغییر سکان مدیریت این شرکت، با کسب یک صندلی در هیئت‌مدیره آن، هم از منافع یک‌ ملت برای خصوصی‌شدن ایران‌خودرو دفاع کرد و هم منافع بازنشستگان را حفظ کرد.