|

وقتی عددها مهم می‌شوند

هر روز خبرهای زیادی در رسانه‌ها منتشر می‌شود اما گاهی برخی خبرها با عددها معنی پیدا می‌کنند و ابعاد آن بیشتر مشخص می‌شود. در آخرین روز کاری هفته نگاهی به چند خبر از این منظر داریم.

وقتی عددها  مهم می‌شوند

هر روز خبرهای زیادی در رسانه‌ها منتشر می‌شود اما گاهی برخی خبرها با عددها معنی پیدا می‌کنند و ابعاد آن بیشتر مشخص می‌شود. در آخرین روز کاری هفته نگاهی به چند خبر از این منظر داریم.

157 مدیر

مدیرکل نظارت غیراحتیاطی بانک مرکزی اعلام کرده است که سال گذشته ۲۲ مورد پرونده تخلف اشخاص تحت نظارت در هیئت انتظامی بانک مرکزی رسیدگی و برای ۱۵۷ نفر از اشخاص تحت نظارت بانک مرکزی از جمله مدیران و اعضای هیئت‌مدیره بانک‌ها کیفرخواست صادر شد. این تخلفات بیشتر در زمینه عدم رعایت نرخ سود اعم از سود سپرده یا تسهیلات، عدم اجرای قانون جوانی جمعیت، اضافه برداشت، عدم رعایت نرخ کارمزد خدمات بانکی، کنترل مقداری ترازنامه، بهداشت اعتباری در زمینه تسهیلات و تعهدات کلان و اموال مازاد بانک‌ها بوده است.

1116 تن خاک سرخ

امسال ماجرای خاک سرخ جزیره هرمز خیلی مهم شده است. در کمال شگفتی حتی کمپین برگردادن خاک سرخ مورد استقبال 100 نفر نیز قرار گرفته است. همشهری از قول حبیب مسیحی تازیانی، مدیرکل محیط زیست استان هرمزگان، نوشته است: بیش از ۱۰۰ نفر از مردم کشورمان خاکی که در سفرهای نوروزی و یا در گذشته از جزیره هرمز برده بودند را به اداره کل محیط زیست هرمزگان پست کرده‌اند. ما این خاک را به‌زودی به محل آن در جزیره بازمی‌گردانیم. ساحل نقره‌ای هرمز از بین نرفته و پاخوردگی آن در تصاویر این‌طور نشان می‌داد که خاک از بین رفته که این‌گونه نیست. با این حال از همه هم‌وطنانی که با احساس مسئولیت در این کمپین مشارکت کرده و نیز خاک را به اداره کل محیط زیست هرمزگان پست کرده‌اند، قدردانی می‌کنیم. اما دیروز رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس به وضعیت خاک سرخ جزیره هرمز اشاره کرد و گفت: از سال ۹۲ تا سال ۹۵ بیش از هزار‌و ۱۱۶ تن خاک سرخ از جزیره هرمز برداشت شده است. این آمار ارائه‌شده، این پرسش را مطرح می‌کند که طی این سه سال یعنی 9-12 سال قبل چطور هیچ‌کسی به این مسئله رسیدگی و پیگیری نکرده است و چرا در آن زمان این مسئله این‌قدر بی‌اهمیت تلقی شده است؟ واقعیت این است که نظارتی در بهره‌برداری‌ها و تاراج خاک سرخ در جزیره هرمز وجود ندارد. گویی فرقی هم ندارد که چه کسی مسئول باشد.

یک بایت

چندی پیش یک مقایسه‌ای بین تعداد کارمندان پلتفرم‌های اینترنتی نظیر متا، ایکس و تلگرام شده بود. تعداد اندک کارمندان تلگرام حدود 50 نفر در قبال تعداد زیاد کارمندان متا حدود 100 هزار نفر، جالب توجه بود. حتی در آن تحلیل اشاره شده بود که پاول دوروف برای امنیت کار اطلاعات را در چند کشور تقسیم کرده و هیچ‌کس به تنهایی دسترسی به آن داده‌ها ندارد‌. این نکته مورد تأیید دوروف نیز قرار گرفت. او نوشت: «تلگرام در تاریخ ۱۲‌ساله خود، هرگز حتی یک بایت پیام خصوصی را فاش نکرده است. طبق قانون خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا، اگر حکم دادگاه معتبر ارائه شود، تلگرام فقط آدرس آی‌پی و شماره تلفن مظنونان خلافکار را فاش می‌کند نه پیام‌ها را». او از طرفداران حریم خصوصی خواست تا ارتباط خود را با قانون‌گذاران ادامه دهند و رمزگذاری را به عنوان یک ابزار حفاظتی از حریم خصوصی و ایمنی برای مردم عادی ترویج کنند، نه اینکه آن را یک ابزار مجرمانه ببینند. دوروف گفت: از دست دادن این حفاظت غم‌انگیز خواهد بود. نبرد هنوز به پایان نرسیده است.

1000 بورسیه

شاید این خبر چندان مهم به نظر نرسد اما سازمان امور دانشجویان‌ اعلام کرده‌ در سال 1403 در دو وزارتخانه علوم و بهداشت، تعداد ۴۷ هزار‌و ۳۸۸ نفر دانشجوی بین‌الملل جذب و پذیرش شده‌اند. اما بخش مهم این خبر در ادامه اعلام شده است که به متقاضی هزار‌و ۱۴۸ از ۴۴ ملیت بورس تحصیلی جمهوری اسلامی اعطا شده است. به نظر می‌رسد در آموزش عالی کشورمان امکانات مناسبی برای جذب دانشجو به وجود آمده است‌. در حالی که کنکور معضل بسیاری از دانش‌آموزان است، این تفاوت و در اختیار قرار گرفتن امکانات برای افرادی با ملیت‌های مختلف قابل توجه است.