افشاگری بیسابقه «انسیه خزعلی» درباره پشتپرده اجرای گشت ارشاد و لایحه حجاب، زندان زنان، اعتراضات ۱۴۰۱ و جایگاه زنان در دولت «ابراهیم رئیسی»/ ویدئو
«انسیه خزعلی» معاون امور زنان ریاست جمهوری دولت ابراهیم رئیسی در خصوص تدوین لایحه حجاب، اجرای گشت ارشاد، اعتراضات ۱۴۰۱ و جایگاه زنان دولت سیزدهم توضیحاتی ارائه کرده و صحبتهای جدیدی را مطرح کرده است.
به گزارش شبکه شرق، «انسیه خزعلی» در خصوص جایگاه زنان در دولت ابراهیم رئیسی گفت: «معمولا در کارگروه مربوطه، هیچ عضو زنی وجود نداشت. در آنجا ما چند بار هم اعتراض کردیم و شنیدم یکی دو بار در این جلسات، دست آخر خانمها را هم دعوت کردند.»
«انسیه خزعلی» معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور در دولت سیزدهم، در خصوص اجرای گشت ارشاد در دولت ابرهیم رئیسی گفت: «فرق میکند چه کسی رئیسجمهور و وزیر کشور باشد؛ گشت ارشاد با دستور وزیر کشور و زیرمجموعهاش انجام شد. تصمیم درباره برخورد با زنان بدحجاب و بیحجاب، در کارگروه حجاب وزارت کشور گرفته میشد که زنان را راه ندادند.
در روزهای پایانی دولت سیزدهم همچنان موضوع گشت ارشاد و حجاب از این دولت مورد پرسش قرار میگیرد؛ از زنجیززنی دختران بدون حجاب در هیات عزاداری حسینی گرفته تا موضوع حجاببانها در متروی تهران. انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور در دولت سیزدهم معتقد است اگر در اصل نه اما در نوع برخورد با زنان بدون حجاب دولتها مختلف میتوانند تفاوت داشته باشند، لذا اینکه چه کسی وزیر کشور باشد موثر است.
او در گفتوگویی، به سوالاتی از این دست پاسخ داده است که بخشی از آن در ادامه آمده است.
*اخیرا فیلمی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی پر بازدید شده که عدهای از دختران بدون حجاب زنجیززنی میکنند، نظرتان چیست؟
ظاهرا طبق نقشه و برنامه بود، باید در هر محیطی حرمت آنجا را نگه داشت، هنجار باید در محیطهای مختلف حفظ شود.
* خیلیها اعتقاد دارند نوع برخورد گشت ارشاد با مساله حجاب و بیحجابی، بستگی به دولتی دارد که رأس کار هست؛ یعنی مثلا در دولت آقای خاتمی به یک شیوه برخورد میشود و در دولت آقای احمدینژاد به شیوهای دیگر؛ شما به این مساله اعتقاد دارید؟
به هر حال موثر است. چون وزیر کشور و زیرمجموعهاش هستند که میتوانند درباره نوع روشها تصمیمگیری کنند. یعنی سلوکی را که زیرمجموعه میتواند در این زمینه داشته باشد، با دستور وزیر کشور مشخص میشود.
* یعنی با دستور وزیر کشور در هر دولتی، نوع برخورد متفاوت میشود؟
به هر حال موثر است چه کسی وزیر کشور باشد، ممکن است در کل مساله تاثیرگذار نباشد، ولی در نوع برخورد موثر است.
* یکی از مسائلی که در دولت سیزدهم مطرح بود، بحث حجاببان در متروها بود. وزیر محترم کشور همیشه اذعان میداشت که ما حجاببان نداریم، ولی ما بعضا مشاهده کردهایم که تعداد زیادی از خانمها در مترو تذکر حجاب میدهند، آیا چنین چیزی وجود دارد یا نه؟
تا جایی که من میدانم، به ما گفتند نیروهای مردمی هستند که چنین برنامههایی را اداره میکنند. خیلی از نیروهای مردمی در بخشهای مختلف، در پارکها و در محیطهای مختلف هستند.
*پس چرا نوع پوشش آنها یکسان است و آدم احساس میکند که هماهنگشده هستند؟
این را باید از وزارت کشور بپرسید. البته ما را در جلسات حجاب وزارت کشور دعوتمان هم نمیکردند و بیشتر آقایان برای خانمها تصمیم میگرفتند و معمولا کارگروه مربوطه هیچ عضو خانمی هم نداشت. در آنجا ما چند بار هم اعتراض کردیم و شنیدم یکی دو بار در این جلسات، دست آخر خانمها را هم دعوت کردند.
*آیا خانمهایی که در مترو تذکر حجاب میدهند، میتوانند مانع ورود خانمهای بدحجاب و بیحجاب به متروها شوند؟
احتمالا میتوانند و لابد مجوز دارند که این کار را انجام میدهند. بله احتمالا مجوز گرفتهاند.
*شما یک جمله دارید که گفتید برابری ظلم به زنان است، نظرتان در این باره چیست؟
ما به عدالت معتقد هستیم، به دلیل شرایط ویژهای که زنانا دارند، هم از نظر جسمی و هم از نظر مسئولیتهای متنوعی که دارند برابری میتواند ظلم باشد، این برابری یک بار بیشتر روی دوش زنان و تحمیل مردگونه بودن به زنان است.
افشاگری انسیه خزعلی از اجرای گشت ارشاد در دولت سیزدهم
انسیه خزعلی در خصوص اجرای گشت ارشاد در دولت سیزدهم میگوید: «فرق میکند چه کسی رئیسجمهور و وزیر کشور باشد؛ گشت ارشاد با دستور وزیر کشور و زیرمجموعهاش انجام شد. تصمیم درباره برخورد با زنان بدحجاب و بیحجاب، در کارگروه حجاب وزارت کشور گرفته میشد که زنان را راه ندادند. وزارت کشور زنان را در جلسات مربوط به حجاب راه نداد.»
توضیحات خزعلی درباره جایگاه زنان در دولت، اعتراضات، حجاب و زندان زنان
روایت «انسیه خزعلی» معاون امور زنان ریاستجمهوری از تدوین لایحه حجاب، اعتراضات ۱۴۰۱ و جایگاه زنان دولت سیزدهم را در ادامه ببینید.
خزعلی: از برادرم شکایت کردم و او را به یکسال حبس محکوم کردم
خزعلی در این گفتگو تاکید کرده است: «پسرم نرمافزار صادر میکرد و مجبور بود یک شرکت واسطه در کانادا ایجاد کند. شیوه برادرم یک سالی است که عوض شده و برگشته است و راه گذشته در مخالفت با نظام را ادامه نمیدهد؛ خواهرم هم از برادرم بابت اتهامات مالی شکایت کرده بود.»
*از فیلترشکن استفاده میکنید؟
گاهی اوقات.
*چقدر هزینه فیلترشکن پرداخت میکنید؟
معمولا بچهها برایم میگیرند. البته پسرم نه، پسرم فیلترشکن ندارد.
*موضوع پسر شما چه بود؟
گاهی به من پیام میدهند و میگویند از فیلترشکن پسرت برای ما هم بفرست. من به آنها میگویم اگر فیلترشکن دارد، شرکتش را به شما بخشیدم و میگویم بروید از پسر من شکایت کنید، چون اگر کسی شرکت فیلترشکن داشته باشد، جرم است و حتما شما بروید و شکایت کنید، من خودم هم از شما حمایت میکنم.
*این ماجرا از بحث مهاجرت پسر حضرتعالی به کانادا شروع شد؟
مهاجرت که نبود، برای کار رفته بود و بعد هم برگشت. متاسفانه این هجمه یک پروژهای بود برای اینکه دولت را بزنند. از این پروژهها در دولت سیزدهم کم نبود. من همان موقع هم گفتم پسر من در آن دولت که من هیچ مسئولیتی نداشتم، رفته و در این دولت برگشته است. موضوع مهاجرت ایشان دروغ بود. ایشان برای کارش رفته بود، به دلیل اینکه نرمافزار صادر میکرد و مجبور بود شرکت واسطی را در آنجا ایجاد کند، برای اینکه بتواند هزینه اولیه را برگرداند و کارمندانش همه اینجا هستند.
*شما با مهاجرت موافق هستید؛ حالا میتواند مهاجرت فرزند مسئولان باشد یا غیره؟
نه؛ نظر من همان تعبیری است که رهبری میفرمایند؛ بروند، استفاده کنند، ما که نمیگوییم قطع ارتباط باشد، بروند و علمآموزی کنند و تخصصها را یاد بگیرند، ایجاد ارتباط و تعامل اقتصادی داشته باشند، ولی مهاجرت نکنند.
*آیا وضعیت علمی داخل کشور خودمان مناسب نیست؟
چرا، ولی بالاخره ما نیاز به تبادل داریم؛ نیاز به تبادل علمی و اقتصادی داریم و نمیتوانیم دور کشورمان دیوار بکشیم. جوان ما هم میتواند به خارج از کشور برود و از تجربیات آنها استفاده کند و برگردد برای کشور خودمان کار کند.
*در بحث پسرتان، از رسانه یا شخص خاصی شکایت کردید؟
بله؛ من از چند نفری که این مساله را منتشر کردند، شکایت کردم که یکی از آنها برادر خودم بود. البته ایشان گفت که من اینها را شنیده بودم، چون ما بعد از اینکه پدر من برائت جستند، گفتند با ایشان ارتباطی نگیرید و ما هم هیچ رابطهای نداشتیم و اصلا ایشان نمیدانست که پسر من خارج رفته است. وقتی آمدیم گفتیم بیا و اثبات کن که مساله مهاجرت یا فروش فیلترشکن است، چون برادر خودم هم اینها را گفته بود و به خاطر صحبت برادر من منتشر شده بود. بعد ایشان آمد و گفت من اشتباه کردم و موضوع را اصلاح کرد.
*به نظر شما این اتفاقات از روی کینهورزی رخ داد؟
من دو بار از برادرم شکایت کردم؛ یک بار آمد و در دادگاه نوشت که نه، اینها را اصلاح میکنم. یک بار دیگر هم ایشان به خاطر اتهامات دیگر یا اتهامات مالی که به خواهرم زده بود، محکوم شد. آمد در دادگاه و گفت جبران میکنم. حتی دادگاه چند بار به ما گفت اگر میخواهید به اجرا بگذارید، زودتر بگویید و گفتیم نه. حکم محکومیت یک سال زندان و مقداری جریمه نقدی دو سال مانده بود.
من گفتم نمیخواهم ایشان زندان برود، فقط میخواستم مشخص شود این مساله دروغ است، چون به هر کسی که میگفتیم، میگفتند برادرش گفته است؛ میگفتند اگر راست میگویی، برو از برادرت شکایت کن، ما هم گفتیم شکایت میکنیم تا ایشان فقط بیاید در دادگاه و ثابت کند. آنجا آمد و گفت جبران میکنم.