|

ادعای کاخ سفید:

خواهان کاهش تنش در خاورمیانه هستیم

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت جو بایدن ادعا کرد که واشنگتن به رغم حملاتش به مواضع انصارالله یمن به دنبال "کاهش تنش" در خاورمیانه است.

 خواهان کاهش تنش در خاورمیانه هستیم

به گزارش شبکه شرق، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز سه شنبه در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس ادعا کرد: ما به دنبال جلوگیری از گسترش درگیری و ایجاد شرایط برای کاهش تنش هستیم.

سالیوان در عین حال گفت: روند درگیری با حوثی ها (انصارالله یمن) به "آنهایی که در تهران و در دیگر پایتخت های خاورمیانه بر این گروه نفوذ دارند،" بستگی دارد.

این مقام ارشد امنیت ملی آمریکا گفت که واشنگتن "مسیر" جلوگیری از تشدید جنگ غزه به یک درگیری بزرگتر را درنظر گرفته است.

این مقام کاخ سفید افزود: ما مشتاقانه با شرکای خود در سراسر منطقه کار می کنیم تا یک مسیر بدست آوریم اما، ما باید در برابر این احتمال که به جای حرکت به سمت تنش زدایی، در مسیر تشدید قرار بگیریم، مراقب و آماده باشیم.

مشاور امنیت ملی بایدن بدون اشاره به حمایت های همه جانبه واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران نوار غزه که دلیل حملات در دریای سرخ از سوی نیروهای نظامی یمن است، گفت: ما برای دفع تجاوز حوثی ها (انصارالله یمن) در دریای سرخ تلاش می کنیم.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین گفت: مدعی شد: آینده غزه نمی تواند شامل تروریسم باشد و امنیت اسرائیل باید تضمین شود.آمریکا فعالانه برای پیشبرد ادغام اسرائیل در منطقه به عنوان ابزاری برای مقابله با بحران غزه تلاش می‌کند.

 این مقام ارشد آمریکایی مدعی شد که صلح بین اسرائیل و فلسطینی‌ها همراه با گسترش توافق‌ ابراهیمی در «نزدیک‌مدت» و  علی‌رغم ادامه جنگ در غزه، امکان‌پذیر است.

 سالیوان گفت: «این غیرعملی نیست... قطعات باید کنار هم قرار گیرند تا نتیجه بدست آید. ما به سالهای طولانی نیاز نداریم بلکه در کوتاه‌مدت، اگر همه ما با هم متحد شویم و تصمیمات عاقلانه و جسورانه‌ای را برای انتخاب این مسیر بگیریم، می توانیم به صلح میان اسرائیل و فلسطین دست یابیم.»

سالیوان ادعا کرد: ما به تلاش برای آزادی گروگان ها (اسرائیلی) و اطمینان از رسیدن مواد غذایی به فلسطینیان ادامه خواهیم داد. ما به همکاری با سایر کشورها برای آزادی گروگانها در غزه ادامه خواهیم داد و در مسیر عادی سازی با شرکای منطقه ای خود تلاش می کنیم.

به گزارش ایرنا، با آغاز جنگ رژیم اسرائیل علیه غزه و بمباران‌های بی وقفه مناطق مسکونی، آموزشی و درمانی این منطقه از سوی بمب افکن‌های رژیم تل آویو، هر یک از گروه‌های مقاومت اسلامی منطقه وظیفه‌ای را در حمایت از مردم مظلوم غزه بر عهده گرفته است. در این میان، گروه‌های عراقی بیش از ۱۰۰ بار پایگاه‌های آمریکایی در عراق و سوریه را هدف قرار گرفته اند تا به آمریکایی‌ها تفهیم کنند که هزینه حمایت از رژیم اسرائیل در کشتار مردم غزه بسیار بالا است.

نیروهای دریایی یمن نیز هشدار داده‌اند که عملیات نظامی علیه کشتی‌ها و منافع دشمن اسرائیلی را در دریای سرخ تا زمانی که تجاوزات آن به غزه و جنایاتش علیه ملت فلسطین متوقف شود، ادامه خواهند داد. آمریکا مدعی است که ائتلافی دریایی برای مقابله با عملیات ارتش یمن در دریایی سرخ ایجاد کرده است اما فرانسه، اسپانیا و ایتالیا با تایید خروج خود از این ائتلاف، از تحویل کشتی‌های جنگی خود به فرماندهی ایالات متحده خودداری کرده‌اند و تنها کشور عربی که حاضر به عضویت در آن شد، بحرین بود.

آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.

شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه جاری برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد. این قطعنامه، ۱۱ رای موافق ۱۵ عضو شورای امنیت را بدست آورد و بدون هیچ مخالفتی تصویب شد و چهار عضو شورای امنیت از جمله روسیه و چین و الجزایر به آن رای ممتنع دادند. روسیه و چین از حق وتوی خود استفاده نکردند.

قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از انصارالله یمن خواسته است حملات به محموله‌های تجاری و خطوط کشتیرانی را متوقف کند. این قطعنامه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در دریای سرخ و منطقه است و از همه طرف‌ها می‌خواهد تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به بحران شامل حمایت از گفت‌ وگو و روند صلح یمن را تقویت کنند.

 

منبع: ایرنا
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها