هوای تهران سالم است
در حال حاضر میانگین شاخص کیفیت هوای پایتخت طی ۱۲ ساعت گذشته در شرایط قابل قبول و روی عدد ۹۵ قرار دارد.
بر اساس جدول اعلامی شاخص کیفیت هوای تهران روز گذشته (چهارشنبه) در شرایط ناسالم و میانگین روی عدد ۱۰۴ بود.
پایتختنشینان از ابتدای سال جاری تاکنون پنچ روز هوای پاک، ۱۸۴ روز هوای سالم، ۱۰۲ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۱۷ روز هم هوای ناسالم برای همه گروههای سنی را تجربه کردهاند.
سال گذشته و براساس روز شمار شاخص آلودگی ۱۰ روز هوای پاک، ۲۳۶ روز هوای قابل قبول، ۱۰۷ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۱۲ روز هوای ناسالم برای همه گروهها در پرونده شاخص آلودگی هوای پایتخت ثبت شده است.
بر اساس راهنمای شاخص کیفیت هوا؛ هرگاه شاخص کیفیت هوا ۰- ۵۰ باشد یعنی هوای تهران در شرایط پاک؛ ۵۱ تا ۱۰۰ قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ برای گروههای ناسالم؛ ۲۱۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک قرار میگیرند.
بر اساس توصیه های بهداشتی اعلام شده؛ هر چند شاخص کیفیت هوای تهران هم اینک در شرایط قابل قبول و سالم قرار دارد اما شهروندان و افراد خیلی حساس در صورت امکان باید فعالیت های طولانی یا سنگین را کاهش دهند.
فعالیت طولانی عبارت است از هرگونه فعالیت خارج از منزل که افراد بطور متناوب طی مدت چندین ساعت انجام می دهند و سبب می شود نفس کشیدن تا حدی سخت تر از حالت طبیعی صورت گیرد. برای مثال کار کردن در باغچه در طول روز مصداق فعالیت طولانی است.
فعالیت سنگین هم به فعالیتی اطلاق میشود که خارج از منزل سبب شود نفس کشیدن به سختی صورت بگیرد. مثل دویدن.
شاخص کیفیت هوا (AQI) برای ارزیابی میزان آلودگی هوا و تاثیرات آن بر سلامت انسان تعیین میشود. این شاخص اغلب بر اساس میزان غلظت ذرات معلق در هوا (PM۱۰ و PM۲. ۵)، دیاکسید نیتروژن (NO۲)، ازن (O۳)، مونوکسید کربن (CO) و دیاکسید گوگرد (SO۲) محاسبه میشود. هر یک از این آلایندهها تاثیرات مختلفی بر سلامت انسان دارند.