توافق ایران و هند درباره تبادل کالاهای غیرتحریمی
محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران، و رودرا گاوراو شرست، سفیر هند در ایران، در اتاق بازرگانی تهران با هدف بررسی راههای توسعه روابط تجاری دو کشور با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند. در این دیدار که دبیرکل اتاق تهران و رئیس اتاق بازرگانی جنوب گجرات هند نیز حضور داشتند، بر توسعه مراودات تجاری با محوریت کالاهای غیرتحریمی تاکید شد.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،در دیدار سفیر هند و رئیس اتاق بازرگانی تهران، راههای توسعه مناسبات اقتصادی میان دو کشور مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت. در این دیدار که رئیس اتاق بازرگانی جنوب گجرات و هیات تجاری از این اتاق نیز سفیر هند را همراهی کردند، همکاریهای اقتصادی استانی با میدانداری اتاقهای بازرگانی مورد تاکید دو طرف قرار گرفت.
در این دیدار که دبیرکل و معاون امور بینالملل و توسعه تجارت اتاق تهران نیز حضور داشتند، محمود نجفیعرب رئیس اتاق تهران، گفت: ظرفیتهای اقتصادی دو کشور ایران و هند و سابقه تاریخی ارتباط این دو تمدن بزرگ، این فرصت را ایجاد کرده است که با رفع کامل تحریمها علیه ایران، همکاریهای اقتصادی و تجاری دو کشور گسترش یابد.
رئیس اتاق تهران در همین رابطه، تسریع در توافق دو کشور برای تجارت ترجیحی و کاهش تعرفهها را گامی بلند برای آغاز دوباره همکاریهای اقتصادی ایران و هند عنوان کرد و یادآور شد که دو کشور در حوزههای امنیت غذایی، تولید محصولات ارگانیک، کشاورزی هوشمند، صنعت بایوتکنولوژی، بلاکچین و فینتک فرصتهای خوبی برای همکاری پیش رو دارند.
ایجاد کنسرسیوم مشترک میان بخشخصوصی دو کشور روی پروژههای کریدوری و دریایی، همکاری سهجانبه هند، ایران و روسیه برای توسعه کریدور شمال جنوب و تکمیل پروژههای این بخش و همچنین حضور جدی در نمایشگاههای تجاری و صنعتی در دو کشور، از دیگر زمینههای همکاری میان ایران و هند است که رئیس اتاق تهران در این دیدار به آن اشاره کرد.
فریدون وردینژاد، دبیرکل اتاق تهران نیز توسعه همکاریهای اقتصادی استانی میان دو کشور را مورد تاکید قرار داد و آمادگی اتاق بازرگانی تهران برای همکاری با اتاق همتای خود در هند را اعلام کرد. وی همچنین تصریح کرد که اتاق تهران آماده است تا نشستهای مجازی با اتاقهای بازرگانی استانی در هند با هدف شناسایی فرصتهای تجاری بنگاههای دو کشور و استفاده از ظرفیتهای مشترک برای توسعه مناسبات را برگزار کند. وردینژاد همچنین ایجاد کانال سبز میان اتاق تهران و سفارت هند در ایران برای تسریع در صدور روادید برای تجار و فعالان اقتصادی ایران را پیشنهاد داد.
ظرفیت تجارت 10 میلیارد دلاری
«رودرا گاوراو شرست» سفیر هند در ایران نیز در این دیدار، عنوان کرد که تحریمها علیه ایران به اقتصاد هند نیز آسیب وارد کرده است.
وی با بیان اینکه نظام حکمرانی هند به گونهای است که دولت نمیتواند بخشخصوصی این کشور را مجبور به فعالیت اقتصادی مشخصی کند، افزود: دولت هند با سرمایهگذاری در چابهار، این پیام را به بخش خصوصی این کشور داد که بدون واهمه برای سرمایهگذاری و همکاری با بازار ایران وارد فعالیت شوند.
شرست در ادامه با بیان اینکه سبد تجارت ایران و هند محدود و متمرکز روی چند اقلام بودهاست، افزود: طی سالهای اخیر، حجم تجارت دو کشور روی رقمی در حدود 5 میلیارد دلار در گردش بوده، بنابراین با تمرکز بر تجارت کالاهای غیرتحریمی و توسعه سبد تجارت میان دو کشور، این میزان طی سه تا چهار سال آینده میتواند به 10 میلیارد دلار افزایش یابد.
سفیر هند با بیان اینکه این کشور بازار بزرگی برای محصولات کشاورزی و غذایی است، افزود: یکی از پیشنهادهای دولت هند به دولت ایران، تبدیل توافق تجارت ترجیحی به تجارت آزاد مواد غذایی، کشاورزی و دارو که در گروه کالاهای غیرتحریمی میگنجند، بودهاست.
در ادامه، مدیرعامل اتاق بازرگانی جنوب گجرات نیز در سخنانی، مهمترین تولیدات و صنایع در این منطقه را نساجی، تراش و پولیش الماس، مواد و محصولات غذایی و کشاورزی و صنایع دستی عنوان کرد و پیشنهاد امضای یک تفاهمنامه همکاری میان این اتاق و اتاق تهران را مطرح کرد. وی همچنین یادآور شد که طی ماه آگوست سال جاری میلادی، نمایشگاه سرمایهگذاری و گردشگری در جنوب گجرات برگزار میشود و از رییس اتاق تهران برای اعزام هیات تجاری به این رویداد دعوت کرد.