|

در بهار امسال اتفاق افتاد

تجارت خارجی ایران ۲۵.۵ میلیارد دلاری

گمرک ایران از تجارت غیرنفتی ۲۵.۵ میلیارد دلاری ایران در سه ماه نخست امسال خبر داد.

تجارت خارجی ایران ۲۵.۵ میلیارد دلاری

به گزارش شبکه شرق، علیرضا مقدسی- رییس کل گمرک ایران- اعلام کرد که در سه ماهه امسال نزدیک به ۳۶میلیون تن کالا به ارزش ۲۵.۵ میلیارد دلار بین ایران و سایر کشورها تبادل شد که نشان‌دهنده رشد ۱۹.۵ درصدی تجارت خارجی ایران در بهار امسال است. با پیشتازی سه ماهه صادرات نسبت به واردات در سال جدید، تراز تجاری کشور مثبت ۶۰۵ میلیون دلار شد.

 

طبق این گزارش، سهم صادرات ایران از این میزان تجارت، ۲۷.۷میلیون تن کالا به ارزش ۱۳ میلیارد و ۶۹ میلیون دلار بود که نسبت به بهار سال قبل با افزایش ۲۱درصدی همراه بوده است. همچنین واردات در این مدت با هشت میلیون و ۱۵۴هزار تن به ۱۲میلیارد و ۴۶۴ میلیون دلار رسید که ۱۸ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است.

 

به گفته رئیس کل گمرک، با پیشتازی صادرات نسبت به واردات در بهار امسال، تراز تجاری ایران مثبت ۶۰۵ میلیون دلار شد که این پیوستگی سه ماهه برای کشورمان بی سابقه بوده است.

 

در این گزارش اشاره شده که در سه ماه نخست امسال، چین با چهار میلیارد و ۲۱۴ میلیون دلار، عراق با یک میلیارد و ۸۲۴ میلیون دلار، ترکیه با یک میلیارد و ۷۳۷ میلیون دلار، امارات با یک میلیارد و ۶۴۵میلیون دلار و هند با ۴۲۴میلیون دلار، پنج مقصد اول کالاهای صادراتی ایران بوده‌اند.

 

همچنین کشورهای امارات با سه میلیارد و ۴۲۶میلیون دلار، چین با سه میلیارد و ۱۳۱میلیون دلار، ترکیه با یک میلیارد و ۲۷۳میلیون دلار، هند با ۵۱۲میلیون دلار و آلمان با ۴۵۶میلیون دلار، پنج کشور نخست تامین کننده کالاهای مورد نیاز کشورمان در فصل بهار ثبت شده‌اند.

 

درباره میزان ترانزیت خارجی در فصل بهار نیز سه میلیون و ۶۷۴هزار تن کالای خارجی از مسیر ایران عبور کرده که نسبت به بهار سال قبل با رشد ۳۲درصدی همراه بوده است، رئیس کل گمرک گفته که این روند رو به رشد ترانزیت خارجی، یکی از دستاوردهای مهم کشور به شمار می‌آید.

 

در این رابطه یادآور می‌شود که در دو ماه اول سال جاری، تجارت خارجی ایران بیش از ۲۲.۱ میلیون تن به ارزش بالغ بر ۱۶.۶ میلیارد دلار رسیده بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش ۳۱ درصد افزایش داشت ولی از نظر وزنی تقریبا ثابت بود.

 

انتهای پیام