معاون وزیر نفت: روزانه ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف میشود
معاون وزیر نفت گفت: برای استفاده از هیدروژن در سبد سوختی کشور، بهویژه در بخش حمل و نقل باید به فکر اقتصادی شدن این پروژه باشیم، زیرا هماکنون تولید هر تن هیدروژن ۴۰۰ دلار هزینه دارد.
به گزارش شبکه شرق، مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه هماکنون روزانه ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف میشود، گفت: برای استفاده از هیدروژن در سبد سوختی کشور، بهویژه در بخش حمل و نقل باید به فکر اقتصادی شدن این پروژه باشیم، زیرا هماکنون تولید هر تن هیدروژن ۴۰۰ دلار هزینه دارد.
به گزارش وزارت نفت، جلیل سالاری صبح امروز (سهشنبه، ۲۶دیماه) در رویداد بینالمللی هیدروژن با تأکید بر اینکه پالایشگاههای نفت کشور بالاترین مقدار هیدروژن در کشور را تولید میکنند، اظهار کرد: کیفیسازی و کمیسازی فرآوردههای نفتی بر اساس استانداردهای محیط زیستی رابطه نزدیکی با تولید فناوری در حوزه هیدروژن دارد.
وی تولید کنونی هیدروژن در پالایشگاهها نفت کشور را روزانه حدود ۳۰۰ میلیون فوتمکعب اعلام کرد و افزود: صنعت پالایش کشور امروز به خودکفایی حداکثری رسیده، بهگونهای که صادرات خدمات فنی و مهندسی را آغاز کرده و صدور ۱.۶ میلیون قلم کالا به پالایشگاههای خارجی همچون «الپالیتو» ونزوئلا نمونههایی از آن است.
معاون وزیر نفت با تأکید بر افزایش طرحهای بهینهسازی مصرف سوخت در کشور گفت: با توجه به اینکه در مصرف دیگر سوختها همچون گاز فاصله زیادی با استانداردهای جهانی داریم، نمیتوانیم به فکر استفاده از هیدروژن باشیم.
پالایش ۲.۲ میلیون بشکه نفت در پالایشگاههای کشور
سالاری با اشاره به اینکه هماکنون ناوگان خودروهای سبک و موتورسیکلتها در کشور روزانه ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین، خودروهای سنگین روزانه ۶۳ میلیون لیتر گازوئیل و در نیروگاههای کشور روزانه ۷۰ میلیون لیتر گازوئیل مصرف میشود، بیان کرد: باید به فکر بهینهسازی مصرف سوخت در کشور باشیم.
وی با اشاره به اینکه هماکنون هزینه تولید هر تن هیدروژن از منابع هیدروکربوری حدود ۴۰۰ دلار است، افزود: برای استفاده از هیدروژن در سبد سوختی کشور بهویژه در بخش حملونقل باید به فکر اقتصاد و فناوری این پروژه باشیم.
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه امروز از ۲.۲ میلیون بشکه نفت پالایششده در پالایشگاههای کشور، حدود ۶۰ میلیون لیتر نفت کوره تولید میشود، تصریح کرد: بر اساس برنامهریزیها و با همکاری دانشگاههای کشور، تلاش میکنیم این مقدار تولید نفت کوره طی سالهای آینده به یکسوم مقدار کنونی کاهش یابد.