|

کارت رفاهی ۳۰۰ میلیون تومانی با اقساط ۲۴ ماهه به چه کسانی پرداخت می‌شود؟

بانک مرکزی با همکاری شبکه بانکی کشور، طرحی جدید را برای حمایت از قدرت خرید خانوارها و تقویت بخش تولید اجرا کرده است.

کارت رفاهی ۳۰۰ میلیون تومانی با اقساط ۲۴ ماهه به چه کسانی پرداخت می‌شود؟

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ بانک مرکزی با همکاری شبکه بانکی کشور، طرحی جدید را برای حمایت از قدرت خرید خانوارها و تقویت بخش تولید اجرا کرده است. در این طرح، کارت رفاهی متصل به اوراق گام با سقف اعتبار ۳۰۰ میلیون تومان برای خرید کالاهای بادوام ارائه می‌شود. بازپرداخت این اعتبار در قالب اقساط ۲۴ ماهه در نظر گرفته شده و هدف اصلی آن، تأمین مالی غیرتورمی و کاهش نیاز به نقدینگی مستقیم است.

ویژگی‌های کارت رفاهی متصل به اوراق گام

کارت رفاهی جدید با هدف تأمین مالی خانوارها و حمایت از تولید، طراحی شده است. سقف اعتبار این کارت ۳۰۰ میلیون تومان است که پس از اعتبارسنجی متقاضیان در شبکه بانکی، صادر خواهد شد. این کارت در گام نخست از طریق بانک رفاه کارگران اجرایی شده و امکان پیوستن سایر بانک‌ها به این طرح نیز وجود دارد. تأمین مالی این طرح از طریق صدور اوراق گام انجام می‌شود، به این معنا که بانک عامل به جای پرداخت مستقیم پول به پذیرندگان (فروشندگان کالا)، اوراق گام صادر کرده و تسویه با فروشندگان از طریق این اوراق انجام خواهد شد. این روش باعث می‌شود تا ضمن تأمین مالی خانوارها، بنگاه‌های تولیدی نیز به‌صورت همزمان تأمین مالی شوند.

نحوه دریافت و استفاده از کارت رفاهی

متقاضیان این کارت باید فرآیند اعتبارسنجی را در بانک‌های عامل طی کنند. در این فرآیند، وضعیت بدهی‌های غیرجاری و چک‌های برگشتی افراد بررسی می‌شود. پس از تأیید اعتبار، کارت رفاهی در اختیار خانوار قرار گرفته و متقاضی می‌تواند با استفاده از آن از فروشندگان طرف قرارداد بانک، کالاهای موردنظر خود را خریداری کند.

پس از خرید، بانک عامل از طریق اوراق گام، مبلغ کالا را به حساب پذیرندگان واریز می‌کند. این اوراق قابلیت انتقال در زنجیره تولید را دارند و می‌توانند توسط پذیرندگان به تأمین‌کنندگان بالادستی انتقال داده شوند. در نهایت، در زمان سررسید اوراق، بانک عامل مبلغ آن را به دارنده نهایی پرداخت خواهد کرد.

مزایای کارت رفاهی متصل به اوراق گام

این طرح با هدف کاهش فشار تورمی و تأمین مالی غیرمستقیم خانوارها و تولیدکنندگان اجرا شده است. استفاده از این ابزار باعث کاهش نیاز بانک‌ها به منابع نقدی مستقیم می‌شود، درحالی‌که خانوارها همچنان امکان خرید کالاهای موردنیاز خود را خواهند داشت. در مقایسه با تسهیلات سنتی، این روش باعث می‌شود که نقدینگی جدید کمتری در اقتصاد خلق شده و از افزایش تورم جلوگیری شود.

 

منبع: ایلنا