تکذیب تغییر رئیسکل بانک مرکزی/ سید کامل تقوینژاد کیست؟
تقوینژاد در طول سالهای فعالیت خود، مسئولیتهای مهمی را بر عهده داشته است. از جمله سمتهای کلیدی او میتوان به معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، ریاست سازمان امور مالیاتی کشور، مدیرعاملی بانک سپه و معاونت در وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون اشاره کرد.
![تکذیب تغییر رئیسکل بانک مرکزی/ سید کامل تقوینژاد کیست؟](https://cdn.sharghdaily.com/thumbnail/8bDSobG12JzJ/f3RIJfgnyU4T0Uu3o7ve-VbT9FKRjpcKI1vgfm4pfv__5FnUbUVuHI1x6a9YMGSvC-4UOxG1c-sX_Np2WV4AG9c54qCsllJjWoO2vfSlzgh7Zk5lGDR61FKfZAWRG6vKJ7WK70JnbgUb-6yvbXnnWg,,/%D8%B3%DB%8C%D8%AF+%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84+%D8%AA%D9%82%D9%88%DB%8C%E2%80%8C%D9%86%DA%98%D8%A7%D8%AF.jpg)
به گزارش شرق، از صبح امروز، سهشنبه، اخباری درباره تغییر رئیسکل بانک مرکزی در فضای مجازی منتشر شد. برخی منابع خبری مدعی شدند که محمدرضا فرزین از این سمت برکنار شده و فرد جدیدی جایگزین او خواهد شد. این شایعات که ابتدا توسط یکی از روزنامههای داخلی منتشر شده بود، به سرعت در شبکههای اجتماعی دستبهدست شد و گمانهزنیهای زیادی را درباره تغییرات احتمالی در تیم اقتصادی دولت به وجود آورد. اما در واکنش به این اخبار، احمدنیا، رئیس امور اطلاعرسانی دولت، در پیامی رسمی اعلام کرد که این ادعا صحت ندارد و تغییر رئیسکل بانک مرکزی تکذیب میشود.
با این حال، انتشار این شایعات بار دیگر بحث درباره تغییرات احتمالی در مدیریت اقتصادی کشور را داغ کرده است. در این میان، نام سید کامل تقوینژاد بهعنوان یکی از گزینههای احتمالی برای این سمت مطرح شده است. تقوینژاد که از مدیران باسابقه اقتصادی کشور محسوب میشود، متولد ۱۳۴۳ در شهرستان لنده، استان کهگیلویه و بویراحمد است. او دارای مدرک کارشناسی برنامهریزی اجتماعی، کارشناسی ارشد مدیریت سیستمها از دانشگاه تهران و دکترای سیاستگذاری عمومی است.
تقوینژاد در طول سالهای فعالیت خود، مسئولیتهای مهمی را بر عهده داشته است. از جمله سمتهای کلیدی او میتوان به معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، ریاست سازمان امور مالیاتی کشور، مدیرعاملی بانک سپه و معاونت در وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون اشاره کرد. او همچنین در سازمان برنامه و بودجه استان گیلان و وزارت کشور نیز فعالیت داشته و در تیرماه ۱۴۰۱ با حکم رئیسکل بانک مرکزی، بهعنوان رئیس هیئت سرپرستی مؤسسه اعتباری نور منصوب شد که در نهایت این مؤسسه در آذر ۱۴۰۲ در بانک ملی ادغام شد.
از دیگر مسئولیتهای او میتوان به انتصابش بهعنوان دبیر هیئت دولت در مرداد ۱۴۰۳ با حکم معاون اول رئیسجمهور اشاره کرد. او همچنین در انتخابات مجلس هشتم از حوزه تهران نامزد شد، اما با کسب حدود ۱۷۰ هزار رأی در رتبه چهلوهفتم قرار گرفت و موفق به ورود به مجلس نشد.
با وجود شایعات گسترده، هنوز هیچ نشانهای از تغییر در ریاست بانک مرکزی وجود ندارد و منابع رسمی نیز چنین خبری را تأیید نکردهاند. اما مطرح شدن نام افرادی همچون تقوینژاد نشان میدهد که همچنان بحث تغییرات مدیریتی در بخشهای اقتصادی دولت مورد توجه است. حال باید دید که آیا این گمانهزنیها در آینده نزدیک رنگ واقعیت به خود خواهند گرفت یا صرفاً شایعاتی گذرا هستند.