|

اولین واکنش بازار طلا و ارز به مذاکره؛ حباب طلا منفی شد

سکه و دلار، افت سه کانالی کردند اما یکسری می‌گویند این آرامش می‌تواند شکننده باشد، دلار هرات و تتر زیر ۹۶,۰۰۰ تومان، بازار فعلاً دست بازارساز و اخبار است، وقتی انس جهانی طلا قله ۳,۲۳۶ دلاری رو فتح کرد، بازار داخل ترجیح داد به مذاکرات چشم بدوزد، حباب منفی طلای آب‌شده، نشانه‌ چیست؟

اولین واکنش بازار طلا و ارز به مذاکره؛ حباب طلا منفی شد

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق ؛ بازار طلا و ارز با خوشبینی به استقبال مذاکرات ایران آمریکا رفتند. از روز جمعه بازار طلا و ارز در معاملات پشت خطی منفی بازگشایی کردند و در مسیر نزول قدم برداشتند که نشان می‌داد نسبت به اولین مذاکره خوشبین هستند؛ قیمت دلار هرات در معاملات پشت خطی جمعه با گپ منفی به 98 هزار تومان افتاد و قیمت تتر هم با کاهش به 96 هزار تومان رسید.

در روز شنبه بازار ارز و سکه در مسیر نزول قدم برداشتند و کاهش چند کانالی داشتند؛ قیمت سکه نسبت به نرخ بسته شده در روز پنجشنبه کاهش سه کانالی داشت و دوباره به زیر 90 میلیون رفت، قیمت دلار هم با کاهش سه کانالی از 100 هزار تومان دور شد، طلا و درهم امارات هم کاهش یک کانالی داشتند. قیمت تتر که ریزشی دنبال شده بود بعد از آغاز مذاکره با کاهش به کانال 94 هزار تومان افتاد.

حال و هوای بازار شنبه اینگونه بود که فضای خبری عجیبی در بازار شکل گرفته و هر خبر به بازار نوسان می‌داد. قیمت‌ها که از ابتدای روز کاهشی دنبال شده بودند در زمان آغاز مذاکرات کف‌زنی کردند اما با خبر پاپان مذاکرات قیمت از کف برگشت. البته این برگشت قیمت، دوامی نداشت و با اولین مواضع طرف ایرانی درمورد مذاکرات، قیمت‌ها دوباره به سمت کف حرکت کردند.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران بعد از اولین دور از مذاکرات گفت جلسه سازنده‌ای بود و در محیط آرام و بسیار محترمانه انجام شد. همچنین عراقچی خبر داد دور دوم مذاکرات احتمالا شنبه هفته آینده برگزار خواهد شد.

بعد از اعلام مواضع داخلی درمورد مذاکرات، بازیگران بازار منتظر مواضع طرف آمریکایی بودند تا روند فعلی بازار را تعیین کنند. خبرهای متفاوتی در این باره در بازار به گوش می‌رسید و یک خبر جالب توجه بازار قرار گرفت. در این خبر ادعا شده ترامپ در ساعت 21 به وقت ایران درمورد اولین دور از مذاکرات ایران و آمریکا بیانیه خواهد داد.

در مجموع فعالان بازار در دور اول مذاکرات خوشبین بودند و شاهد افت قیمت‌ها در بازار بودیم.

کاهش بازار طلا و سکه داخل در حالی رقم خورد که متغیر دوم بازار یعنی قیمت انس طلای جهانی در روز جمعه نوسانی دنبال شد و قله جدیدی در بازار طلا ثبت کرد. قیمت انس طلای جهانی در روز جمعه با روند صعودی که داشت به سطح بی‌سابقه 3236 دلار رسید.

به واسطه این دو اتفاق حباب بازار طلا و سکه داخل رژیم گرفتند و کاهش چند درصدی داشتند. با رکوردزنی قیمت انس طلای جهانی ارزش ذاتی بازار طلا و سکه افزایش پیدا کرد و با کاهش بازاری طلا و سکه، شکاف سکه و طلا از ارزش ذاتی خودش کم شد؛ حباب طلای آبشده در روز شنبه منفی برآورد می‌شد و حباب سکه هم با افت سه درصدی به 19 درصد رسید.

بعد از ریزش قیمت‌ها در بازار، معامله‌گران درمورد ادامه روند به قمار پرداختند، درباره ادامه روند قیمت‌ها تا روز شنبه دو دیدگاه در بازار شکل گرفته؛ دیدگاه اول تصور می‌کنه خبرهای مثبت در ادامه به بازار می‌رسد پس بالایی‌های قیمت فرصت فروش هستند. از منظر این دسته با اخبار مثبت کم کم خانگی‌ها هم در بازار فروشنده می‌شوند و با بالا رفتن حجم فروش در بازار، قیمت‌ها می‌توانند کف جدیدی به ثبت برسانند.

اما در دیدگاه دوم تصور این بود که در روز شنبه قیمت‌ها آنطور که باید نسبت به خبر مذاکره پایین آمده و در ادامه می‌تواند از کف فعلی برگردد. از منظر این دسته پایینی‌ها فرصت خرید است اما بازار بالایی خاصی ندارد چرا که اخبار در بازار درمورد مذاکرات مثبت است. این گروه توصیه می‌کنند اگر آماتور هستید درصدد نوسانگیری نباشید که بازنده خواهید بود چرا که بازار کاملا در دست بازارساز قرار گرفته است.

در روز کاهش بازار طلا و ارز آزاد، یک نوسان افزایشی در سمت رسمی بازار، زیر نظر معامله‌گران بود. قیمت یورو در مرکز مبادله بر مدار افزایش بود و با صعود هزار و 900 تومانی به بالای 78 هزار تومان رفت. سخنگوی مرکز مبادله در این باره گفته این افزایش به دلیل تقویت یورو به دلار در بازارهای جهانی است.

در بازار شنبه قیمت دلار هرات با گپ منفی در 98 هزار و 400 تومان بازگشایی کرد و در ادامه نزولی دنبال شد. قیمت دلار هرات با کاهش دو کانالی نسبت به نرخ بازگشایی در نهایت در کف 96 هزار تومان بسته شد. قیمت دلار هرات در معاملات پشت خط به کاهش خودش ادامه داد و به کانال 95 هزار تومان افتاد.

قیمت دلار تهران هم با گپ منفی در 99 هزار و 400 تومان آغاز به کار کرد و از همان ابتدا کاهشی دنبال شد. قیمت دلار تهران دو هزار و 250 تومانی به سمت کف 97 هزار تومان حرکت کرد. اگر قیمت دلار هرات در روز یکشنبه تاییدی به کاهش پشت خطی خودش بدهد قیمت دلار تهران می‌تواند کانال 97 هزار تومان را از دست بدهد. قیمت تتر با کاهش به کانال 94 هزار تومان افتاد که زیر دلار تهران که هیچی، زیر نرخ دلار هرات هم رفت.

قیمت درهم امارات با گپ منفی 800 تومانی در 26 هزار و 900 تومان بازگشایی کرد و در ادامه کاهشی دنبال شد. قیمت درهم با کاهش 300 تومانی نسبت به نرخ بازگشایی در نهایت در 26 هزار و 600 تومان بسته شد. حباب دلاری درهم که در انتهای هفته گذشته بالا هزار تومان برآورد می‌شد در روز شنبه با کاهش به 538 تومان رسید که متعادلتر شد.

قیمت سکه با گپ منفی در زیر کانال 90 میلیون و در 89 میلیون و 985 هزار تومان شروع به کار کرد و در میانه روز با کاهش کانال 89 میلیون را از دست داد. قیمت سکه در نهایت در 88 میلیون و 485 هزار تومان به کار خودش پایان داد. حباب سکه با کاهش سه درصدی به 19 درصد رسید که نشان می‌دهد قیمت بازاری سکه 14 میلیون و 455 هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله می‌شود.

قیمت طلای آبشده با گپ منفی در زیر کانال 33 میلیون آغاز به کار کرد و با افت شش پله‌ای به سمت کف کانال 32 میلیون حرکت داشت. قیمت طلای آبشده در نهایت در 32 میلیون و 419 هزار تومان بسته شد. حباب طلای آبشده در روز شنبه منفی شد که قابل توجه است.

نکته بازار بسته بودن اتاق‌های معاملاتی طلا و دلار بودند تا از نوسان قیمت‌ها در روز اول مذاکرات به دور باشند.

منبع: اکوایران