جزئیات وام ۵۰ میلیونی برای بازنشستگان
امسال قرار است سقف وام قرضالحسنه بازنشستگان کشوری به ۵۰ میلیون تومان برسد.

به گزارش گروه رسانهای شرق ؛ حجتاله میرزایی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، صبح امروز در نشست خبری با رسانهها اعلام کرد که پرداخت این وامها از اول اردیبهشت، با همکاری بانک صادرات آغاز خواهد شد. به گفته او، در سال جاری ۳۵۰ هزار وام قرضالحسنه برای بازنشستگان در نظر گرفته شده. اگر متقاضیان کمتر از تعداد وامها باشند، به همگی تعلق میگیرد، اما در صورت تقاضای بالا، اولویتبندی براساس امتیازات انجام میشود.
او همچنین از احیای طرحهایی مثل «یاری» خبر داد؛ طرحهایی که در سالهای گذشته اجرا میشد اما مدتی متوقف شده بود. قرار است امسال این طرحها با دامنه وسیعتری بازگردند: از خرید اقساطی و سفرهای ارزانقیمت گرفته تا خدمات درمانی بهتر و سبد کالایی متنوع. جزییات کامل این برنامهها در دهه اول اردیبهشت منتشر خواهد شد.
در کنار این خبرها، موضوع بیمه تکمیلی درمان نیز مطرح شد؛ حوزهای که همواره یکی از گلایههای جدی بازنشستگان بوده. میرزایی صادقانه اعتراف کرد که از اردیبهشت سال گذشته تا همین یکی دو هفته قبل، هیچکدام از خسارات بیمهای پرداخت نشده بود. او شرکت بیمهگر را عامل این وقفه دانست و گفت که بخشی از بدهیها از هفته پیش پرداخت شده و مابقی هم بهزودی تسویه خواهد شد. بازنشستگان اما هنوز چشمانتظار نتایج مناقصهای هستند که قرار است تکلیف شرکت بیمهگر سال ۱۴۰۳ را مشخص کند.
در بخش دیگری از صحبتها، مدیرعامل صندوق به نقش اقتصادی این نهاد اشاره کرد و گفت: "صندوقهای بازنشستگی باید از بنگاهداری فاصله بگیرند و به سمت سهامداری هوشمندانه حرکت کنند." او همچنین از سیاستهایی گفت که قرار است سرمایهگذاریها را به سمت صنایع پاییندستی و زنجیرههای ارزش هدایت کند؛ حرکتی که هم جلوی خامفروشی را میگیرد و هم اشتغال و تابآوری اقتصادی را افزایش میدهد.
یکی از نکات مهم دیگر، پیگیری اجرای ماده ۸۵ قانون خدمات کشوری بود؛ مادهای که دولتها سالهاست آن را اجرا نکردهاند. طبق این ماده، همه دستگاههای اجرایی موظفاند بیمه درمان تکمیلی را برای کارمندان و بازنشستگان خود فراهم کنند. میرزایی گفت از ماهها پیش مذاکراتی با سازمان برنامه و وزارتخانهها برای اجرای این ماده آغاز شده و امید است در سال جاری شاهد اجرای آن باشیم.
در نهایت هم خبر داد که احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان برای سال گذشته تقریباً برای همه صادر شده، حتی برای آن گروههایی که همیشه در حاشیه قرار میگرفتند؛ مثل قضات، دیوان محاسباتیها و برخی بازنشستگان مخابرات پس از خصوصیسازی.