مرغهای وارداتی خروس از آب درآمد!
دبیر انجمن مرغ مادر گفت: در حالی شرکتهایی با ارز ترجیحی اقدام به واردات جوجه مرغ مادر خارجی کردهاند که نیمی از تولید آنها خروس از آب درآمده است.

به گزارش گروه رسانهای شرق ؛ دبیر انجمن مرغ مادر گفت: در حالی شرکتهایی با ارز ترجیحی اقدام به واردات جوجه مرغ مادر خارجی کردهاند که نیمی از تولید آنها خروس از آب درآمده است.
مهدی فریدونیان، در دهمین همایش مرغ مادر گوشتی ایران، با انتقاداتی صریح از سیاستگذاری در صنعت طیور کشور اظهار داشت: سویه آرین با وجود تبلیغات گستردهای که پیرامون آن صورت گرفته، به هیچوجه قابل دفاع نیست و به نظر میرسد ادامه حمایت از این سویه نه تنها سودی برای صنعت طیور به همراه ندارد، بلکه ممکن است این صنعت را با بحرانهای جدیدی روبهرو کند.
وی با بیان اینکه هیچکس نمیپرسد سازوکار صدور مجوزهای فروش جوجه آرین در فضای مجازی چیست، افزود:ما بارها درباره مشکلات این سویه هشدار دادهایم، اما این هشدارها شنیده نمیشوند. برخی با نادیده گرفتن واقعیتها، تنها در پی زیبا جلوه دادن وضعیت هستند، در حالیکه آنچه در بطن صنعت رخ میدهد، چیز دیگری است.
دبیر انجمن مرغ مادر افزود: خبری از شرکتهایی که اقدام به واردات جوجه مرغ مادر خارجی کردهاند و نیمی از تولید آنها خروس از آب درآمده، نیست. این در حالی است که ارز ترجیحی که باید برای تأمین داروهای بیماران خاص هزینه میشد، به خوراک جوجههایی اختصاص یافت که جز اتلاف منابع، هیچ عایدی برای کشور نداشتند.
فریدونیان همچنین با اشاره به سکوت برخی مسئولان گفت: هیچکس درباره واکسنهای آلوده پاسخگو نیست. اعتماد عمومی نسبت به کیفیت جوجهها هم مورد پرسش قرار نمیگیرد، زیرا به نظر میرسد «پرسشگری» در کشور ما به مرخصی اجباری رفته است.
وی افزود: در کشوری که دولت هم مرغدار است، هم واردکننده و هم فروشنده نهاده، عجیب نیست که حتی مرغ هم سیاسی شود. وقتی پرسشی مطرح میشود که با منافع برخی همسو نیست، بلافاصله برچسب سیاسی به آن زده میشود.
دبیر انجمن مرغ مادر همچنین اظهار کرد: ما نسلی هستیم که در سختترین شرایط، از دوران جنگ و بازسازی عبور کردهایم. امروز چیزی برای از دست دادن نداریم و تهدید به ناامنی یا تحریم دیگر بر ما اثرگذار نیست.
سعید چرخکار دبیر علمی بخش دامپزشکی دهمین همایش انجمن مرغ مادر گوشتی ایران با تأکید بر افزایش شیوع بیماریهای ویروسی در سالهای اخیر، بر لزوم تقویت آموزش و آمادگی نیروهای تخصصی برای مقابله با بیماریهای نوظهور در صنعت دامپزشکی تأکید کرد.
وی در سخنانی با اشاره به تأثیرات جنگهای اخیر و محدودیت منابع اولیه بر افزایش بیماریهای انسانی و دامی، اظهار کرد: در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ شاهد افزایش موارد بیماریهای ویروسی در انسانها و همچنین بروز آنفلوآنزا در گلههای مختلف دام و طیور در کشور بودیم.
وی در ادامه افزود: در همین راستا، به مسئولان همایش پیشنهاد دادم که تمرکز بیشتری بر بیماریهای نوپدیدی همچون کرونا و تقویت رویکرد پیشگیرانه در مقابله با این بیماریها در بخش آموزش داشته باشند. خوشبختانه دو تن از همکاران مسئولیت پیگیری این موارد را پذیرفتهاند و قرار است جلسات تخصصی در این زمینه برگزار گردد.
چرخکارخاطرنشان کرد: در طول این سالها بارها شاهد شیوع گسترده بیماریهای ویروسی در کشور بودهایم. در شرایط کنونی و با توجه به وضعیت جهانی، آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان یکی از تهدیدات جدی برای صنعت دام و طیور به شمار میرود.
وی در پایان تصریح کرد: علیرغم اجرای سیاستهای کنترلی و برنامههای واکسیناسیون، هنوز احتمال بروز بیماری وجود دارد. به عنوان نمونه، در اواخر سال گذشته در یکی از واحدهای صنعتی که واکسیناسیون در آن صورت گرفته بود، علائمی متفاوت از الگوهای رایج آنفلوآنزا مشاهده شد.