آمریکا به دنبال تشکیل ناوگان پهپادی در خاورمیانه
فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا از راه اندازی ناوگان پهپادی در خاورمیانه با همکاری کشورهای متحد واشنگتن خبر داد.
به گزارش شبکه شرق، ژنرال «چارلز برادفور کوپر» فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا امروز (یکشنبه) در گفت و گو با روزنامه «الایام» بحرین گفت: هدف ما این است که با استقرار ۱۰۰ هواپیمای بدون سرنشین موسوم به USB، پیشرفتهترین ناوگان هواپیماهای بدون سرنشین در جهان را در منطقه خاورمیانه توسعه و رشد دهیم.
وی اظهار داشت: این اقدام با هدف رصد هرگونه فعالیت بیثبات کننده در منطقه به ویژه در مناطق و آبراهههای حیاتی و واکنش سریع برای مقابله با این فعالیتها به منظور تامین امنیت دریایی منطقه انجام میشود.
فرمانده ناوگان پنجم دریایی آمریکا افزود: استقرار این ناوگان، قدرت نظارتی نیروی دریایی [ آمریکا ] را افزایش میدهد تا بتواند مناطق حساس نفت و جریان کشتیرانی را بهتر رصد کند.
کوپر ابراز امیدواری کرد که این پهپادها تا تابستان ۲۰۲۳ عملیاتی شوند اما مشخص نکرد که کدام کشورها در این ناوگان به آمریکا خواهند پیوست.
وی با این ادعا که با استفاده از سیستمهای پهپادی میتوان موارد بیشتری را مشاهده کرد به ناتوانی نیروی دریایی آمریکا در پوشش ضعفهای خود اشاره کرد و گفت: این تنها راه برای پوشاندن ضعفهایی است که ما داریم.
عملیات ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا وسعتی معادل ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار مایل مربع را در بر میگیرد و شامل تنگه هرمز، کانال سوئز و تنگه باب المندب در یمن است.
کوپر گفت: زمانی که ما درباره ۸ هزار کیلومتر از کانال سوئز تا اطراف شبه جزیره عربستان صحبت میکنیم، منطقه وسیعی است، بنابراین هیچ نیروی دریایی به تنهایی نمیتواند این وظیفه را انجام دهد بلکه به طیف گستردهای از شرکا برای تضمین امنیت منطقه نیاز دارد.
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا شامل یک ناو هواپیمابر آمریکایی، تعدادی زیردریایی تهاجمی، ناوشکن دریایی، بیش از هفتاد جنگنده و تعدادی بمب افکن، جنگندههای تاکتیکی و هواپیماهای سوخت رسان است.
وظیفه اصلی این ناوگان تامین امنیت عرضه نفت از خلیج فارس به بازارهای جهانی، نظارت نزدیک بر ایران و نظارت بر عملیات در خلیج فارس، خلیج عمان، دریای سرخ و بخشهایی از اقیانوس هند اعلام شده است و ادعا دارد که به طور مستقیم در عملیات نظامی در عراق و افغانستان و در مبارزه با تروریسم و دزدی دریایی در آبهای بین المللی شرکت میکند.