باخموت؛ آخرین ایستگاه مزدوران واگنر؟
وقایع شرق اوکراین دوباره شرح اخبار جنگ را به صدر رسانههای آمریکایی بازگردانده است.
به گزارش شبکه شرق، در کنار این اخبار، گزارشهایی درباره انتخابات و فعالیت نامزدها در آمریکا و همچنین قانون ماریجوانا و سقط جنین و حواشی ایلان ماسک در توییتر در صفحه اول روزنامههای آمریکایی به چشم میخورد.
برای روزنامههای بریتانیایی قانون ناقض حقوق پناهجویان سوار بر قایقهای کوچک، بارش برف و همچنین خط و نشان چین برای آمریکا در تنگه تایوان بیش از موضوعات دیگر در صفحات اول روزنامهها داغ است.
روز جهانی زن و توجه عربستانیها به این موضوع بیش از هر موضوع دیگری در صفحه اول روزنامههای انگلیسی زبان عربستان مورد توجه قرار گرفته است. همانطور که این روزنامهها به مراسم ولنتاین، سال نو و کریسمس هم پرداخته بودند و اصلا همه صفحه اول خود را به این موضوعات اختصاص داده بودند.
اما سفر وزیر دفاع آمریکا به عراق و دیدار شیخ محمد رئیس امارات با همسر زلنسکی و کمک ۴ میلیون دلاری این کشور به صندوق اولنا زلنسکا ( صندوق حمایت از کودکان جنگزده اوکراین ) و خبرهایی از فضانورد اماراتی حاضر در ایستگاه بینالمللی و وقایع کرانه باختری موضوعهایی هستند در صفحه اول روزنامههای خاورمیانهای مورد توجه قرار گرفته اند.
گاردین: نگرانی سازمان ملل از نقض حقوق پناهجویان در بریتانیا
کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل به صراحت اعتراض و نگرانی خود را نسبت به تصمیم دولت ریشی سوناک اعلام کرده است. این کمیساریا معتقد است لایحه جدید دولت سوناک حق پناهجویان را برای درخواست حمایت از بین میبرد.
لایحه جدید مانع از عبور قایقهای کوچک از کانال مانش خواهد شد و به این شکل اغلب قایقهای حامل پناهجویان در این مسیر مشاهده و رسیدگی نخواهند شد. در واقع رصد پناهجویان در مسیر کانال مانش برای ناظران کمیساریای عالی پناهجویان سخت خواهد شد.
حتی سوئلا باورمن، به عنوان وزیر کشور هم معتقد است لایحه جدید بیش از ۵۰ درصد قوانین حقوق بشر را نقض میکند و مانع دسترسی پناهجویان به مسیرهای حمایتی میشود. او در توضیح این لایحه میگوید قانون جدید وظیفهای به دولت محول میکند تا اغلب آنها را که به عنوان پناهجو وارد خاک بریتانیا میشوند، مجرم بداند و بازداشت و اخراج کند.
سازمان ملل در واکنش به این لایحه میگوید جرمانگاری و بازداشت و اخراج در برخورد با پناهجویان نقض حقوق پناهندگان و باعث نگرانی است. لایحه جدید دستپخت دولت محافظهکار بریتانیا و نمایندگان این حزب در پارلمان است.
عرب نیوز: دولت سعودی روز جهانی زن را جشن میگیرد
مجمع جهانی اقتصاد در ژانویه امسال اعلام کرد میزان حضور زنان به عنوان نیروی کار در عربستان سعودی به ۳۷ درصد رسیده است. این عدد به نسبت هدفی که برای سال ۲۰۳۰ طراحی شده است، بسیار جلوتر است. عدد مورد نظر دولت سعودی برای بالا بردن مشارکت زنان در نیروی کار، ۳۰ درصد تا سال ۲۰۳۰ بود.
به این ترتیب دولت سعودی توانسته در کمتر از یک دهه گامهایی را به منظور برابری جنسیتی در جامعه عربستان بردارد و در این زمینه دستاوردهایی داشته باشد. دولت بن سلمان با اجرای برنامه اصلاحات اجتماعی میدان را برای مشارکت گستردهتر زنان عربستانی در عرصههای اقتصادی و اجتماعی و ورزشی بازتر کرد و تغییراتی هم در این زمینه به وجود آورد.
این تغییرات و دستاوردها باعث شده دولت سعودی روز هشتم مارس را که روز جهانی زنان مشهور است، جشن بگیرد و از زنان تاثیرگذار عربستان تقدیر کند.
نیویورک تایمز: باخموت؛ آخرین ایستگاه مزدوران واگنر؟
اوکراین ادعا میکند نبرد باخموت « ایستگاه آخر » جنگجویان واگنر است. گروه واگنری مجموعهای از نظامیان حرفهای و غیر حرفهای از کشورهای مختلف و در ائتلاف با روسیه هستند که در ازای دریافت مزد، برای روسها در اوکراین میجنگند.
نظامیان اوکراینی میگویند نبرد سنگین باخموت باعث شده تا گروه واگنر بیش از حد انتظار نیروهای حرفهای خود را به کار بگیرد و از ذخایر خود استفاده کند. این نبرد فشار سنگینی به خود اوکراینیها هم وارد کرده است.
باخموت در شرق اوکراین جبهه سنگینی از رویارویی نیروهای اوکراینی و روسی را تحمل میکند. دست بالا در این شهر با نیروهای روسی و واگنر است، اما با این همه تلفات سنگینی هم به آنها وارد شده است.
اوکراینیها معتقدند این آخرین ایستگاهی که واگنر توان دارد پشت نیروهای روسی در بیاید و آنها را حمایت کند. اوکراینیها میگویند با وجود فشارهای زیاد میتوانند این حملات را پس بزنند و از شکست، پیروزی بسازند.
نظامیان اوکراینی تخمین میزنند از ۵۰ هزار نیروی واگنر حامی روسیه، حدود ۳۰ هزار نیرو کشته و زخمی شده اند و یا این مجموعه را ترک کرده اند. این عدد مورد تایید منابع مستقل ناظر جنگ اوکراین نیست، اما ادعایی است که اوکراینیها مطرح میکنند و بر اساس آن تحلیل میدهند که پایان کار واگنر نزدیک است.
نشنال: نیروهای آمریکایی در عراق میمانند
وزیر دفاع ایالات متحده در سفر به عراق در پی گسترش همکاری و روابط با دولت بغداد است. لوید آستین روز سهشنبه به عراق سفر کرد و در بغداد با دولت این کشور دیدار کرد.
این سفر از قبل اعلام نشده بود، اما در آستانه بیستسالگی حمله ایالات متحده به عراق و البته پس از دیدار آقای آستین با ملک عبدالله پادشاه اردن در امان اتفاق افتاد.
آستین در دیدار با نخستوزیر عراق، آقای سودانی گفته که ایالات متحده قصد دارد مشارکت خود را با دولت عراق در زمینه ارتقای ثبات دولت و امنیت این کشور و همچنین زمینههای غیر نظامی افزایش دهد. او همچنین گفته نیروهای آمریکایی بنا به دعوت دولت عراق، در این کشور میمانند.
حدود ۲ هزار و پانصد نیروی آمریکایی در عراق با هدف مشاوره نظامی به نیروهای محلی در حال مبارزه با داعش در این کشور حضور دارند. ۹۰۰ نیروی آمریکایی هم در مناطق در کنترل کردهای عراق در شمال شرق سوریه هم فعال هستند.
در سال ۲۰۱۴ به دعوت دولت عراق، نیروهای آمریکایی به منظور مبارزه با داعش و در صدر گروهی ائتلافی علیه این گروه تروریستی وارد عراق شدند.