پیشبینی افزایش تقاضای جهانی برق تا ۲۰۲۷
آژانس بینالمللی انرژی در گزارشی که روز جمعه منتشر شد، پیشبینی کرده است که تقاضای جهانی برای برق تا سال ۲۰۲۷ بیش از ۴ درصد افزایش یابد. این گزارش اشاره دارد که در این مدت، تقاضا بهطور سالانه بیش از مصرف کل ژاپن رشد خواهد کرد. با این حال، توسعه منابع انرژی پاک در تلاش است تا این افزایش تقاضا را جبران کند.
![پیشبینی افزایش تقاضای جهانی برق تا ۲۰۲۷](https://cdn.sharghdaily.com/thumbnail/OKfqwpHX67Rf/f3RIJfgnyU4T0Uu3o7ve-VbT9FKRjpcKI1vgfm4pfv__5FnUbUVuHI1x6a9YMGSvC-4UOxG1c-sX_Np2WV4AG9c54qCsllJjWoO2vfSlzgh7Zk5lGDR61FKfZAWRG6vKq-b7xzo7XJAcA0y0Dk_BcQ,,/8147173_116.jpg)
به گزارش گروه رسانه ای شرق و به نقل از رویترز، آژانس بینالمللی انرژی، کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور مسئول ۸۵ درصد از رشد تقاضای جهانی برای برق خواهند بود. پیشبینی میشود که تقاضا در چین تا سال ۲۰۲۷ سالانه ۶ درصد افزایش یابد و نیمی از رشد جهانی را به خود اختصاص دهد. این رشد بهطور عمده به دلیل مصرف بالای انرژی در بخش صنعتی چین، گسترش تولید پنلهای خورشیدی، باتریها، خودروهای برقی و مواد مرتبط با آن است.
در این گزارش، به سایر عوامل موثر در افزایش تقاضای برق مانند تهویه مطبوع، مراکز داده و شبکههای ۵G نیز اشاره شده است. هند نیز انتظار میرود به یکی از بزرگترین مصرفکنندگان برق تبدیل شود و ۱۰ درصد از افزایش تقاضای جهانی را به خود اختصاص دهد. افزایش فعالیتهای اقتصادی و افزایش استفاده از تهویه مطبوع از دلایل اصلی این افزایش است.
از سوی دیگر، در برخی از کشورهای پیشرفته مانند آمریکا نیز تقاضا برای برق بهدلیل رشد سریع برقیسازی بخشهایی، چون حملونقل، گرمایش و مراکز داده افزایش خواهد یافت. در مقابل، در اتحادیه اروپا به دلیل چشمانداز ضعیفتر اقتصادی، تقاضا ۱ درصد کاهش یافته و پیشبینی میشود در سال جاری میلادی تنها ۱.۶ درصد رشد کند.
طبق گزارش آژانس، منابع انرژی پاک از جمله انرژیهای تجدیدپذیر و انرژی هستهای در کنار افزایش تقاضا توسعه خواهند یافت و جایگزین زغالسنگ در تولید برق خواهند شد.