|

شرق از آغاز دوباره تجاوزات اسرائیل به نوار غزه گزارش می‌دهد

نقشه‌های پنهان، قربانیان آشکار؛ غزه در مسیر کوچ اجباری!

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، آغاز مجدد جنگ در نوار غزه را در شرایطی از سر گرفته است که به نظر می‌رسد تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی نقش مهمی در این تصمیم داشته‌اند. یکی از عوامل کلیدی که می‌توان به آن اشاره کرد، اقدامات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، در قبال یمن و تشدید فشارها علیه ایران است.

نقشه‌های پنهان، قربانیان آشکار؛ غزه در مسیر کوچ اجباری!

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ بامداد امروز، ارتش اسرائیل با نقض توافق آتش‌بس، حملات گسترده‌ای را به مناطق مختلف نوار غزه از سر گرفت. این حملات که تنها در چند ساعت صورت گرفت، منجر به شهادت بیش از ۲۵۰ غیرنظامی فلسطینی و مجروح شدن صدها نفر دیگر شد. یک مقام ارشد حماس امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد که در جریان این حملات، یکی از اسرای اسرائیلی کشته و دو نفر دیگر زخمی شده‌اند. این مقام به روزنامه «العربی الجدید» گفت: «هدف اصلی نتانیاهو خلاص شدن از اسرای اسرائیلی است.« همچنین، روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» گزارش داد که حملات به نوار غزه با دستور مستقیم رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، «دونالد ترامپ»، از سر گرفته شده است. وزارت بهداشت غزه نیز اعلام کرد که شمار زیادی از شهدای فلسطینی هنوز زیر آوارها هستند و ممکن است هر لحظه آمار تلفات افزایش یابد.

 

شهادت پنج عضو ارشد حماس در حملات امروز

به گزارش روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارانوت»، در جریان حملات هوایی امروز، علاوه بر شهادت و زخمی شدن حدود ۷۰۰ غیرنظامی از جمله کودکان، پنج عضو ارشد حماس نیز به شهادت رسیدند. از جمله این افراد، عصام الدعالیس، عضو دفتر سیاسی حماس بود که در اردوگاه النصیرات زندگی می‌کرد. الدعالیس یکی از رهبران برجسته حماس و رئیس کمیته نظارت و پیگیری دولتی در نوار غزه بود. او همچنین به عنوان مشاور سابق اسماعیل هنیه و رئیس بخش معلمان در سازمان ملل (آنروا) فعالیت داشت. بهجت ابوسلطان، دیگر شهید این حملات، مسئول عملیات داخلی غزه و از مقامات برجسته وزارت کشور و سرویس‌های امنیتی حماس بود.

او در بازدیدهای میدانی از خانواده‌های زندانیان و اسرا شرکت می‌کرد. احمد عمر الختی(ابوعمر)، مدیرکل وزارت دادگستری دولت حماس، نیز در این حملات به شهادت رسید. او به دلیل تلاش‌هایش در تقویت نظام حقوقی اسلامی در غزه شناخته می‌شد. جنرال محمود ابو وطفة، مدیرکل وزارت کشور دولت حماس، نیز به همراه خانواده‌اش در حمله هوایی به منزلش در شهر غزه به شهادت رسید. او پیش از این بر تعهد حماس به بازسازی غزه تأکید کرده بود. ابوعبیدة الجماصی، رئیس سازمان اداری جنوب نوار غزه، نیز از دیگر شهدای این حملات بود. او پیشتر به عنوان رئیس بخش حقوقی حماس تلاش کرده بود این جنبش را از لیست گروه‌های تروریستی اروپا خارج کند.

 

سفیر اسرائیل در سازمان ملل: بازگشت به جنگ ضروری است

دنی دانون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، در واکنش به این حملات گفت: «بازگشت به جنگ ضروری است. در غزه صلح برقرار نخواهد شد.» او افزود: «زمان آن فرا رسیده که کشورهای جهان تعهد خود را برای بازگرداندن اسرا و شکست دشمن (حماس) جدی بگیرند.» دانون تأکید کرد که اسرائیل تا آزادی تمام اسرا و بازگشت آنان به خانه، دست از جنگ نخواهد کشید.

 

تجدید جنگ با هماهنگی آمریکا

به گزارش روزنامه اسرائیلی «معاریف»، اسرائیل یک توافقنامه گزینشی برای آزادی گروگان‌های دارای تابعیت آمریکایی را رد کرد و به دولت آمریکا اطلاع داد که تلاش‌های دیپلماتیک به بن‌بست رسیده است. کابینه امنیتی نتانیاهو و وزیر دفاع اسرائیل مجاز شدند تا تاریخ از سرگیری جنگ را تعیین کنند. این تصمیم در جلسه‌ای دیروز در وزارت دفاع تل‌آویو اتخاذ شد و با هماهنگی و موافقت دولت آمریکا همراه بود. طرح ارتش اسرائیل شامل پیشروی به داخل نوار غزه، پاکسازی مناطق خاص و انتقال غیرنظامیان به مناطق امن است. این اقدامات ممکن است به تلاش‌های جنگی اسرائیل کمک کند، اما ادامه درگیری‌ها و تلفات غیرنظامیان، نگرانی‌های بین‌المللی را بیش از پیش افزایش داده است.

 

آغاز دوباره جنگ در غزه به دنبال حملات آمریکا در یمن

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، آغاز مجدد جنگ در نوار غزه را در شرایطی از سر گرفته است که به نظر می‌رسد تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی نقش مهمی در این تصمیم داشته‌اند. یکی از عوامل کلیدی که می‌توان به آن اشاره کرد، اقدامات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، در قبال یمن و تشدید فشارها علیه ایران است. به نظر می‌رسد نتانیاهو از این فرصت استفاده کرده تا با هماهنگی واشنگتن، فشار خود بر غزه را افزایش دهد و اهداف استراتژیک خود را پیش ببرد. از یک سو، تشدید تنش‌ها در منطقه و افزایش فشارها علیه ایران، فضایی را ایجاد کرده که اسرائیل احساس می‌کند می‌تواند با حمایت آمریکا، اقدامات تهاجمی‌تری در غزه انجام دهد. این موضوع به ویژه در شرایطی اهمیت پیدا می‌کند که ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری خود، سیاست‌های شدیدی را علیه ایران در پیش گرفته بود و حالا به نظر می‌رسد نتانیاهو از این سیاست‌ها به عنوان اهرمی برای توجیه اقدامات خود در غزه استفاده می‌کند.

 

از تلاش برای کوچ اجباری تا خلاص شدن از اهرم فشار اسرا

از سوی دیگر، هدف دیگر نتانیاهو ممکن است ایجاد شرایطی برای کوچاندن اجباری مردم فلسطین از نوار غزه باشد. این طرح که گاهی از آن به عنوان «معامله قرن» یاد می‌شود، مدتی است که در محافل سیاسی مطرح شده و به نظر می‌رسد نتانیاهو قصد دارد با تشدید فشارها و ایجاد ناامنی در غزه، زمینه را برای اجرایی کردن این طرح فراهم کند. این موضوع می‌تواند به معنای تلاش برای کاهش جمعیت فلسطینی‌ها در غزه و انتقال آن‌ها به مناطق دیگر باشد، ایده‌ای که با مخالفت گسترده‌ای از سوی جامعه بین‌المللی و سازمان‌های حقوق بشری مواجه شده است.

علاوه بر این، به نظر می‌رسد نتانیاهو می‌خواهد از اهرم فشار اسرای اسرائیلی در غزه خلاص شود. با کشته شدن یکی از اسرا و زخمی شدن دو نفر دیگر در جریان حملات اخیر، این سوال مطرح می‌شود که آیا نتانیاهو قصد دارد با حذف این اهرم فشار، دست حماس را در مذاکرات آینده خالی کند یا خیر. این اقدام می‌تواند نشان‌دهنده تمایل نتانیاهو برای تغییر معادلات قدرت در غزه و کاهش توان چانه‌زنی حماس باشد.