|

ترکیه یک خبرنگار خارجی را اخراج کرد

در بیانیه بی بی سی آمده است: لوون روز چهارشنبه از سوی مقام‌های ترکیه دستگیر و تا صبح پنجشنبه که اخطاریه کتبی مبنی بر اینکه به دلیل تهدید نظم عمومی از این کشور اخراج شده است، به او ابلاغ شود، به مدت ۱۷ ساعت بازداشت شده بود.

ترکیه یک خبرنگار خارجی را اخراج کرد
بی‌بی‌سی انگلیسی در بیانیه‌ای اعلام کرد که مقام‌های ترکیه صبح دیروز (پنجشنبه ۲۷ مارس ۲۰۲۵ / هفتم فروردین ۱۴۰۴) مارک لوون خبرنگار این شبکه تلویزیونی را از این کشور اخراج کردند.
 
در بیانیه بی‌بی‌سی آمده است: لوون روز چهارشنبه از سوی مقام‌های ترکیه دستگیر و تا صبح پنجشنبه که اخطاریه کتبی مبنی بر اینکه به دلیل تهدید نظم عمومی از این کشور اخراج شده است، به او ابلاغ شود، به مدت ۱۷ ساعت بازداشت شده بود.
 
در همین رابطه لوون در اظهاراتی با بیان اینکه به مدت پنج سال در ترکیه زندگی کرده است و به این کشور علاقه دارد، اظهار کرد: بازداشت و اخراج از ترکیه برای من بسیار ناراحت‌ کننده است.
 
از سوی دیگر دبورا تورنس مدیرعامل بی‌بی‌سی نیز اخراج خبرنگار این شبکه را حادثه‌ای بسیار نگران‌کننده خواند و گفت: مارک یک خبرنگار بسیار باتجربه است و هیچ خبرنگاری نباید صرفاً برای انجام کار خود با این نوع رفتار مواجه شود.
 
ترکیه خبرنگار بی بی سی را اخراج کرد
 
 
 
 
سازمان غیردولتی حقوق بشر و اتحادیه خبرنگاران ترکیه پیشتر اعلام کرده بودند که دادگاه استانبول روز سه شنبه حکم بازداشت موقت هفت روزنامه نگار ترک از جمله عکاس خبرگزاری فرانسه را به اتهام شرکت در تجمعات غیرمجاز صادر کرد.
 
پلیس ترکیه خبرنگارانی را که در حال پوشش خبری اعتراضات پس از دستگیری «اکرم امام اوغلو» شهردار استانبول بودند، دستگیر کرد.
 
مقامات ترکیه اوایل صبح دوشنبه در سه شهر بزرگ این کشور برگزاری تظاهرات را ممنوع کردند اما به رغم این ممنوعیت، تظاهرات اعتراضی در شهرهای ترکیه برگزار شد و طی آن یک هزار و ۴۰۰ تظاهر کننده دستگیر شدند.
 
اوایل هفته گذشته بزرگترین اعتراضات یک دهه اخیر ترکیه با بازداشت امام اوغلو برجسته‌ترین رقیب سیاسی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور در ترکیه آغاز شد. معترضان، احزاب مخالف، رهبران اروپایی و گروه‌های حقوق بشر، اقدام دولت ترکیه در دستگیری امام اوغلو را سیاسی و غیر دموکراتیک توصیف کردند.
 
به گزارش فرانس ۲۴، از آن زمان تاکنون، صدها هزار نفر از مردم ترکیه هر روز عصر در میدان ها، خیابان‌ها و دانشگاه‌های سراسر این کشور تجمع کرده‌اند و شعارهای ضد اردوغان سر می‌دهند و نه تنها آزادی امام اوغلو، بلکه خواهان برقراری عدالت و رعایت حقوق شهروندان در این کشور هستند.
 
شهردار استانبول یکی از چهره‌های اصلی مخالف و رقیب بالقوه رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه، روز چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ توسط دولت این کشور به اتهام فساد و «تروریسم» بازداشت شد.
 
بازداشت وی چهار روز پیش از معرفی امام اوغلو توسط حزب جمهوری خلق (CHP) به عنوان نامزد ریاست جمهوری سال ۲۰۲۸ انجام شد.
 
اردوغان پیشتر رهبری این حزب را متهم کرده بود که حزب جمهوری خلق را «به نهادی برای تبرئه تعدادی از دزدان در شهرداری که پول، آن‌ها را کور کرده» تبدیل کرده است.
 
 
منبع: ایرنا