|

انگلیس برای صلح روسیه و اوکراین شرط تعیین کرد

وزیر امور خارجه انگلیس ضمن تکرار مواضع اروپا در قبال جنگ اوکراین، بر لزوم پذیرش فوری و بی‌قیدوشرط آتش‌بس توسط روسیه تأکید کرد و آن را «نخستین گام» در مسیر صلحی عادلانه و پایدار دانست.

انگلیس برای صلح روسیه و اوکراین شرط تعیین کرد

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق، دیوید لمی جمعه شب با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «روسیه با وجود مذاکرات آتش‌بس، همچنان به اوکراین حمله می‌کند. این حملات موجب کشته و مجروح‌شدن غیرنظامیان شده و زیرساخت‌های انرژی را تخریب کرده است.»

وی افزود: «(ولادیمیر) پوتین باید با یک آتش‌بس فوری، کامل و بی‌قیدوشرط موافقت کند، زیرا این نخستین گام در مسیر صلحی عادلانه و پایدار است.»

این موضع‌گیری در حالی صورت می‌گیرد که ائتلاف حامیان اوکراین دیروز (پنجشنبه) با حضور شماری از رهبران اروپایی از جمله رئیس‌جمهور فرانسه و نخست‌وزیر انگلیس در پاریس برگزار شد. دولت‌های فرانسه و انگلیس در این نشست بر لزوم افزایش فشار نظامی و اقتصادی بر مسکو، و در عین حال، آمادگی برای پشتیبانی از آتش‌بس احتمالی و سازوکارهای نظارتی تأکید کردند.

این در حالی است که وزارت خارجه روسیه هفته گذشته هشدار داد که طرح اعزام نیروهای اروپایی به اوکراین می‌تواند «خطر رویارویی مستقیم میان ناتو و روسیه» را به‌دنبال داشته باشد.

با وجود این هشدارها، مقام‌های لندن بر حمایت «تا پیروزی کامل» از کی‌یف و همچنین ایجاد سازوکارهایی برای تضمین امنیت بلندمدت اوکراین تأکید دارند؛ سیاستی که همچنان فاصله قابل‌توجهی با مسیر مذاکره مستقیم میان واشنگتن و مسکو دارد.

 

منبع: ایرنا