|

انگلیس: دوران جهانی‌شدن به پایان رسیده است

وزیر خزانه‌داری انگلیس گفت: جهانی‌شدن به شکلی که در دو دهه گذشته می‌شناختیم، به پایان رسیده است.

انگلیس: دوران جهانی‌شدن به پایان رسیده است

«دارن جونز» وزیر خزانه‌داری انگلیس طی مصاحبه‌ای گفت که دوران جهانی‌شدن پس از تعرفه‌های جدید «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به «پایان» رسیده است.

به گزارش «بی‌بی‌سی» انگلیسی، دارن جونز اظهار داشت: جهانی‌شدن به شکلی که در دو دهه گذشته می‌شناختیم، به پایان رسیده است.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگلیس در مقاله‌ای در روزنامه «ساندی تلگراف» مطرح کرد که قصد دارد با مداخله دولت، از شرکت‌های انگلیسی در برابر اقدام رئیس‌جمهور آمریکا حمایت کند.

انگلیس از جمله کشورهایی بود که مشمول تعرفه ۱۰ درصدی «پایه» دونالد ترامپ شد و مذاکرات با آمریکا برای دستیابی به توافق تجاری با هدف کاهش تعرفه‌ها همچنان ادامه دارد.

در همین حال، وزیر خزانه‌داری انگلیس در مصاحبه با «بی‌بی‌سی» در پاسخ به این سوال که آیا جهانی‌شدن که منجر به افزایش واردات پوشاک ارزان‌قیمت، کالاهای الکترونیکی و سایر کالاها شده بود، به پایان رسیده است، گفت: بله، به پایان رسید. نخست‌وزیر [کی‌یر استارمر] خودش امروز صبح این [موضوع] را اعلام کرد.

جونز افزود که این تغییر به این معنی است که انگلیس باید روابط خود را با متحدان در سراسر جهان «توسعه دهد»، اما در عین حال باید در اقتصاد خود نیز سرمایه‌گذاری کند.

وی درمورد تعرفه‌ها با بیان اینکه «امیدواریم به توافق برسیم»، اظهار داشت که در مورد نتیجه دیپلماسی ما دستاوردهای بهتری نسبت به دیگر کشورهای مشابه کسب کرده‌ایم.

از سوی دیگر، کیمی بادنوک رهبر حزب محافظه‌کار انگلیس مخالف این بود که جهانی‌شدن به پایان رسیده است و به روابط تجاری «عالی» با دیگر کشورها اشاره کرد.

طبق گزارش «بی‌بی‌سی»، در حالی‌که دولت انگلیس به سیاست خود مبنی بر عدم اعمال تعرفه‌های متقابل، برخلاف اقدام سایر کشورها ادامه می‌دهد، کیمی بادنوک تایید کرد که تعرفه‌های تلافی‌جویانه راه‌حل مناسبی نیستند، چراکه تنها به مصرف‌کنندگان بریتانیایی آسیب می‌رساند.

پس از اینکه ترامپ تعرفه‌های گسترده‌ای را در روزی که آن را «روز آزادی» خواند، اعلام کرد، نگرانی‌هایی درباره رکود جهانی به وجود آمده است؛ اقدامی که واکنش تلافی‌جویانه کشورهایی از جمله چین و کانادا را به‌دنبال داشت.

به گزارش ایرنا، هم‌زمان با تشدید نگرانی‌های جهانی از رکود اقتصادی ناشی از تعرفه‌های جدید «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری‌ آمریکا، دولت انگلیس تلاش‌هایی را برای تشکیل یک ائتلاف بین‌المللی با هدف مقابله با سیاست‌های جنجالی کاخ سفید و دفاع از نظم تجارت آزاد جهانی، آغاز کرده است.

منابع نزدیک به دفتر نخست‌وزیر انگلیس پیشتر اعلام کردند که «کی‌یر استارمر» طی روزهای آینده تماس‌هایی با رهبران کشورهای هم‌پیمان خواهد داشت تا از طریق تبادل اطلاعات و هماهنگی مشترک، از تشدید بحران اقتصادی ناشی از جنگ تجاری جلوگیری شود. بنا بر این گزارش، لندن در نظر دارد تا گروهی را مشابه ائتلاف حامیان اوکراین، برای حمایت از تجارت آزاد تشکیل داده و در همین چارچوب، نقش فعالی ایفا کند.

منبع: ایرنا