|

مرگ دو نفر براثر حمله یک شیر و یک فیل

یک دختر ۱۴ ساله در نزدیکی پایتخت کنیا، نایروبی، توسط یک شیر ماده کشته شد. این حادثه زمانی رخ داد که شیر در یک مزرعه در مرز جنوبی پارک ملی نایروبی، او را ربود. سرویس حیات وحش کنیا (KWS) این خبر را اعلام کرد.

مرگ دو نفر براثر حمله یک شیر و یک فیل

به گزارش گروه رسانه ای شرق،به گفته‌ی پل اودوتو، مدیر ارشد ارتباطات این سازمان  ، این حیوان شنبه شب با پریدن از روی یک حصار موقتی وارد یک محوطه مسکونی در نزدیکی پارک ملی نایروبی شده بود.

شیر ماده سپس وارد خانه‌ای شد و به دختری که به همراه یک نوجوان دیگر داخل خانه بود، حمله کرد. اودوتو گفت: «هیچ نشانه‌ای از تحریک یا اقدامی از سوی قربانیان دیده نمی‌شود.»

نوجوان دوم بلافاصله با ایجاد سر و صدا درخواست کمک کرد و این موضوع باعث شد تیم‌های امداد و محیط‌بانان KWS به محل اعزام شوند. پس از رسیدن، آن‌ها آثار خون را دنبال کردند که به رودخانه امباگاتی   ختم می‌شد؛ جایی که پیکر دختر با جراحاتی در ناحیه کمر پیدا شد.

مقامات تله‌هایی برای شکار شیر ماده کار گذاشته‌اند و تیم‌هایی برای جست‌وجو در منطقه مستقر شده‌اند. همچنین به گفته اودوتو، اقداماتی برای تقویت امنیت، از جمله نصب حصارهای برقی و سامانه‌های هشداردهنده‌ی مبتنی بر هوش مصنوعی برای اطلاع‌رسانی درباره‌ی حرکت حیوانات در نزدیکی جوامع انسانی در حال انجام است.

حمله‌ای جداگانه توسط یک فیل

در حادثه‌ای دیگر که روز جمعه رخ داد، یک فیل به مردی ۵۴ ساله در حین چرای دام در جنگلی در منطقه نایری  کنیا حمله کرد. به گفته‌   این سازمان ، این مرد دچار آسیب‌هایی در ناحیه سینه، شکستگی دنده‌ها و صدمات داخلی شد و پس از انتقال به بیمارستان جان باخت.

این سازمان افزود هر دو حادثه، ضرورت «سرمایه‌گذاری مستمر برای کاهش تعارض انسان و حیات‌وحش، از طریق مداخلات راهبردی، سامانه‌های هشدار اولیه، و تقویت همکاری با جوامع محلی» را نشان می‌دهد.

بررسی‌ها ادامه دارد

تیم‌های KWS همچنان در حال بررسی این حملات هستند، اما یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که هر دو حادثه با «فشارهای اکولوژیکی گسترده‌تر و تجاوز انسان به زیستگاه‌های حیات‌وحش» مرتبط‌اند.

اودوتو افزود، شیر ماده احتمالاً به دلیل کمبود طعمه در محدوده طبیعی‌اش و افزایش فعالیت انسانی در اطراف پارک، دچار سردرگمی شده یا رفتار شکار معمول خود را تغییر داده است.

در مورد حمله فیل نیز، اودوتو گفت: «این  انسان بود که وارد محدوده حیوان شد و شرایط را برای بروز درگیری فراهم کرد.»

حملات توسط شیر و فیل نسبتاً نادر   است، اما ممکن است در مناطق دورافتاده و اطراف پارک‌های ملی یا ذخایر طبیعی رخ دهند.

اودوتو گفت: حملات شیرها کمتر از ۲٪ از کل موارد گزارش‌شده میان انسان و حیات‌وحش را شامل می‌شود. در مقابل، حوادث مربوط به فیل‌ها شایع‌ترند و معمولاً در فصل‌های خشک رخ می‌دهند، زمانی که حیوانات برای یافتن آب و غذا مهاجرت می‌کنند و با زمین‌های کشاورزی یا مناطق مسکونی برخورد می‌کنند.