|

شرط پوتین برای صلح با اوکراین و تهدید ترامپ به خروج از مذاکرات

وزیر خارجه آمریکا، تهدید کرد که اگر پیشرفتی حاصل نشود، ایالات متحده ممکن است از تلاش‌های صلح کنار بکشد.

شرط پوتین برای صلح با اوکراین و تهدید ترامپ به خروج از مذاکرات

به گزارش گروه رسانه ای شرق،روسیه برای آغاز مذاکرات صلح با کی‌یف، به رسمیت شناختن الحاق مناطق اوکراینی از جمله شبه جزیره کریمه را شرط گذاشت، در حالی که ایالات متحده تهدید به خروج از مذاکرات کرده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، از آتش‌بس در روزهای گرامیداشت هشتادمین سالگرد روز پیروزی خبر داد و کرملین اعلام کرد که آتش‌بس در اوکراین از ۸ تا ۱۱ مه آینده تمدید خواهد شد.

 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در مورد آخرین تحولات در مذاکرات، به رسانه‌های روسی گفت: «طرف روسی بارها آمادگی خود را، همانطور که رئیس‌جمهور [پوتین] انجام داد، برای آغاز مذاکرات با اوکراین بدون پیش‌شرط تأیید کرده است.»

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در پاسخ به سوالی در مورد وجود پیش‌شرط‌های روسیه برای نشستن بر سر میز مذاکره با اوکراین، به روزنامه «او گلوبو» برزیل گفت: «به رسمیت شناختن بین‌المللی مالکیت روسیه بر کریمه، سواستوپول، جمهوری خلق دونتسک، جمهوری خلق لوهانسک و مناطق خرسون و زاپوروژیا امری اساسی است.»

لاوروف تاکید کرد که مسئله شبه جزیره کریمه برای مسکو حل شده است و مشمول هیچ مذاکره‌ای نیست و تاکید کرد که کریمه بخشی از خاک روسیه است.

مسکو از زمان تسلط بر کریمه در سال ۲۰۱۴ و آغاز آنچه که عملیات نظامی ویژه در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ نامید، حدود یک پنجم مساحت اوکراین را اشغال کرده است.

تهدید آمریکا

در مقابل، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، تهدید کرد که اگر پیشرفتی حاصل نشود، ایالات متحده ممکن است از تلاش‌های صلح کنار بکشد.

روبیو در مصاحبه با شبکه «ان‌بی‌سی» گفت که دولت (دونالد) ترامپ پیشرفت واقعی در مذاکرات برای پایان دادن به جنگ بین اوکراین و روسیه داشته است و خاطرنشان کرد که آخرین گام‌ها سخت‌ترین مراحل در روند مذاکرات است.

روبیو در مصاحبه با شبکه «ان‌بی‌سی» افزود که طرفین جنگ برای دستیابی به توافق باید امتیازاتی بدهند. وی خاطرنشان کرد که واشنگتن گزینه‌هایی برای پاسخگو کردن کسانی دارد که مانع از تحقق صلح می‌شوند.

روبیو و لاوروف روز یکشنبه - در تماسی تلفنی - روابط دوجانبه و موضوع بحران اوکراین را مورد بحث قرار دادند و هر دو طرف بر اهمیت تثبیت شرایط اساسی برای آغاز مذاکرات با هدف توافق بر سر مسیری مطمئن برای صلح پایدار در بلندمدت تاکید کردند.

از سوی دیگر، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از شلیک موشک‌های روسیه به اوکراین در دوره اخیر ابراز ناامیدی کرد.

ترامپ گفت که از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، می‌خواهد که شلیک را متوقف کند و بر سر میز مذاکره بنشیند و توافق‌نامه‌ای را برای پایان دادن به جنگ امضا کند.

وی همچنین ابراز عقیده کرد که ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی او، آماده چشم پوشی از کریمه است و پس از دیدار با زلنسکی در واتیکان افزود که چارچوب های معامله در مورد اوکراین وجود دارد.

هفته گذشته، مقامات اوکراینی و اروپایی برخی از پیشنهادات آمریکا در مورد چگونگی پایان دادن به جنگ را رد کردند و پیشنهادات متناقضی در مورد مسائلی از جمله سرزمین و تحریم ها ارائه دادند.

این پیشنهادات شامل به رسمیت شناختن کنترل روسیه بر شبه جزیره کریمه و همچنین به رسمیت شناختن بالفعل کنترل روسیه بر بخش های دیگر اوکراین بود.

 

در مقابل، پیشنهاد اروپا و اوکراین بحث مفصل درباره سرزمین را به بعد از دستیابی به آتش بس موکول می کند.

به گزارش رویترز، اختلافات اصلی بین سند آمریکا و سند اروپایی اوکراینی مربوط به مسائل سرزمین، لغو تحریم ها علیه روسیه، تضمین های امنیتی و اندازه ارتش اوکراین است.

منبع: ایرنا