|

 یادبود حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین دعایی‌(ره) در تالار وحدت

آیین «رسم محمود» برگزار شد

آیین یادبود حجت‌الاسلام سیدمحمود دعایی‌(ره)، نماینده ولی فقیه و سرپرست فقید مؤسسه «اطلاعات» با عنوان «رسم محمود»، دیروز در تالار وحدت تهران برگزار شد

آیین  «رسم محمود» برگزار شد

آیین یادبود حجت‌الاسلام سیدمحمود دعایی‌(ره)، نماینده ولی فقیه و سرپرست فقید مؤسسه «اطلاعات» با عنوان «رسم محمود»، دیروز در تالار وحدت تهران برگزار شد. در این آیین که به همت معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، تعدادی از چهره‌ها و شخصیت‌های برجسته فرهنگی و رسانه‌ای کشور حضور و به سخنرانی پرداختند. این بزگداشت مانند سایر مراسم‌ها و یادبودهای مرحوم دعایی محلی برای گردهمایی چهره‌های مختلف سیاسی و فرهنگی بود که معمولا زیر یک سقف  جمع نمی‌شوند.

«محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ در آیین یادبود مرحوم حجت‌الاسلام‌ سیدمحمود دعایی به تشریح خصلت‌ها و ویژگی‌های مرحوم دعایی پرداخت و افزود: مرحوم دعایی عزیز، در کنار خصلت‌هایی مانند صدق، وفا و صمیمیت که داشت، مُهر تأیید رهبر معظم انقلاب را نیز دریافت کرده بود؛ اما نکته مهم اینجاست که جنبه‌ اعتقادی ایشان نسبت به نهضت امام عزیز بسیار متفاوت و خاص بود. این مسئله همواره برای بنده به‌‌عنوان یک پژوهشگر در حوزه مطالعات انقلاب اسلامی بسیار قابل تأمل و مورد دقت بوده است. وزیر فرهنگ با بیان اینکه امام خمینی‌(ره) در دوران غربت‌شان در نجف یک جمع حواریون داشتند که عاشقانه و با علاقه کنار ایشان ایستادند، گفت: مرحوم دعایی از ویژگی ممتاز سبقت در مجاهدات و سبقت حضور در نهضت انقلاب برخوردار بود، این سبقت امتیاز بسیار مهمی است و حتما بر ما واجب و لازم است که نسبت ‌به السابقون نهضت امام‌(ره) ابراز ارادت و علاقه کنیم و از زحمات طاقت‌فرسای آنها در روزگار غربت، تجلیل کنیم. اسماعیلی ایستادگی و پایمردی مرحوم دعایی بر عهد با آرمان‌های امام(ره) را عامل ماندگاری این شخصیت دانست و تصریح کرد: مرحوم دعایی این عهد را تا پایان عمر ادامه داد و از قضا در ایام مرتبط با رحلت امام راحل به مقتدایش پیوست. او افزود: حجت‌الاسلام دعایی در این 43 سال پس از انقلاب با وجود اینکه سلیقه‌ خاصی داشتند و به شخصیت‌های مختلف با نگرش‌های گوناگون نگاه متفاوت داشتند، اما جایگاه ولایت و پایمردی در مسیر انقلاب را هرگز از دست نداد؛ درحالی‌که افراد متعددی بودند که سابقه مجاهدت داشتند، اما نتوانستند در این مسیر پایدار بمانند.

همچنین سیدعباس صالحی، نماینده ولی فقیه در مؤسسه و روزنامه اطلاعات و مدیرمسئول این روزنامه نیز در گرامیداشت مرحوم حجت‌الاسلام سیدمحمود دعایی با اشاره به پیام‌های رهبر انقلاب درخصوص ارتحال حجت‌الاسلام دعایی و انتصاب خود به مدیرمسئولی روزنامه اطلاعات اظهار کرد: رهبری در این پیام‌ها تصویر روشنی از مرحوم دعایی ارائه فرمودند. رهبر معظم انقلاب در این پیام‌ها از چهار زاویه شخصیتی فردی، اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای به ایشان پرداختند. 

10 خصلت نیز برای ایشان ذکر کردند و آنها را به صورت جامع در پیام دوم با عنوان پسندیده خصلت‌ها بیان فرمودند. غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، نیز در این مراسم به سابقه آشنایی‌اش با حجت‌الاسلام محمود دعایی در سال‌های قبل از انقلاب اشاره کرد و گفت: قبل از اینکه سیمایش را ببینیم، صدایش را از رادیو شنیدیم. در این 43 سال هم با هم دوست بودیم. کمتر محفل فرهنگی و ادبی بود که دعایی در آن حاضر نباشد. آخرین بار ۲۵ اردیبهشت روز پاسداشت زبان فارسی‌ بود. ما از همه دعوت می‌کردیم؛ ولی دعایی اگر دعوتش هم نمی‌کردیم، می‌آمد و تا آخر مجلس هم می‌نشست‌. در همه محفل‌های فرهنگی و ادبی بی‌ادعا حضور داشت.

او افزود: دعایی ۴۱ سال مستمر یک روزنامه باسابقه را اداره کرد. عصر روز پانزدهم خرداد بود که تازه از سفر برگشته بودم و در تلفن همراه خبرها را می‌دیدم، یک‌دفعه دیدم نوشته است حجت‌الاسلام دعایی درگذشت. خبر مثل صاعقه بر سرم گذشت. او جوان‌تر از سنش بود. دعایی همه را غافلگیر کرد. تصور نبودنش برای‌مان دشوار است. 

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها