زمین هرمزگان آرام ندارد
19 پسلرزه در 6 ساعت
زلزلهای ۶.۱ ریشتری ساعت ۲:۰۲ بامداد روز شنبه یازدهم تیرماه، بندر خمیر در استان هرمزگان را لرزاند. این زمینلرزه در عمق ۱۰کیلومتری از سطح زمین رخ داد و در شهر بندرعباس هم احساس شد.
شرق: زلزلهای ۶.۱ ریشتری ساعت ۲:۰۲ بامداد روز شنبه یازدهم تیرماه، بندر خمیر در استان هرمزگان را لرزاند. این زمینلرزه در عمق ۱۰کیلومتری از سطح زمین رخ داد و در شهر بندرعباس هم احساس شد. بر اساس آخرین گزارشها تعداد جانباختگان حادثه به پنج نفر و تعداد مصدومان نیز به ۸۴ نفر رسیده است. از میان جانباختگان سه نفر در محل و دو نفر در بیمارستان جان خود را از دست دادهاند. همچنین ١٧ مصدوم نیز به صورت سرپایی درمان شده و ٢٢ نفر نیز بستری شدهاند.
برابر اعلام مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، زلزلهای به بزرگی ۶.۱ ریشتر در ساعت ۲:۰۲ بامداد روز گذشته حوالی بندر خمیر در مرز خلیج فارس و هرمزگان را لرزاند. این زمینلرزه در عمق ۱۰کیلومتری از سطح زمین رخ داده است. کانون این زلزله در ۳۴کیلومتری بندر خمیر بوده است و در پی وقوع این زلزله تمامی دستگاههای امدادی و خدماتی به حالت آمادهباش درآمده و تیمهای ارزیاب از سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر، بخشداریها، فرمانداریها و... نیز به مناطق متأثر از حادثه اعزام شدهاند. همچنین تا بامداد روز گذشته پسلرزههای مکرر دیگری این استان را لرزانده است.
سونامی در راه نیست
سخنگوی سازمان اورژانس کشور از افزایش مصدومان زلزله هرمزگان به ۸۴ نفر خبر داد. مجتبی خالدی درباره آخرین وضعیت امدادرسانی اورژانس به مصدومان زلزله در هرمزگان گفت: برابر آخرین آمارها تا ظهر امروز مجموعا ۸۹ نفر مصدوم و فوتی در این زلزله داشتیم که پنج فوتی شامل دو زن و سه مرد بودند. از میان ۸۴ فرد مصدوم نیز ۶۴ نفر به شکل سرپایی خدمات را دریافت کرده و مابقی به بیمارستان منتقل شدند که از این تعداد ۱۵ نفر همچنان در مراکز درمانی هستند. در حالی که شایعهها از احتمال بروز سونامی در هرمزگان خبر داده بود، رئیس مرکز زلزلهنگاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: به دلیل عمق کم آب و وقوع زلزله در خشکی، احتمال وقوع سونامی منتفی است. علی بیتاللهی گفت: زلزله ۶.۱ ریشتری در بندر کنگ در استان هرمزگان به دلیل نامناسببودن وضعیت واحدهای مسکونی در این استان باعث واردشدن خسارت بسیار زیادی به واحدهای مسکونی در شهرهای مختلف شده است، اما به نظر میرسد با توجه به آنکه چندین پسلرزه رخ داده بعید است زلزله با قدرت بیشتری رخ دهد. به گفته رئیس مرکز زلزلهنگاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی هیچ نگرانیای مبنی بر وقوع سونامی در این منطقه وجود ندارد؛ چراکه به دلیل کمعمقبودن آب سطح دریا و اینکه جابهجایی قائم در کف دریا نداریم و زلزله در خشکی رخ داده وقوع سونامی در این منطقه صددرصد منتفی است. یعقوب سلیمانی دبیرکل هلال احمر گفت: دو بالگرد برای انتقال مصدومان در مناطق زلزلهزده مستقر است؛ ۶۰۰ چادر گروهی در منطقه هست و چادر ۷۰ درصد مردم نصب شده است. هزار بسته غذایی ۷۲ساعته هم تدارک دیده شده است؛ پیگیر تهیه کولر هستیم تا در چادرها نصب شود که دمای ۴۴درجهای هوا قابل تحمل شود.
ترکش زلزله بر بافت تاریخی هرمزگان
سهراب بناوند، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان هرمزگان، اظهار کرد: با ارزیابی انجامشده و حضور کارشناسان میراث فرهنگی در کانونهای زلزله و بررسیهای اولیه از آثار تاریخی در این مناطق مشخص شد خساراتی در بافت تاریخی لافت شامل ریزش و ترکخوردگی ۵۰ بادگیر و ریزش گلدسته مسجد جامع اتفاق افتاده است. به علت شدت زلزلهها و وقوع پسلرزهها کارشناسان میراث فرهنگی و عوامل یگان حفاظت بهطور مداوم در حال بررسی شرایط هستند و در صورت وصول گزارشی دیگر مبنی بر خسارت به آثار و ابنیه تاریخی اطلاعرسانی خواهد شد. مهرداد حسنزاده، مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان، با تأکید بر اینکه هیچ مصدومی از زلزله در بخشهای آیسییو بستری نیست، اظهار کرد: مصدومان زلزله هرمزگان از طریق بالگرد به بیمارستانهای استان اعزام شدند. عملیات امدادرسانی به مصدومان حادثهدیده زلزله به خوبی در حال انجام است و مصدومان در حال دریافت خدمات درمانی مناسب هستند. مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان ادامه داد: خوشبختانه مصدومی که نیاز به بستری در بخش مراقبتهای ویژه داشته باشد، نداریم و در بخشهای عادی مصدومان بستری خدمات دریافت میکنند. ۱۰ مصدوم در بندرعباس به بیمارستان خلیج فارس مراجعه کردند، همچنین سه مصدوم در میناب و یک مصدوم در قشم داشتیم که این مصدومان نیز در حال درمان هستند. مصدومان بندر لنگه و بندر خمیر نیز از راههای مختلف ازجمله اعزام به وسیله بالگرد به بیمارستانها منتقل شدهاند و در حال گذراندن روند درمان هستند. همچنین رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در پی وقوع زلزله ۶.۱ ریشتری و پسلرزههای فراوان شش دستگاه آمبولانس برای حادثهدیدگان بندر خمیر اعزام شد. دکتر حسین قاسمی بامداد شنبه پس از پایان نشست ستاد بحران افزود: با توجه به شدت زلزله و تخریب گسترده منطقه سایهخوش، در همان دقایق اولیه شش دستگاه آمبولانس به منطقه زلزلهزده سایهخوش اعزام شدند. وی ادامه داد: به تمام بیمارستانهای استان اعلام آمادهباش شده است. بیمارستان تأمین اجتماعی نیز ضمن اعلام آمادهباش ۱۰ نفر نیروی پرستار و پزشک به منطقه اعزام خواهد کرد و تجهیزات مورد نیاز از قبیل انواع سرم، دستگاه ونتیلاتور، آتل و ست پانسمان به محل اعزام شد. وی یادآور شد: تیمهای واکنش سریع تا پایدارشدن شرایط در محل مستقر خواهند بود. با سازمان انتقال خون هرمزگان جهت تأمین ذخیره خون مورد نیاز هماهنگی لازم انجام شده است. برابر گزارشی که مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران منتشر کرده تا لحظه نوشتن این گزارش، ۱۹ پسلزره هرمزگان را لرزانده است که بزرگترین آنها ۶.۱ و ۵.۹ ریشتر بزرگی داشتند اما عمق وقوع آنها به ترتیب در ۲۶ و ۲۸ کیلومتری از زمین بوده است.